VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Aktivirao se S/L na KSL.Prodao.Prodao po 3.34 .Dokupio opet na 3.24,3.26 i prodao na 3.36.Ipak na kraju gubitak nesto manje od 50 EUR-a u EUR valuti.
Lakse mi je biti “vani” kada su ovakve rasprodaje.Pratim i mozda opet udem oko 3-3.22 ako secer na trzistu ne pocne padati ozbiljnije,ali sa manjim lotovima.
Inace , Azijske burze su jako potonule,Kina -4.7 %,NIKKEI (Japan)-4.13,Druge burze slicno.

Mala zanimljivost,AGRO objavio investor presentation i kaže da cijena organskog šećera postiže cijenu na svjetskom tržištu od 40.8 nasuprot običnom šećeru od 11 usd,odnosno premija od čak 273%.

"Only dead fish swim with the stream"

Aktivirao se S/L na KSL.Prodao.Prodao po 3.34 .Dokupio opet na 3.24,3.26 i prodao na 3.36.Ipak na kraju gubitak nesto manje od 50 EUR-a u EUR valuti.
Lakse mi je biti "vani" kada su ovakve rasprodaje.Pratim i mozda opet udem oko 3-3.22 ako secer na trzistu ne pocne padati ozbiljnije,ali sa manjim lotovima.
Inace , Azijske burze su jako potonule,Kina -4.7 %,NIKKEI (Japan)-4.13,Druge burze slicno.

Vidite.
Karma je grda stvar.
Ne zelim vam lose nikako.
Samo realno izvjestavanje. I kad raste i kad pada.
Lp.

Sudzucker je danas imao rezultate i kaže ovako za šećer:

In the August 2018 update of the estimate of the world’s sugar balance, German market analyst F. O. Licht again forecast a surplus for the 2018/19 marketing year (1 October to 30 September). This updated forecast predicts that given a production level near last year’s of 194.2 (193.2) million tonnes and with consumption rising further to 185.7 (183.0) million tonnes, inventories would further increase to 84.6 (76.3) million tonnes, or about 46 (42) % of annual consumption.

Znači, kažu da su zalihe oko 85 milijuna tona. Nedavno sam bio raspravljao s remorkerom, koji je ovu brojku stavio na 45 mil tona, dok sam ja govorio oko 100. Dogovorili smo se da onaj koji fula, više neće pisati i zaista remorker više ne piše. Čovjek od riječi

https://www.agra-net.com/agra/international-sugar-and-sweetener-report/features/world-sugar-surplus-to-shrink-to-5.5-mln-t-in-201819-566487.htm
World sugar surplus to shrink to 5.5 mln t in 2018/19

Lakse mi je biti "vani" kada su ovakve rasprodaje.Pratim i mozda opet udem oko 3-3.22 ako secer na trzistu ne pocne padati ozbiljnije,ali sa manjim lotovima.

Vidite.
Karma je grda stvar.
Ne zelim vam lose nikako.
Samo realno izvjestavanje. I kad raste i kad pada.
Lp.
[/quote]
Ma kakva karma?Gubitak je SVEUKUPNO 1800 BHT (46 EUR)na lot od 120.000 dionica ,sto je vise nego prihvatljivo,po meni(oko 0.45%).Prebacio se u jednog proizvodaca hrane i velikog izvoznika u toj bransi i usao u neke defenzivne dionice.Nova dionica zavrsila u plusu sto je dobar znak jer su danas vise od 90% dionica zavrsile u “crvenom”!
Ocjenio sam da je secer prerizican(iako KSL ima i transport,proizvodnju gnojiva i energije) zbog surplusa i zaliha i dodatnih poticaja u Indiji,a KSL JAKO povecava proizvodnju (61% vise) ove godine takoder.
Vasi gubici,koliko sam mogao primjetiti, su cesto vise desetaka posto jer ne koristite S/L .

u Londonu opet preko 360, najviša 361,20 trenutna 360,80
vrda, mrda, valjda će i probiti

362,40
opet će ga izgleda zakucati na kraju dana, ma velike su to zalihe kako pišu kolege

tako sam i ja odredio da bih prodavao oko 300 po 300, pa neka trezor i fondovi kupuju

362,40
opet će ga izgleda zakucati na kraju dana, ma velike su to zalihe kako pišu kolege

363.9?

Sugar futures start to go down now -2%?

Dragi realistu
Gdje si bio prosli tjedan kada je secer rasta?
Jesu pekle oci?. Evo jedan podsjetnik
Preporucam suncane naocale
Sjcate se onda kad vam nije matematika isla.
Postotni racun.

[/quote]
Da mi je znat kaj danas pise?

Raw sugar futures in New York ended weaker for the first time in ten sessions as the market was pressured by a weaker Brazilian currency.

A bullish Unica report which showed a strong drop in sugar production in Brazil’s Centre/South in the second hal
Prvi se odnosi na prvi dio dana.
A kasnije.
Vidjet cemo.

@Adwark
I gubici na vasem ulaganju u VIRO se i dalje povecavaju,zar ne?VIRO danas -4.13%,zar ne?
Sada 116 kuna i vrlo blizu mom predvidanju od cijene od 100 kuna i mozda nize!
Futuresi trenutno:
“Sugar increased 0.17 Cents/LB or 1.32% to 13.02 on Thursday October 11 from 12.85 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.”
Samo ne znam kako ce to pomoci Vama i Viru.Komentirat cemo 3Q izvjesce VIRA zajedno,OK?

New Report

Close