Upravo provjerio. Viro je tada bio na 246 kn.
Eto tamo se uskoro ide.
vrlo uskoro – kroz par sati. čim ja kupim, odmah isti dan će da cvate cveće
Nedajte se kolega Remorker, ovi svi kao nisu zainteresirani a uopće ne pišu šta oni zapravo misle i hoće
možda prodaju kad analiziraju rezultat
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/apjbdb1qmxqpD6teiGzkZA==.pdf
Ja sam bacio mrežu stajačicu na 100 kuna. Možda nešto uleti. ;-)))
možda prodaju kad analiziraju rezultat
http://www.zse.hr/userdocsimages/novosti/apjbdb1qmxqpD6teiGzkZA==.pdf
Tko možda proda kada analizira?
Zadre
Zadre znaju računati tako dobro da bi posramile možda i ekipu sam PMF-a 🙂 Obračun njihove tvornice je po mom mišljenju ( nemam dokaz za to ) spda u svjetski vrh..
Ne znam samo zasto me se spominje. Naime ja sam prije 2mj govorio kako se blizi dno i da smo jako blizu dna. Rekao sam da kupujem Viro kad je bio 150-160kn i uzeo sam 10% planiranog i lijepo to napisao. Rekao sam da mi je iduca skala 120-130kn…dakle jako blizu i da na 100 kn ako ikad padne mislim kupovati u tisucicama.
Cijena je 2013.g. bila 690kn i sad je 82% niza. I kazem meni se svidja cijena i firma.
Isto tako kupujem i Vlen,Ernt,Opte,Dlkv i jos nekoliko dionica. A nisam ni blizu polovice potrosenog casha.
Viro ne moze puno dolje a i cijena secera na EU trzistu je narasla 15% od dna a Viro i dalje tone. Srecom kao nekad ATPL vezan je za cijenu secera i kad krene rast cijene secera da ce i Viro grabiti gore. Proslo izvjesce je bilo plus,tvrtka kupuje dionice….puno je plus faktora. Tko kupuje u skalama ne treba se sekirati. Moj prosjek je 148.9 kn a bit ce puno nizi kad krenem opet pazariti.
Tko zna..mozda vec ovih dana
Pratiti cijenu secera na vanjskom trzistu.
Po meni u iduca 2 dana mozemo imati znacajnije pomake u cijeni secera. Naime Brazilci trenutno prodaju jer brazilska valuta biljezi najmanju vrijednost prema US dolaru u povijesti. Sredisnja banka je intervenirala sa 3.85 mlrd a kako najavljuju novih 20 je spremno. U protekle 2g real je oslabio cca 60% u odnosu na dolar. Dakle pretpostavljam da se tamosnji proizvodjaci secera klade na jaci rast reala tj. nagli pad US dolara.
Nadaju se padu sa 3.9 na 2.5 cime bi profitirali nekih 35%. Dakle prodajuci secer sad na 12.05 USD u skoroj buducnosti bi im moglo donijeti cca 17 USD.
Kad se decki ispucaju,a vidim da su volumeni veliki jer MM kupuju uz saznanje da Indija ne prodaje niti izvozi bas nista, moglo bi doci do znacajnijeg porasta cijene secera do cca 14 USD iliti 390-400 eura u narednih 30 dana.
Iskustvo uci da od lipnja do veljace cijena secera raste.
Pozdrav, mislim da cijena ove dionice neće rasti dokle god na burzi prevladavaju prodavači i dok je god slab promet i naknade visoke nema tu nikakve zarade, po meni samo veliki igrači zarađuju pa se nemojmo zavaravati. Nemam ove dionice samo komentiram. LP!
Kad se decki ispucaju,a vidim da su volumeni veliki jer MM kupuju uz saznanje da Indija ne prodaje niti izvozi bas nista, moglo bi doci do znacajnijeg porasta cijene secera do cca 14 USD iliti 390-400 eura u narednih 30 dana.
Iskustvo uci da od lipnja do veljace cijena secera raste.
Stvarno zanimljiv izračun remorker. Njemu je 14c Usd-a = 400 eura. Ajmo mi to preračunati matematički. Ne od oka. Najlakše ćemo preračunati na način da 14c $ pomnožimo sa 22,04 i dobijemo da je to po toni = 308,44$. To onda preračunamo u eure na način da 308,44 / 1,15608 i dobijemo da je 14c / funti = 266,80 eura / toni. Sjedi remorker, 5.
Kao drugo, druga najproduktivnija pokrajna u indiji za proizvodnju secera (nakon UP-a) je Maharashtra, koja ove godine očekuje povećanje proizvodnje za 25%. Prošle godine su proizveli nesto manje od 11 mil tona. Sami izračunajte koliko je to povećanje. Remorker, ti se oko tog povećanja posavjetuj s nekim profesorom matematike