Sugar no 11 presjekao liniju trenda!
Slijedi zaokret.
slijedi moj đoka kad moram biti prost.
te tehničke analize nisu vrijedne papira ni tinte , a kamoli što drugo
slijedi moj đoka kad moram biti prost.
te tehničke analize nisu vrijedne papira ni tinte , a kamoli što drugo
[/quote]
dobro, ne morate se javno na forumu žaliti kako neće rasti
nama je bitan rast šećera
Postoje doktori koji tu pomazu. Iako iskreno nema tu pomoci. Descending broadening wedge. Target secera 25 USD.
Citaj Viro na 750-800kn.
bio šećer 310 ili probio 340 kod nas proboj s 2 (dvije) dionice, izgleda su mnogi pogubili više nego ja na tom Agrokomplexu
bio šećer 310 ili probio 340 kod nas proboj s 2 (dvije) dionice, izgleda su mnogi pogubili više nego ja na tom Agrokomplexu
Pa bi ti sad htio da to tako i završi?
Postoje doktori koji tu pomazu. Iako iskreno nema tu pomoci. Descending broadening wedge. Target secera 25 USD.
Citaj Viro na 750-800kn.
Kako itko razuman može misliti da je kadar predvidjeti budućnost. Ajde mi to recite.
Tehničaka analiza ne moze predvidjetui budućnost i uopće je od vrlo male koristi, čisto kao neki opći pregeld. pa nije cijen asecera roknula jer ej tak tehniča opredskazaal nego zbog prekomjerne proizvodnje. a gdje u toj tehničkoj analizi ima išta o vrenskim uvjetima u brazilu ili o politici indijske vlade spram proizvodnje šećera
Citaj Viro na 750-800kn.
Kako itko razuman može misliti da je kadar predvidjeti budućnost. Ajde mi to recite.
Tehničaka analiza ne moze predvidjetui budućnost i uopće je od vrlo male koristi, čisto kao neki opći pregeld. pa nije cijen asecera roknula jer ej tak tehniča opredskazaal nego zbog prekomjerne proizvodnje. a gdje u toj tehničkoj analizi ima išta o vrenskim uvjetima u brazilu ili o politici indijske vlade spram proizvodnje šećera
[/quote]
Eh, al i ti ga ispališ… tehnička pokazuje očekivanja i reakciju na vijesti. Naravno da “u njoj ne piše” ništa o kišama u Brazilu, al “piše” što investitori misle o kišama u Brazilu i na koji bi se način to moglo odraziti na poljoprivrednu sezonu i slijedom toga poslovne rezultate kompanija. K tome je tehnička puno bolji alat i daleko brži od fundamentalne analize jer će ista pokazati to tek mjesecima ili kvartalima kasnije.
“Tehnička i griješi”, svaka je procjena podložna grešci koja može biti vrlo, vrlo značajna. Tehnička je naročito dobra za kratkoročne spekulacije, kao i dugoročne trendove. Međutim, da bi “funkcionirala” moraju biti ispunjeni brojni uvjeti. Jedan od najvažnijih je likvidnost, a to je uvjet na kojem većina naših (ako ne i sva) izdanja, u startu, padaju.
[/quote]
ne mislim na Viru, nego na Agrokomercu, pa nemaju više love ni za nove dionice,
ja ne bih ništa htio, što nije moguće
[/quote]
ne mislim na Viru, nego na Agrokomercu, pa nemaju više love ni za nove dionice,
ja ne bih ništa htio, što nije moguće
[/quote]
gadno, gdno je otklizao viro – sa 500 kn na skoro pa 100. i meni je ovo bio jedan od večih gubitaka, ali kad dsam ja na temelju nekih oametnih ljudi krenuo upozoravati da tarapana tek skijedi, nitko me nije htio čuti. srečom, ja jesam čuo sam sebe
Prije tri godine sam pisao da treba kupiti viro. Onda kad je dosao do 500kn sam govorio da nece biti dobro i da ga treba prodavati. Dvije godine upozoravam da ga se ne kupuje i sad sam nedavno najavio da treba krenuti lagano s kupnjom secera i nedugo nakon toga secer skoci oko 15%. Znaci 3 za 3 u glavu. Ovo pišem da se pohvalim kako sam strasno pametan i zgodan. Uglavnom, sve to za secer sam shvatio na temelju fundamentalne analize i malo zdrave logike. Pametan bas i nisam. Vecina stvari u zivotu je vrlo jednostavna. E sad, dolazimo do čovjeka koji već godinu dana, na temelju tehničke, bar jednom tjedno, piše kako za par dana slijedi raketa na šećeru kakvu čovječanstvo jos nije vidjelo i – ćorak. Tehnička vs fundamentalna? Hmmm, iskoristite ono malo zdrave logike
neovisno o cijeni šećera, neće viro rasti sve dok se ne popravi ukupno stanje na ZSE…a kad će, ne zna se. ove godine očito ništa od oporavka