VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dogodio se i taj dugo cekani trenutak. US dolar naglo oslabio u odnosu na Brazilsku valutu Real. Probijen kanal i pad je neminovan. Sto to znaci za cijenu secera? Siguran rast. Brazilci nece prodavati. Dapace cijeli pritisak je bio radi slabog reala. A svi Brazilski proizvodjaci su masovno prodavali i koristili guzvu.
K tome i najnoviji podaci o velikoj suši u Brazilu idu u prilog rasta. A isto tako i graf odnosa etanola i secera.
Secer vec debelo kasni i ocekujem rast cijene secera preko 60%. Posljednji dani za ukrcaj po meni. Lansirne rampe postavljene i do studenog Viro na 280-320 kn.

Danas sam malo ja isao testirati trziste i Viro….i cini mi se da se namjerno spusta cijena na prvi znak likvidnosti, kupio 100 komada, da bi nakon toga odmah 100 komada prosuli po kupnji, a vec je bilo 500 komada na prodaji

Htio sam kupiti jos 100 komada, al mislim da bi se isto dogodilo

Bas se cijena “kolje” prema dolje….

Kad je faca nek lijepo stavi svih 10.000kom na 130kn i nema stresa. Ja cu sam meznit 2000kom. Bude slicno kao nelad ATPL na 100kn a onda lansiranje.

Dogodio se i taj dugo cekani trenutak. US dolar naglo oslabio u odnosu na Brazilsku valutu Real. Probijen kanal i pad je neminovan. Sto to znaci za cijenu secera? Siguran rast. Brazilci nece prodavati. Dapace cijeli pritisak je bio radi slabog reala. A svi Brazilski proizvodjaci su masovno prodavali i koristili guzvu.
K tome i najnoviji podaci o velikoj suši u Brazilu idu u prilog rasta. A isto tako i graf odnosa etanola i secera.
Secer vec debelo kasni i ocekujem rast cijene secera preko 60%. Posljednji dani za ukrcaj po meni. Lansirne rampe postavljene i do studenog Viro na 280-320 kn.

Cijene secera ce ostati na ovoj razini ili se samo malo povecati ove godine,jer je visak secera na zalihama velik(7.5 M tona).Maksimalno se moze ,po meni povecati za 8-10% ove godine,a i to je vrlo optimisticno.

Malo vijesti o vremenu. Sve veca vjerovatnost za El Nino uskoro.
Vaš link …

Sve je to ok sa secerom, ali mi se ne svidja bas nesto njihov RDG. Za moj ukus je malo previse financijskih aktivnosti, a premalo prodajnih aktivnosti i sto je najbitnije ne isplacuju dividendu.

@Hr43Zg
Upravo su kupili u jednoj transakciji nevjerovatnih 2,3% vlastitih dionica…mislim da Vam je to divka:):)

Kako ce isplacivati dividendu kada ne mogu svake godine zatvoriti financiranje bez kratk. kredita jer je cijena secera ispod svake razine, na 361€/t

O kakvom visku pricate kolega Bisakovi?
Pa sasvim je normalno da postoje i rezerve u skladistima za slucaj da sezona podbaci.
Npr dogodine El Nino i fali 10MT secera. A svijet treba secer. To je sve normalno. A cijene se ciklicki mijenjaju.
Prosli izvjestaj je bio plus 19 milja. Cak su i kratkorocne i dugorocne obveze smanjene.
Cim se u seriji dogodi vise ovakvih zelenih izvjesca onda ce i cijena biti daleko visa.
E sad dok su kupili veci paket dionica to kaze sve. Ocekuje se rast cijena secera.

Ima netko knjigu dionicara ?
moze na pvt..

Cijene secera ce ostati na ovoj razini ili se samo malo povecati ove godine,jer je visak secera na zalihama velik(7.5 M tona).Maksimalno se moze ,po meni povecati za 8-10% ove godine,a i to je vrlo optimisticno.
[/quote]
Višak na zalihama u svijetu ili eu? U svijetu će na zalihama ostati ove godine nešto ispod 100 milijuna tona. Preko 50% u odnosu na godišnju potrošnju. Do sad nikad zabilježeno u povijesti.

Kolega Alias ili ste neinformirani ili neinteligentni ili ste provokator.
Kakvih 100 milja tona? Stvarno lupetate i to je cudo koliko ste zlonamjerni i koliko izgovarate neistine.
Da 100 milja tona. Stvarno ga da oprostite serkite. Visak je bio 12MT i nakon izvoza u Kinu i 3MT u rezerve manji je od 7MT. A i Brazil ima 300% vecu proizvodnju etanola zadnjih 6mj. Dakle mozda vise ni 5MT viska. U odnosu na 178 MT potreba sto je 5MT.

Ahahahahaaha. Bože me pomozi tko meni govori da sam neinformiran. Koliko sam ja shvatio, mi ovdje govorimo o ukupnim zalihama u svijetu. Kolega bisakovi je napisao; “jer je visak secera na zalihama velik(7.5 M tona)”, što po meni govori o zalihama. Ne o suficitu proizvodnje nad potrošnjom, koja će se ove godine kretati izmedu 7 i 12 mil tona. Da bi ste vi remorker shvatili sta znace zalihe u indiji, prvo morate naučiti kako i šta indija radi sa svojim šećerom svake godine

Ok. Postavite link. I kad ga ne nadjete ne pisite vise. Moze?
Ako ste Vi u pravu ja ne pisem.
Prije 2g. zalihe su bile cca 43MT a ove godine su na 49MT i to je sluzbeni podatak. Mogu i postati.Dakle ne Vasih 100MT sto je bezocna laz. Dajte link ili sutite i ne pisite lazi.
Nadalje prije 2g Viro je bio 500kn a sad je 127kn.Radi cega? Radi 6MT viska a potrosnja godisnja je cca 178 MT.
Dakle rezerve su se povecale sa 43 na 49 milja a cijena pala 80%. Malo presmijesno. Nije cudo da Viro kupuje.

New Report

Close