Kratki osvrt:
Nije dobra situacija, al je oni stvarno dobro vode s obzirom na sve okolnosti
Obrtni kapital sve lošije i lošije
Ovako oni bez svježeg ulaska kapitala ne mogu izdržati do 2020 godine ako cijena šećera bude ovakva kakva je trenutno
Banke im vjeruju, to je jako bitno jer bez njihove pomoći likvidnost kratkoročnu ne bi mogli ispoštovati
Ovo sa 40 milja prihoda mi iskreno ne ulaže povjerenje…
Dobavljače(seljake) su riješili, tu im je falilo 100 milja
uhhhhhhhhhhh
a treba biti iskren, svi koji smo unutra igramo na šećer, i to je to….sa Upravom sam zadovoljan
ipak su oni u q2 prodali ca 150 milja šećera – to je odnekud moralo doći – obzirom da im proizvodnaj u q2 praktično stala – sudeći po trošku sirovina , to znači da su mogli posegnuti samo za zalihama postojećim na 30 03 2018 – samo s te hrpe su mogli uzeti i prodati 150 milja.
Ili prodaju sa zaqlihe ili prodaju iz proizvodnej tekućeg kvartala – nema treće.
Izvjesce klasicna Hr muljaza kroz revalorizaciju. Vidjet cemo za 1g sve. Jer ce sasvim sigurno prijaviti ogroman plus. Sve me podsjeca na Atpl kad je bila na 100kn. Ja sam odlucio podebljati za 4000 kom. Vrijeme je za preuzimanje papirica od drhtavaca. Cijena u 5g pala 82%
Secer jos malo mrljavljenja. Strani analiticari ocekuju znacajniji rast. Pricekajmo travanj 2019.g.
gdje vi vidite revalorizaciju – ja ju ne vdim nigdje. nema nigdj enijedne stavke koja bi po osnovi REVALORIZACIJE teretila rdig.
Moja pogreska. Gledao stavku do pa vidio kao revalorizaciju. Grrska.
Grupa je prijavila -6 milja gubitak u prvoj polovici 2018.g. Malo nevjerovatno tako malo. U izvjescu vidim samo 2 sumnjive stvari al moram detaljnije pogledati. Izvjesce malo predobro za trenutno stanje.
Jos nesto,
Ako se radio ispravak vrijednosti zaliha to bi se trebalo knjizit u vrijednosna uskladjivanja, a ne na trosak sirovina i materijala.
Slazem se s Oreskovicem da se dobro upravlja drustvom, ali situacija na trzistu secera je katastrofa (i ne nazire se kraj) i pitanje je hoce li dobro upravljanje biti dovoljno za opstanak. Pokusajte zamislit da nisu nista hedgirali, to bi bila katastrofa…
Kratki osvrt:
Nije dobra situacija, al je oni stvarno dobro vode s obzirom na sve okolnosti
Obrtni kapital sve lošije i lošije
Ovako oni bez svježeg ulaska kapitala ne mogu izdržati do 2020 godine ako cijena šećera bude ovakva kakva je trenutno
Banke im vjeruju, to je jako bitno jer bez njihove pomoći likvidnost kratkoročnu ne bi mogli ispoštovati
Ovo sa 40 milja prihoda mi iskreno ne ulaže povjerenje…
Dobavljače(seljake) su riješili, tu im je falilo 100 milja
uhhhhhhhhhhh
a treba biti iskren, svi koji smo unutra igramo na šećer, i to je to….sa Upravom sam zadovoljan
banke su svoju “robu” pospremile na sigurno i ne ruše si cijenu kamate
http://www.seebiz.eu/zasto-su-banke-u-hnb-parkirale-27-milijardi-kuna/ar-179247/
Ako su oni ovo hedgirali i odigrali kako treba onda nema “velikog” straha…jer vidimo da konkurencija radi na 250 mil kn prihoda negdje 40 mil gubitka….to je i realna Viro računica
Ako oni uspiju sa tim svim izaći ne okrznuti, tj. preživjeti ovo sve, onda, svaka čast…njima je obrtni sada ušao u fini minus i to je prvi znak za dignut sidro na bilo kojoj dionici
Ja sa unutra, prosjek 176,98 kn
vjerujem u Zadru i u upravu, i to je moj jedini bet ovdje, trenutni minus je 40%(to mi se nikada nije dogodilo, ovo je prvi put, i ne osjećam se ugodno, al se nadam da će se isplatiti)
Pad u zadnjih godinu dana je 67%…
Mislim da to sve govori…
Axelrod,
Meni taj pad nista ne govori, osim da sam zaglavio u “padajucem nozu” na nelikvidnom trzistu gdje ne postoji niti minimalni odbijanac pa da bar malo skratim.
Trenutno situacija izgleda kao Azrina pjesma Ravno do dna…
Mislim da ne bi uzimali 2.4% dionica po 140kn tek tako. Oni najbolje znaju. I znali su i kakvo ce biti izvjesce a opet kupuju solidan broj dionica. Ja ih pratim. A imam i nagovor par ulagaca da pratim.
I danas mezio i nastavljam.
Ako su oni ovo hedgirali i odigrali kako treba onda nema "velikog" straha…jer vidimo da konkurencija radi na 250 mil kn prihoda negdje 40 mil gubitka….to je i realna Viro računica
Ako oni uspiju sa tim svim izaći ne okrznuti, tj. preživjeti ovo sve, onda, svaka čast…njima je obrtni sada ušao u fini minus i to je prvi znak za dignut sidro na bilo kojoj dionici
Ja sa unutra, prosjek 176,98 kn
vjerujem u Zadru i u upravu, i to je moj jedini bet ovdje, trenutni minus je 40%(to mi se nikada nije dogodilo, ovo je prvi put, i ne osjećam se ugodno, al se nadam da će se isplatiti)
što računate pod obrtni kapital
novac plus zalihe plus potrazivanja minus kratkoročne obveze , ili nesto strože, možda samo novac i zalihe