U brazilu u prvih 8mj prodano 12% manje mašinerije potrebne za obradu trske. u mjesecima kad bi potraznja za njima trebala biti najveca. kazem da se zbog rata s kinom strukturno mjenja obrada trske tamo. pojaca li sse taj rat kako trump kaze, moglo bi biti zanimljivo
@alias
Mislite da taj manjak Brazila nece nadoknaditi Indija?, da ce Brazil sa uhodanom trskom prijeci tek tako na soju?
Secer u Londonu porastao preko 340 USD. Sa carinom 400 Eura. Trend se polako mijenja. Svaka cijena na Viru ispod 200kn je cisti poklon.
Malo citam koliko su Indijci duzni farmerima da je za UP upitna ova sezona a sami proizvode 40% kolicina Indije,cca 13-14MT.
Zasad vani secer rastura
oreskovic
što starija trska to manji prinos, a sad je već prilicno stara u brazilu. stariji nasadi se na ovoj cijeni sigurno nece obnavljat i to moze biti i do 10-20% površine. soja će to dodatno potaknuti. indija nadoknađuje ove godine, ali sljedeće je pitanje. sljedeće brazil neće imati toliko, i upitnom indijom, kojoj su šećerane u ogromnim dugovima, s mogucim el-ninom, daje zakljuciti da bi secer mogao rasti sljedećih 3 mjeseca
kada smo vec na Viro temi..nadam se da me sada nece opet izbrisati…
mene samo zanima hoce oni onaj hedge, koji mi uopce ne izgleda ko hedge nego kao muljare u RDG-u prikazati u NT….
ako su to muljarili, onda izlazim i sa 40% gubitkom
i jos jedna stvar, ako su sve secerane hedge koristili, onda ce banke prije pustiti cijenu secera gore, jer ovako gube na 2 strane
i onda mozemo ocekivati Viro kroz 2-3 godine na razinama 300-400 kn
kod nekog jos veceg poremecaja i jos vise
kada smo vec na Viro temi..nadam se da me sada nece opet izbrisati…
mene samo zanima hoce oni onaj hedge, koji mi uopce ne izgleda ko hedge nego kao muljare u RDG-u prikazati u NT….
ako su to muljarili, onda izlazim i sa 40% gubitkom
i jos jedna stvar, ako su sve secerane hedge koristili, onda ce banke prije pustiti cijenu secera gore, jer ovako gube na 2 strane
i onda mozemo ocekivati Viro kroz 2-3 godine na razinama 300-400 kn
kod nekog jos veceg poremecaja i jos vise
Samo polako kume.
Kad skuze da se secer odbija, ovaj na 150 ce se vratiti na 220 gdje je imao istu funkciju, a mi cemo uziva u voznji.
Prva stanica nebi smjela biti ispod 170
Jubito, evo sve piše, neću više izvlačiti samo digestiju,
strašno,
+5.4pts
(1.56%)
High: 354.7
Low: 345.3
90% of client accounts are long on this market,
pa gdje to vodi
zalihe se jesu rješavali, ali pitanje je koliko su proizveli u žutoj kampanji, to se još ne može pronaći nigdje
ajmo reci da iz trske se dobiva 1/3 ukupnih prihoda…a sada koliko je ove godine bila trska kada ju je bilo na bacanje…
i onda jos koliko su odlucili ove godine pojacat/smanjiti zutu kampanju obzirom na cijene
ma tu ima toliko nepoznanica, ako nisi brutalan insajder mozes stvarno samo nagadati….
a do tada gledamo cijenu secera
ali kada je alias unutra, to je pozitivan znak, jos da krene Viro kupovati