Secer opet u zeleno +1.7%
Sugar increased 0.12 Cents/LB or 1.14% to 10.64 on Wednesday September 19 from 10.52 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.
Polako,trgovina jos nije danas gotova.Sada je danasnji rast do sada 1.14%.Tko zna sto ce biti na kraju dana.
previse se uzrujavate i gledate cijenu secera….
dali svaki dan zovete procjenitelja da Vam kaze koliko Vam vrijedi nekretnina?, Ne….
tako razmisljate o svim dionicama
previse se uzrujavate i gledate cijenu secera….
dali svaki dan zovete procjenitelja da Vam kaze koliko Vam vrijedi nekretnina?, Ne….
tako razmisljate o svim dionicama
Za one koji imaju dionice secerana je vrlo vazno ptatiti dnevne oscilacije cijena,posebice ako je cijena najniza ili pri dnu u zadnjih 10 godina,kao i izvjesca drustava.
Inace reskiraju da puno ili sve izgube.
može li netko izračunati;
ako je otkupna cijena šećerne repe 2017 bila 270 kn, a za 2018 će biti 230 kn,
koliki će biti pozitivni efekti kod formiranja cijene šećera, tj. koliko će Viro manje gubiti pri proizvodnji 1t šećera
ajmo matematičari
Nisam siguran da se to može tako samo izračunati. Ono što sam ja pročitao Viro svojim kooperantima daje više nego solidne ugovora a koji su između ostalog veznani na cijnu svj.tržišta šećera . To je jedno a drugo nemožete znati u kojem trenutku i po kojim cijenama će taj šećer biti prodan. Jedno je obračun skladišta/proizvodnje a drugo prodaja…
Nisam siguran da se to može tako samo izračunati. Ono što sam ja pročitao Viro svojim kooperantima daje više nego solidne ugovora a koji su između ostalog veznani na cijnu svj.tržišta šećera . To je jedno a drugo nemožete znati u kojem trenutku i po kojim cijenama će taj šećer biti prodan. Jedno je obračun skladišta/proizvodnje a drugo prodaja…
idete previše u širinu i daljinu, to ne zna nitko što će biti i kakva će cijena biti pri prodaji, ali samo utjecaj smanjenja cijene repe trebao bi dati nižu proizvodnu cijenu šećera
jasno je da su i proizvođaći repe zainteresirani za opstanak šećerana, jer se njima uz poticaje isplati proizvoditi i po ovim cijenama, čekajući bolja vremena, svi su svjesni problema i pokušavaju partnerski podnijeti teret
Nisam siguran da se to može tako samo izračunati. Ono što sam ja pročitao Viro svojim kooperantima daje više nego solidne ugovora a koji su između ostalog veznani na cijnu svj.tržišta šećera . To je jedno a drugo nemožete znati u kojem trenutku i po kojim cijenama će taj šećer biti prodan. Jedno je obračun skladišta/proizvodnje a drugo prodaja…
idete previše u širinu i daljinu, to ne zna nitko što će biti i kakva će cijena biti pri prodaji, ali samo utjecaj smanjenja cijene repe trebao bi dati nižu proizvodnu cijenu šećera
jasno je da su i proizvođaći repe zainteresirani za opstanak šećerana, jer se njima uz poticaje isplati proizvoditi i po ovim cijenama, čekajući bolja vremena, svi su svjesni problema i pokušavaju partnerski podnijeti teret
[/quote]
Nemojte zaboravit ni plodored koji je jako bitan u poljoprivredi. …
džaba stoje bidni
Nisam siguran da se to može tako samo izračunati. Ono što sam ja pročitao Viro svojim kooperantima daje više nego solidne ugovora a koji su između ostalog veznani na cijnu svj.tržišta šećera . To je jedno a drugo nemožete znati u kojem trenutku i po kojim cijenama će taj šećer biti prodan. Jedno je obračun skladišta/proizvodnje a drugo prodaja…
idete previše u širinu i daljinu, to ne zna nitko što će biti i kakva će cijena biti pri prodaji, ali samo utjecaj smanjenja cijene repe trebao bi dati nižu proizvodnu cijenu šećera
jasno je da su i proizvođaći repe zainteresirani za opstanak šećerana, jer se njima uz poticaje isplati proizvoditi i po ovim cijenama, čekajući bolja vremena, svi su svjesni problema i pokušavaju partnerski podnijeti teret
[/quote]
Nemojte zaboravit ni plodored koji je jako bitan u poljoprivredi. …
[/quote]
kako bih zaboravio, ovo stanje dionica na burzi me i podsjeća na njega, svakih 5 godina opet smo na istoj cijeni, samo druga šećerana
Uzimate li vi u obzir i sugar tax kad prognozirate dugoročno cijenu šećera?Nedavno je UK uveo na bezalkoholna pića,osim njih taj porez ima Norveška,Francuska i Meksiko-pala potrošnja 12%.
Sve je više protivnika šećera,jer ga ima zaista posvuda,negdje zaista u ogromnim količinama,a zamislite samo kakav bi utjecaj to imalo na punjenje proračuna…po meni slijedi neizbježni proces uvođenja i progresivnog rasta tog poreza.
Da, na šećer se otvara sve veća hajka, kao nekad na duhan i za očekivati je rast poreza na proizvode koji obiluju njime.
Uzimate li vi u obzir i sugar tax kad prognozirate dugoročno cijenu šećera?Nedavno je UK uveo na bezalkoholna pića,osim njih taj porez ima Norveška,Francuska i Meksiko-pala potrošnja 12%.
Sve je više protivnika šećera,jer ga ima zaista posvuda,negdje zaista u ogromnim količinama,a zamislite samo kakav bi utjecaj to imalo na punjenje proračuna…po meni slijedi neizbježni proces uvođenja i progresivnog rasta tog poreza.
Ma porezi mogu ići ali je teško vjerovat da će pasti njegova potrošnja…
Da, na šećer se otvara sve veća hajka, kao nekad na duhan i za očekivati je rast poreza na proizvode koji obiluju njime.
[/quote]