Investimir,
Mislim da malo tko ovdje zna (osim aliasa i jos par forumasa) kako se hedging racunovodstveno provodi.
Kao laik rekao bih da se knjizi u fin. prihod ili rashod.
Obrtni kapital=kr. imovina – kr. obveze
Mislim da ne bi uzimali 2.4% dionica po 140kn tek tako. Oni najbolje znaju. I znali su i kakvo ce biti izvjesce a opet kupuju solidan broj dionica. Ja ih pratim. A imam i nagovor par ulagaca da pratim.
I danas mezio i nastavljam.
Uzeo na 112, 45 tek toliko
Investimir,
Mislim da malo tko ovdje zna (osim aliasa i jos par forumasa) kako se hedging racunovodstveno provodi.
U NT govorimo ne o prihodima, nego baš o primicima. Mislim da to vrijedi držati na umu. Meni je ejdno vrijeme trebalo dok ne shvatim tu vrlo jedoistavnu, aključnu činjenicu
Sad kad već bivamo suočeni s tim kroz izvješča vira, mislim da bismo trebali to potegnuti pa što sitjeramo, istjeramo. Jer ako je to pravi novac, puna šaka brade, ako ne, onda ni dobro.
Glede obrtnog kapitala, to bi bila školsla definicija – ali znam da neki uzimaju i strože definicije, pa sam to htio pitati jer školska definicja je jedno, a hrvatska praksa je drugo tj. stvarni život rh poduzeća.
Oni hedge trebaju prikazat kroz rdig na datum bilance, medjutim bilo kakav primitak ili suprotno ce se dogodit kada se taj hedje zatvori, tako da mislim da se to do sada vodi samo racunovodstveno kakvo je stanje na datum bilance jer vjerovatno jos nisu zatvarali….ali nisam gledao nesto podrobnije
Investimir,
U NT govorimo ne o prihodima, nego baš o primicima. Mislim da to vrijedi držati na umu. Meni je ejdno vrijeme trebalo dok ne shvatim tu vrlo jedoistavnu, aključnu činjenicu
Sad kad već bivamo suočeni s tim kroz izvješča vira, mislim da bismo trebali to potegnuti pa što sitjeramo, istjeramo. Jer ako je to pravi novac, puna šaka brade, ako ne, onda ni dobro.
Glede obrtnog kapitala, to bi bila školsla definicija – ali znam da neki uzimaju i strože definicije, pa sam to htio pitati jer školska definicja je jedno, a hrvatska praksa je drugo tj. stvarni život rh poduzeća.
[/quote]
Sry,
Sad sam tek vidio da pitas o NT-u.
Nemam pojma, ali mislim da je to financijska aktivnost.
Hvala Status, tako nekako sam i ja razmisljao.
Medjutim u trenutku zatvaranja hedjinga, ako isporucujemo robu bi trebali tu prodanu robu knjizit u prihode od prodaje (Rdg) i to po trzisnoj cijeni jer smo razliku od trzisne cijene vec knjizili u fin. prihode, a u NT (poslovne aktivnosti) cijeli iznos u dobit prije poreza.
Ako robu ne isporucujemo u RDG ne knjizimo nista jer je vec obracunato, a priljev u razlici u cijeni (zbog hedging ugovora) provodimo u NT (finan. aktivnost).
Nemoj uzimat ovo kao tocno, meni ovakvo knjizenje ima smisla…
Mislim da ne bi uzimali 2.4% dionica po 140kn tek tako. Oni najbolje znaju. I znali su i kakvo ce biti izvjesce a opet kupuju solidan broj dionica. Ja ih pratim. A imam i nagovor par ulagaca da pratim.
I danas mezio i nastavljam.
[/quote]
Svaka čast kolega… ja se 3h natječem na kupnji al
uvijek netko ispred. No ok, valjda i ja ugrabim 2.000 kom.
za početak. Sutra vjerujem u pad, ali ne ispod 105kn i onda
napokon malo rasta. Po elliot valovima dno je tu.
Remorker daj budi realan!!!
Viro je u problemu, i to je cinjenica…svi secerasi su u problemu…sada vec spominjes 4_2019, do prije mjesec dana si se kunuo da nas ceka raketa,…
ajmo normalno razgovarat bez emocija i zelja koje su neostvarive
[/quote]
Svaka čast kolega… ja se 3h natječem na kupnji al
uvijek netko ispred. No ok, valjda i ja ugrabim 2.000 kom.
za početak. Sutra vjerujem u pad, ali ne ispod 105kn i onda
napokon malo rasta. Po elliot valovima dno je tu.
[/quote]
Do sad sam skupio 450 prosjek 147.
Jos toliko uzimam od 95-105
njima je obrtni sada ušao u fini minus i to je prvi znak za dignut sidro na bilo kojoj dionici
oresković, što računate u obrtni kapital. ne pitam za školsku definiciju, nego praktičnu – kada kratkotočne obveze premaše novac plus fin imovinu, ili još plus zalihe, ili još plus potraživanja. što je po vama crvena lampic – da li odmah pad ispo domjera 2 ili 1,5 na 1 ili čak na 0,5
njima je obrtni sada ušao u fini minus i to je prvi znak za dignut sidro na bilo kojoj dionici
oresković, što računate u obrtni kapital. ne pitam za školsku definiciju, nego praktičnu – kada kratkotočne obveze premaše novac plus fin imovinu, ili još plus zalihe, ili još plus potraživanja. što je po vama crvena lampic – da li odmah pad ispo domjera 2 ili 1,5 na 1 ili čak na 0,5
osnovno – krwtkotrajna imovina i kratkotrajne obveze
Po elliot valovima dno je tu.
Dno će biti tek kad najveći optimisti, bolje rečeno fantazisti svoje rasprodaju…….odnosno Vi……
Onda će realisti doći na svoje…….ako firma prezivi, naravno…….
Moze li netko prokomentirati stavku gotovi proizvodi. Tu je smanjenje 230 milja. A nije bas da se jeftino prodaje Viro secer u centrima. A potrazivanja nijansu veca za 16milja. Da li je islo u kratkorocne i dugorocne obveze jer tu imamo smanjenje.