Sudzuker je unatoč svemu avion za VIRO,za početak su objavili na vrijeme FI sa pripadajućom prezentacijom,VIRO nije u stanju ni to učiniti.
tržišta se ne mogu uspoređivati, ovdje je od pada Agrokora takav raspašoj, da bi nas Rusi mogli kompletno kupiti
Kolega Bigfoot samo uguglajte i nacete report. Mene cudi da dajete izjave kako je firma avion a niste pogledali parametre.
Nemam sad vremena traziti link al postam.
Zato i pitam jer ne vidim tih 200 milijuna minusa o kojima pišeš?
Valjda misliš na guidance…kako god,ako Sudzuker ima report kakav ima ovaj od VIRO će biti za pamćenje.
Ali vidjet ćemo.
Suedzucker je na seceru imao strahoviti gubitak, ali spasava ga prehrambena grana i proizvodnja. Da me se ne shvati krivo.
Dakle kvartal je na nuli, ali i dug se podebljao. Dijelom zbog investicija.
Ispada da je na seceru pretrpio 130 milja gubitka. U eurima.
Evo i pozitivnih vijesti za sezonu 2018-2019. Očekuje se deficit svjetske proizvodnje u odnosu na potrošnju. U odnosu na očekivanih 5.5 milja tona viška itekako dobra vijest.
Također je odlična vijest povećanje potrošnje etanola u Brazilu za čak 41%. I nova projekcija Brazilske proizvodnje je pala na 27.2 MT u odnosu na prvobitnih 32MT, pa iza 29 MT pa iza 28MT. Dakle sam Brazil skoro 5MT šećera manje za tržište. Indija pumpa sve jače u etanol, potrajat će 5-6mjeseci, ali u travnju 2019.g. mogli bi se super pozitivno iznenaditi. Očito nikome nije cilj ovako niska cijena šećera.
Vaš link …
@or.
Mora do 12.1-12.5 prije rasta
Korekcija mora biti. Rasli je skoro svaki dan od 10
Al rast je ne upitan sto se mene tice i
No kod TA uvijek valove moze zbrojat i drugacije.
Jos ce vani secer dolje. Iako ne u Londonu koji je vec odradio. Ameri danas mali plus..jos pad do 12.45-12.60, a onda 2-3 dana drama ni gore ni dolje i krece val do 14.6, nagli propad na 14 i nastavak preko 16USD.
U Londonu prema 420 eura. Tada ce i Viro krenu iako je trebao vec preko 140kn.
Ovo je manji pattern koji vodi prema vecemu. A taj veci pattern bi mogao predskazati rapsodiju 2019.g. Tamo u travnju kad izadju podaci onda bi moglo krenuti preko 20 USD i testiranje linije proboja.
Iduci tjedan secer krece. Ovo je povrat na SMA200 pa nastavak.
Secer ce rasti i tu nemam nimalo sumnje.
Suedzucker je na seceru imao strahoviti gubitak, ali spasava ga prehrambena grana i proizvodnja. Da me se ne shvati krivo.
Dakle kvartal je na nuli, ali i dug se podebljao. Dijelom zbog investicija.
Ispada da je na seceru pretrpio 130 milja gubitka. U eurima.
Meni to zvuci izuzetno lose za VIRO,jer oni su koliko mi je poznato profitabilniji,imaju manji trosak proizvodnje.Viro ako prezivi ovaj ciklus mora hitno diverzificirati poslovanje van secera.Dugorocno je nemoguce opstati bez toga.