VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo je već ispod 130 kn. Nema šta isplati se ulagati u ZSE. Nekad bi probijanje neke barijere značio dvodnevni rast, pa jednodnevni, pa satni a sad smo na minutnom i odmah DOLE.

Najveća ljiga na forumu: Zorangutan Najdosadniji proljev na forumu: Barik

samo da vidimo da li je one jučer pokupio trezor, onda one neće više lako nazad na tržište, a ovo manje od 100 kom, s prosjekom preko 128, nije neko trgovanje, a i šećer se malo hladi, sve ide kako treba, samo da još vidimo izvješće i ako nije jako grdo, idemo prema 200

@purCO
koji trezor?, s kojom lovom bi trezor to uzimao?, njima je likvidnost jako nategnuta, čak im je obrtni u zadnjem izvješću negativan

pa tko je zadnji kupio na 140 nego trezor, love se uvijek nađe ako je dobra cijena

Danas je tzv umjetni retest. Od ponedjeljka opet ZELENO prema 270 kn

Jasta……bit ce…….ali prije 270 ceskih kruna nego kuna……:)

Jasta……bit ce…….ali prije 270 ceskih kruna nego kuna……:)
[/quote]
S obzirom na subotnji pad dolara prema realu sa 3.72 na 3.64 mozete ocekivat skok secera prema 15.2 USD. Iza toga po meni korekcija do cca 13USD i rast ka 17 USD.
Cinjenica jest da je cijena secera znatno porasla pa je logicno i da Viro poraste preko 200 kn. Za Viro dolaze bolji dani i ne shvacam ljubomorne likove koji bi kupili besplatno. Pa ovo je predstecajna cijena, a Viro odlicno podnosi krizu. Ne sumnjam u rast.
U 2019g. ocekujem u Londonu secer preko 500 USD i Viro preko 300 kn.
Fundamentalno sve bolje vijesti u korist rasta cijene secera.

Danas je u Brazilu drugi krug izbora,očekuje se izgledna pobjeda Bolsonara,otud i taj rast reala kao i Bovespe unatoč globalnom padu indexa.E sad,market je već vjerujem uračunao pobjedu B. a sve dalje što se bude događalo ovisi o intenzitetu reformi koje on (ako) bude sproveo.Kratkoročno će ovisiti smjer i o tome hoće li pridobiti/osvojiti dovoljan broj zastupničkih mjesta.Ako se pokaže da se radi o običnom populisti može se očekivati ponovni velik zaron reala.

"Only dead fish swim with the stream"

Po meni evo razvoj reala i usd

Lijep likovni uradak kolega. Doduse asocira na nesto. Kad bude na 3.25 i secer ce biti na 18 USD.
Samo se neckam s prognozom Vira tada. 350 ili 380 kn.
Sutra mozda meznem po 130kn nekih 300kom Vira ako bude.

Kao što sam već napisao,ne postoji fundamentalni razlog za rast reala,kao ni za onoliki pad prije toga.Sve je to bila posljedica straha,špekulacije,da će ponovno osvojiti vlast lijeva opcija na čelu PT(Haddad),to vam je skoro kao da Mate Kapović pobijedi kod nas.
Brazil ima užasni deficit i plaća ogromne kamate na dug,a rast BDP-a nikakav,bez reformi,tko god ih sprovede,bit će to nova Venezuela,naravno,znamo kuda će real u tom slučaju.

"Only dead fish swim with the stream"

Nekoć vodeći svjetski proizvođač šećera, sada ga po prvi put mora uvoziti

zanimljivo da uvoze od Francuza, a Francuzi ušli u Viro, izgleda oni ipak znaju da će šećera nedostajati

New Report

Close