Indijske dionice secerana danas snazno porasle i po 20%. Zaokret trenda je definitvno u tijeku i slijedi dugorocni rast.
Secer odradjuje padajuci podval 2 na sitnom volumenu i slijedi raketa u 3.podvalu. Sve val 1 u rastucem trendu. Pravi rast ce biti u 2019.g.
Moj target Vira za iducih 12-14 mj. je
otprilike 280-320kn. Kome se ne ceka toliko dugo nek priceka 220kn u ovom rastu.
Viro mala kaska al uskoro ce prema 220kn. Kad usporedim s Indijcima cijena dionice Vira je vec trebala preko 160-170kn. Al bude iduci tjedan. Fali jedan veliki volumen u rastu. Iduci tjedan.
Ostar pad cijene secera jucer na svjetskim burzama.
Retest linije proboja…bar 2 puta.
Secer ce jos malo dolje nekih 2% a onda opet gore. Bit ce sad valova gore dolje. No srednjerocno mozemo ocekivat rast prema 15 USD. Pratite volumene kolega pa ce Vam bit jasnije.
Skoro 5,6% jučer pad. Sličnog nije bilo već 2 mjeseca, a prije toga i mnogo dulje. Do linije supporta je još poprilično, desetak posto. Al nije to toliki problem koliko činjenica da na tjednom grafu ne može probiti otpor. Drugim riječima, a gledajuci i volumene, dosta ekipe je ovdje špekulativno bez dugoročnije ambicije da ostane unutra.
Daily: https://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=SB&p=d1&ty=c
Weekley: https://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=SB&p=w1&ty=c
Monthly: https://www.finviz.com/futures_charts.ashx?t=SB&p=m1
Paperman
Prije ce VIRO na 50 kuna nego na 220 kuna,po meni.
Ma najbolje da padne na 1kn pa ja kupim 51% za sicu. Ha ha. Samo se nadajte kolega. Puno ste pesimisticni. Kako se formiraju ovi uragani i kakvo je vrijeme prije ce secer za maslom a Viro na 2000 kn.
Glede grafa commerrcials i hedgersi ulaze..a to znaci samo up up up.
Suse,visoke temperature,uragani,el nino…ode vrijeme u bananu..a secer moze u nebo.
PRATITE VOLUMENE VANI.
A sto s volumenima?
Volumeni na rastu ili padu? Ili opcenito? Na kojem vremenskom horizontu?
Ma najbolje da padne na 1kn pa ja kupim 51% za sicu. Ha ha. Samo se nadajte kolega. Puno ste pesimisticni. Kako se formiraju ovi uragani i kakvo je vrijeme prije ce secer za maslom a Viro na 2000 kn.
Glede grafa commerrcials i hedgersi ulaze..a to znaci samo up up up.
Suse,visoke temperature,uragani,el nino…ode vrijeme u bananu..a secer moze u nebo.
PRATITE VOLUMENE VANI.
[/quote]
Ja mislim da ste vi sve vec “ulupali” u Viro ,po daleko vecim cijenama pa sada sami sebe hrabrite da ce cijene gore!Nijedan vas post nije argumentiran,a “sipati cijene samo tako”je djetinjasto i u tom smjeru je isao moj ironicni komentar.
kaže član Uprave Rešić, prinosi oko 6,5 t/ha i digestija 16%
uz smanjenje površina cca 15-20% , što će se događati bumo vidli,
ali svakako je dobro da kreće nova proizvodnja uz cijenu od 230kn/t repe
uz to je i Tolušić prisnažio da je šećer naš najveći izvozni adut,
neka mi ne zamjeri kolega Jubito, jer opet nemam link
Sugar decreased 0.23 Cents/LB or 2.06% to 10.93 on Monday September 17 from 11.16 in the previous trading session. Historically, Sugar reached an all time high of 65.20 in November of 1974 and a record low of 1.25 in January of 1967.
Cijena secera i dalje pada.Ako opet probije 10 ,nece biti dobro.
Cijena secera i dalje pada.Ako opet probije 10 ,nece biti dobro.
Nazalost nista od tog scenarija. Sutra secer ide u manje zeleno iz crvenog. Moja prognoza opet lagani spori rast do 11.8 USD iliti 360 USD u Londonu a onda booom gore. Lijepi paterni se razvijaju.
U Indiji dionice secerana 55-95% narasle od dna. Skoro 100% rast u samo 2 dana. Ma krenut ce i Viro samo je pitanje vremena.