Ako je pala potrošnja kod duhana koja je isto droga,ne vidim zašto bi kod šećera bilo drukčije.
Da pojasnim UK primjer,kod svakog pića koji sadrži npr 10gr šećera plaća se taj porez,ako je granica npr 5gr ,do te razine nema tog specijalnog poreza.I naravno da proizvođači već smanjuju količinu šećera.Stavit će zamjenski možda i sucralosa,steviu ili neki drugi zaslađivač.
Pogledajte samo koliko su prognoze da će rasti broj oboljelih od dijabetesa,to je veliki izdatak za javno zdravstvo,nešto će se morati poduzeti po tom pitanju,a svakako da je prekomjerna upotreba šećera jedan od krivaca za takvo stanje.
Jel zna koliki je break-even za Viro?
Jel zna koliki je break-even za Viro?
Odgovor na ovo pitanje zna samo uprava Viro
Neznam jel greska ili sto
Nije greška, ali je. Futuresi su završili na 11,70, al ovaj intraday nije se dogodio. Ovako je to izgledalo intraday na petominutnom grafu:
Nije greška, ali je. Futuresi su završili na 11,70, al ovaj intraday nije se dogodio. Ovako je to izgledalo intraday na petominutnom grafu:
https://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=SB&p=m5&ty=c
[/quote]
Otvaranje odlicno.ja imam da je zatvorilo ispod 11, a otvaranje 5x centi iznad.
Sugar decreased 0.26 Cents/LB or 2.40% to 10.58 on Monday September 24 from 10.84 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.
Sugar decreased 0.26 Cents/LB or 2.40% to 10.58 on Monday September 24 from 10.84 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.
Valjda gledamo razlicite podatke.
Ja ne vidim osim 11.35. +4.8%
https://m.investing.com/commodities/us-sugar-no11-historical-data
Moze vas link?
Sugar decreased 0.40 Cents/LB or 3.69% to 10.44 on Monday September 24 from 10.84 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.