max.10mil.minusa, ali iz objektivnih razloga, izvešće bi trebali pustiti iza 16.00 sati, već je previše crvenila
Mozda sam ja lud, ali minus do 10 mil kuna bi mi bilo odlicno. Od 10-25 mil kuna ocekivano, a preko toga horor.
Sve navedeno se odnosi na q3
vec ti je sada minus oboliko koliko ti je taj famozni hedge, a to ti je laganih 40 milja
ako su stvarno to odigrali, onda im skidam kapu, do tada ova godina je izmedu 60-80 milja minusa
a ako i slijedeca takva bude, Vira u ovom obliku nema
U promatranom razdoblju proizvedeno je 9.690,71 t bijelog šećera, 3.871,50 t melase i 12.108,66 t
presanog rezanca. I dalje su na tržištu šećera izuzetno niske prodajne cijene. Ostvarena prodajna
cijena je u promatranom razdoblju 42% manja u odnosu na isto razdoblje 2017.
ovo je iz ipkk izvješća – vjerujem nemalo relaevantno za viro
Iz ebitda marze od ca 11 posto u negativnu ebitd amarzu od 7, 7 – to u prijevodu znači pad cijene šećer od 42 %
vec ti je sada minus oboliko koliko ti je taj famozni hedge, a to ti je laganih 40 milja
ako su stvarno to odigrali, onda im skidam kapu, do tada ova godina je izmedu 60-80 milja minusa
a ako i slijedeca takva bude, Vira u ovom obliku nema
Upravo tako. Vrag zna kaj su napravili. Ipak nisam toliko pesimističan u svezi kraja godine.
nešto su sramežljivi s izvješćem, dobiti će opomenu
nešto su sramežljivi s izvješćem, dobiti će opomenu
Spojili su si.
Tete iz racunovodstva su zaboravile
prva zrtva ce biti IPKK, njima vec sada bilanca granici s odrzivim, dugovi su na 2,3 x kratkorocna imovina…
Viro je u FQ3 po meni na 1,8-1,9 x kratotrajna imovina
Zito i Pipunic ce gotovo sigurno prvi pasti, Viro je tu malo agaliniji al mozda 2-3 kvartala poslije Zita
prva zrtva ce biti IPKK, njima vec sada bilanca granici s odrzivim, dugovi su na 2,3 x kratkorocna imovina…
Viro je u FQ3 po meni na 1,8-1,9 x kratotrajna imovina
Zito i Pipunic ce gotovo sigurno prvi pasti, Viro je tu malo agaliniji al mozda 2-3 kvartala poslije Zita
Da ima dovoljno razuma sad bi trebalo sjesti za spojit spojit šečerane. Nakon toga ugasit jednu
sramota je sigurno, da su se od 2012 toliko srozali u transparentnosti,
“Na dodjeli nagrada u sklopu zajedničke konferencije ZSE i fondovske industrije drugo mjesto osvojila je Podravka, a treće šećerana Viro.”
ali 3Q je prošao, ovo je ipak neki novi prijelomni trenutak, u tijeku je novi ciklus proizvodnje, cijene šećera nisu više na dnu, a svi nekako su mišljenja da će 2019 biti godina oporavka za šećernu industriju, da rezulltat i bude 30-40 mil. minusa, teško će se prodavati neka veća količina, jer tko je do sada dočekao 120, neće mu biti teško čekati i dalje malo niže dolje, a što ćemo dočekati, e to da je znati