VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ovo je prava rasprava, ja bih volio da na svakoj temi ina jedan remorker i jedan alias, onda ovo ne bi bio forum, ovo bi bila škola.

tata alias ima napismeno to što priča u vidu invest analize, još prije godinu dana ja sam ljudima savjetovao da nabave to, kao ne treba mi, nikad nije kasno, za sitne pare uštedite velike pare. nisam u talu s aliasom, ali mi j ečovjek prištedo dobre pare i dobre živce i želim to ovdje reći. nema od tamburanja ništa, tržište šećera je ozbiljna znanost, treba ući unutra barem kao upućeni amater, a ne kao kauboj jimmy

To vrijedi za normalne drzave u kojima se postuje zakon.
Za ZSE kladionicu je dovoljno imat srece.
A najpametniji su oni koji kladionicu izbjegavaju
[/quote]

Nije baš, upravo primjer viro-a je sušta suprotnost vašoj tvrdnji – ovdje samo fundamenti igraju, nikakva špekulacija. da je cijen ašećera kao u q4 2016, mi bismo dnas bili drugdje. i na zse i usprkos svim rizicima i marifetlucima.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ok. Narast ce cijena secera pa cemo vidjet. I nisam mislio samo na to. Pa pogledajte malo sto se dogada sa kriminalcima u drzavi. To sigurno nije ozracije u kojem netko zali ulagati svoje tesko zaradene novce

Neki znakovi zivota.
Eto uzeo 6x komada

Ma ja stvarno vjerujem da ce secer kad tad okrenuti. I ja pratim. Lako je kad kupujes dionice za sebe, ali kad moras kupovati drugima, onda je to drugi par rukava. Kad secer jednom krene rasti, sudzucker će napraviti 100%, dok ce viro, ako prezivi, napraviti 500%. Ali uzmemo li Sharpov omjer, kojem je u brojniku prinos, a u nazivniku rizik, ja ću sigurno ostvariti bolji rezultat. Nije samo prinos bitan. Kad budete ulagali tuđe novce onda ćete shvatiti o čemu govorim.

Dakle u prijevodu trebamo slusat strucnjaka koji misli da ce secer sigurno rasti samo ne zna kada. Koji misli da ce Viro rasti 500% ako prezivi. Strucnjaka koji nema lipe za kupiti vec kako pise kupuje za druge kako mu narede. Dakle kolega nema niti lipe a izigrava strucnjaka. Da. Da. Bas cu tebe slusati uz silne lipe koje imate.

remorker, fulao si bre ceo fudbal. nemoj da nam rastjeruješ ljude ovdje svojom zlovoljom, ionako nas je malo tu, još malo pa ćemo ostati sami s adminom a on pojma nema o šećeru niti mu je to posao

Ma ja stvarno vjerujem da ce secer kad tad okrenuti. I ja pratim. Lako je kad kupujes dionice za sebe, ali kad moras kupovati drugima, onda je to drugi par rukava. Kad secer jednom krene rasti, sudzucker će napraviti 100%, dok ce viro, ako prezivi, napraviti 500%. Ali uzmemo li Sharpov omjer, kojem je u brojniku prinos, a u nazivniku rizik, ja ću sigurno ostvariti bolji rezultat. Nije samo prinos bitan. Kad budete ulagali tuđe novce onda ćete shvatiti o čemu govorim.

Dakle u prijevodu trebamo slusat strucnjaka koji misli da ce secer sigurno rasti samo ne zna kada. Koji misli da ce Viro rasti 500% ako prezivi. Strucnjaka koji nema lipe za kupiti vec kako pise kupuje za druge kako mu narede. Dakle kolega nema niti lipe a izigrava strucnjaka. Da. Da. Bas cu tebe slusati uz silne lipe koje imate.
[/quote]
Definitivno , kolega Alias ,zna i razumije puno vise od Vas, vezano za ovu temu.
Vas pokrecu samo emocije i “gorcina”,a procjene su Vam se pokazale iznimno netocnima do sada.

izišao ipkk – jedna rečenica će dostajati

I dalje je na tržištu šećera izražen pad prodajnih cijena. Ostvarena prodajna cijena je u promatranom
razdoblju 42% manja u odnosu na isto razdoblje 2017.

iz ebitda marze od 15 posto u negativnu ebitda marzu – 20 posto

https://www.hanfa.hr/SRPI/HR/2018/2018_07_30-506295_xls.xls

Neko lupa po asku, a nije vidio konsolidirano……:)

Mudro ovi igraju, gomilaju zalihe, ne prodaju, režu lagano fiksne troškove i ubiru prihode od financijskih derivata. U prijevodu, čekaju promjenu situacije u svijetu i spavaju zimski san. Najbolje što se može napraviti u ovoj očajnoj situaciji, definitivno profesionalno vođena firma…

loše FI, loša situacija…ne znam koliko će VIRO još moći izdurati bez težih posljedica

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

Mudro ovi igraju, gomilaju zalihe, ne prodaju, režu lagano fiksne troškove i ubiru prihode od financijskih derivata. U prijevodu, čekaju promjenu situacije u svijetu i spavaju zimski san. Najbolje što se može napraviti u ovoj očajnoj situaciji, definitivno profesionalno vođena firma…

gotovi proizvodi pali sa 406 na 170 milja a oni gomilaju zalihe, aha.

prodaju oni robu po sistemu daj što das, to se vidi iz rdig – zalihe su pale za 180 milja i za toliko su porasli rashodi.

ne znam što to točno znači, ali krivo tumačenej izvješća ne vodi nikamo.

New Report

Close