VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Get ready for a sugar tax on all your favourite chocolates

A new sugar tax is on the way and this time it will target all your favourite chocolates, Britain’s confectionery industry has revealed. The plans were decided by Public Health England at the annual chocolate conference on Thursday and are expected to come into force by 2020.

Get ready for a sugar tax on all your favourite chocolates

"Only dead fish swim with the stream"

manji su u većoj prednosti, fleksibilniji su, manji troškovi osoblja, bliže tržište, itd, itd, ali da će biti problema, to svakako možemo očekivati, ali je ipak ljepše da je cijena 370 nego 310, izvješće nije više toliko značajno, kao cijena u budućnosti, koja se počela oporavljati i možda će Viro na 400 biti pozitivan u poslovanju

Secer danas totalni boom. Rast 2%. Iduca linija 420USD. Sa carinom 460 Eura.
Zelenjava

ma što to nama vrijedi, kada evo kolega piše da će porez uništiti svu šećernu industriju i ne bi kupovao Viro po 120, ako se ipak održi, kupovati će po 200-250

No comment
Samo Sorry. Jedna s mobitela

Flags and Pennants Chart Patterns

Secer probio

Bome secer 40% u jako kratkom vremenu….
Uskoro izvjesce…valjda su sada zatvorili hedge, nemoguce da toliko drze poziciju

ja uvijek vjerujem da ovi što imaju šećeranu više znaju od onih, koji imaju samo dionice, inače bi valjda bilo obrnuto, mislim da puno budnije prate kretanje cijene od nas

No comment
Samo Sorry. Jedna s mobitela

Flags and Pennants Chart Patterns

Secer probio

[/quote]

Sto je probio?

Čak i da to je neki pattern probijanja, a nije, treba gledati “malo” duži timeframe na dnevnom grafu, na ovome probijanje još nije pouzdano.

Bome secer 40% u jako kratkom vremenu….
Uskoro izvjesce…valjda su sada zatvorili hedge, nemoguce da toliko drze poziciju

“Malo” ponoviti osnovne računske operacije ili koristiti kalkulator.

ja uvijek vjerujem da ovi što imaju šećeranu više znaju od onih, koji imaju samo dionice, inače bi valjda bilo obrnuto, mislim da puno budnije prate kretanje cijene od nas

Ti koji imaju šećeranu isto imaju dionice. Doduše malo vise od onih “koji samo imaju dionice”. Obzirom da ne postoji dominantan igrač u tržišnom smislu, nema monopola, oligopola i sličnih tržišnih anomalija i svi se vjerojatno moraju prilagodjavati trzistu odnsono cijeni, a ne tržište njima. Tako da to sto oni budno prate, je posljedica njihove uključenosti u samo težište, a ne činjenice da oni mnogo bolje procjenjuju trzisne trendove. Bolje su informirani i brže reagiraju, te imaju iskustvo. No, to ih neće poštedjeti mogućeg bankrota ako negativni trendovi na trzistu potraju.

https://lider.media/aktualno/tvrtke-i-trzista/poslovna-scena/tolusic-na-vijecu-ministara-poljoprivrede-duboko-sam-zabrinut-stanjem-na-trzistu-secera/

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koliko mogu primjetiti niti jedna dionica secera nij ispod razina 2014.g. Dapace na dvostrukim ili visestrukim razinama. Pad na Viru je debelo pretjeran bez razloga. Viro nije uopce trebao ispod 200 kn. Ali sreca prilika za pametne.
Statista navodi zalihe secera cca 50MT sto nije puno.
KLS na 3.48 jucer i to pokazuje kako kolega Bisakovi umjesto da zaradi on gubi jer je panicar i ne zna trgovati.Nije za vas trgovanje kolega. Dokazali ste da ne znate i ispadate smijesni. U Aziji secerane su poskupjele drasticno. Evo malo grafova.

New Report

Close