VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije ni 10 vec 7.4% kolega Bisakove

11,7 na 10.59 je 9.68%,a ne 7.4%.
No ici ce to dolje i dalje.Ako opet probije 10 biti ce “veselo”!

Sugar decreased 0.11 Cents/LB or 1.03% to 10.52 on Tuesday September 18 from 10.63 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.
Novi pad u kontinuitetu.Kao sto napisah u prethodnom postu ide to dolje i dalje.

Točnije 9.48%.

uvažavajući sve negativne pokazatelje za šećer, pitam se da li bi Zadre sada u ovome trenutku prodale taj biznis, po koliko i kome,
da li bi -ne znam.
kome bi – ne znam
po koliko- po 100 kn mislim da ne bi
sigurno svatko misli drugaćije

Nedavno su u trezor kupili po 150-160

Sugar decreased 0.11 Cents/LB or 1.03% to 10.52 on Tuesday September 18 from 10.63 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.
Novi pad u kontinuitetu.Kao sto napisah u prethodnom postu ide to dolje i dalje.

i dAllje dOlje.

u tri riječi čovik sve reka.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Nedavno su u trezor kupili po 150-160

platili su i Francuzi 240, trenutno je to čista pušiona na malom postotku, ali Zadre su Sladoranu platili 160, mislim da je neće dati za 100

Svaki posao ima neku svoju životnu krivulju. Jedno vrijeme ide dobro,jedno vrijeme odlično, pa malo lošije pa još lošije od toga…uzet samo jednu točku u vremnu npr.godinu dana je smješno za bilo kakav životni vijek tvornica/branda koji postoji 55,60,70,80,90,100 godina

Svaki posao ima neku svoju životnu krivulju. Jedno vrijeme ide dobro,jedno vrijeme odlično, pa malo lošije pa još lošije od toga…uzet samo jednu točku u vremnu npr.godinu dana je smješno za bilo kakav životni vijek tvornica/branda koji postoji 55,60,70,80,90,100 godina

Ma tocno,ali mnoge tvrtke na tom “poslovnom putu posustanu”,zar ne?Neke bankrotiraju,neke preuzmu veci “igraci’!Dosta tvrtki nece prezivjeti ove niske cijene secera,posebno one koje se bave samo proizvodnjom secera.To ne mora biti VIRO,ali moze biti,ovisno koliko je financijski jak.
Buffet je na predavanju o trzistu dionica rekao da je velika vecina tvrtki izlistanih 50-tih godina proslog stoljeca na americkim burzama “nestala”.Tako je naveo gotovo sve tvrtke za proizvodnju televizora,zeljeznicke tvrtke koje su nestale-bankrotirale.Zatim dot. com tvrtke,itd.Od 400 tvrtki za proizvodnju auta u SAD-u ostalo samo nekoliko vecih itd.
Sve je to normalno na trzistu kapitala.

Secer opet u zeleno +1.7%

Ma tocno,ali mnoge tvrtke na tom "poslovnom putu posustanu",zar ne?Neke bankrotiraju,neke preuzmu veci "igraci'!Dosta tvrtki nece prezivjeti ove niske cijene secera,posebno one koje se bave samo proizvodnjom secera.To ne mora biti VIRO,ali moze biti,ovisno koliko je financijski jak.
Buffet je na predavanju o trzistu dionica rekao da je velika vecina tvrtki izlistanih 50-tih godina proslog stoljeca na americkim burzama "nestala".Tako je naveo gotovo sve tvrtke za proizvodnju televizora,zeljeznicke tvrtke koje su nestale-bankrotirale.Zatim dot. com tvrtke,itd.Od 400 tvrtki za proizvodnju auta u SAD-u ostalo samo nekoliko vecih itd.
Sve je to normalno na trzistu kapitala.
[/quote]
Tako je , pročito sam negdje podatak da je u prošloj “šćernoj krizi” ugašeno oko 100 šećerana potez eu,bliski istok,Afrika . To je i dobro da se očite a ostali su samo najbolji. Većina šećerana u Indiji koje spominjete bi spadale u tu kategoriju koju Buffet spominje da im jedan veliki dio ne dotira država. Navodno je dug Indije prema proizvođačima u milijardama još iz prošle kampanje…

Uzimate li vi u obzir i sugar tax kad prognozirate dugoročno cijenu šećera?Nedavno je UK uveo na bezalkoholna pića,osim njih taj porez ima Norveška,Francuska i Meksiko-pala potrošnja 12%.
Sve je više protivnika šećera,jer ga ima zaista posvuda,negdje zaista u ogromnim količinama,a zamislite samo kakav bi utjecaj to imalo na punjenje proračuna…po meni slijedi neizbježni proces uvođenja i progresivnog rasta tog poreza.

"Only dead fish swim with the stream"

New Report

Close