da, ali netjko mora platiti račun – ako viro misli izvući više nego što bi u datom trenutku mogao prodati n aspotu, to netko mora platiti – ona druga strna tj.
a ta druga strna je usla u dil s virom oečkujući ne da izgubi, nego da zaradi, zar ne. a ne moze zaraditi ako od vira kupi po 350 usd, a cijena na spotu 320 itd.
jedno veliko kladenej, ali mislim da je alias to nesto i naprimjeru …
zar ti stvarno ne možeš nakon pisanja pročitati i lektorirati što si napisao prije nego stisneš “pošalji”?? nego svi moraju nagađati što si mislio?!?
Slažem se, nisam neki spell-nazi, ali mučno mi je čitati tekstove s toliko grešaka, kao da čitam hijeroglife…
Nemojte zamjeriti kolegi Investimiru na nepismenosti. On je takav prirodno.
Gore objasnjeno vrijedi za dionice. Ali ne i za opcije.
Evo nesto jako zanimljivo.
rekoh da je to lekcija Prva. sad idu druge.
longanje i šortanje dionica mi je nakon gornjeg objašnjeneja psotalo kristalno jasno. vjerujem i drugima.
tko zna dalje, nek nastavi – fučursi, forvarduše, opcije itd. οιδα με ουδεν ειδεναι / ρετζε σοκρατ
samo naprijed investimir. učenje, pitanje pitanja i želja za znanjem vode znanju, a ne pametovanju. Vecina ovdje, kao i u cijeloj državi, samo pametuje. Zato nam država toliko visoko kotira na svim svj. ljestvicama.
Brazil’s annual ethanol production is expected to nearly double to 49.4 billion litres by 2030 under the new Renovabio biofuels law that is intended to spur investment in the country’s biofuels industry.
Dakle Brazilci htjeli ne htjeli moraju dizati proizvodnju etanola. Zasad samo 31% dobivaju iz šećerne trske. Lipanj 2018.g. je mjesec rekordan za proizvodnju etanola iz šećerne sirovine. Čak 67% u korist etanola, samo 33% u šećer.
U Indiji također podignuta cijena etanola za proizvodnju iz šećerne trske.
Po meni uopće nije upitno hoće li šećer poskupjeti, nego kada i koliko puno.
U svakom sučaju strpiti se 1g. i bude to sve kako treba.
Evo i malo zanimljivih grafića.
Po odnosu cijenu etanola i šećera, ispada da će šećer poskupjeti za dobrih 70%.
Evo 1 zanimljiv naslov: Vaš link …
Nije toliko bitna kava već kakvo je vrijeme. Suša u Brazilu, zemlja istrošena….bude ovdje kriza šećera uskoro.
Citiram: Sugarcane crushing in the center-south of Brazil is expected to fall to its lowest in four harvests, consultancy INTL FCStone said on Friday, citing unusually dry weather and aging cane fields.
Vrlo iscrpne i zanimljive informacije za sve one koji trguju šećerom vani na normalnim trzistima……samo ne znam koliko vam je to relevantno za dionicu Viro DD.
Kolega dragi…meni odgovara i rast i pad. Casha ne fali. Cekam Crobex 1720 da krenem jacu mezu.
Uostalom pad 7% sa samo 66kom prodanih.
Kad bude kontra smijer pisat cete zasto raste.
samo naprijed investimir. učenje, pitanje pitanja i želja za znanjem vode znanju, a ne pametovanju. Vecina ovdje, kao i u cijeloj državi, samo pametuje. Zato nam država toliko visoko kotira na svim svj. ljestvicama.
ponovno si se ukljucio:):):)