Kako ne pišem više na forumu mnogima sam na private pisao da ne kupuju ili da prodaju Viro. Oni ce znati koji su. Uglavnom, ne da mi se raspravljati s nekim balavcem koji govori o milijunima kuna itd.
Evo da potvrdim da sam s kolegom Aliasom izmjenio par argumentiranih privatnih poruka vezanih za Viro te da isti govori istinu.
Mišljenja o kretanju cijene Vira nam se razlikuju ali ne jako.
Lp
Ova informacija sasvim dovoljno govori o tome kako trenutnu (i buduću)situaciju u branši vide potencijalni ulagači iz jednog od “velikih igrača” ove industrije !
da li netko zna,ako se desi agrokorova nagodba do 10.07. da li će onda barem 40% biti vraćeno duga,i da li će se taj dug knjižiti kao neto dobit,bez obzira da li je vraćen u cashu ili kao udjel u vlasništvu,hvala,do sada sam skupio 300 kom,ima još municije,prosjek ulaza 158 kn..ovo ide u ciklusima kao i nafta i logično je da smo na dnu vala,samo je pitanje koliko je val dugačak..pozz
Ova informacija sasvim dovoljno govori o tome kako trenutnu (i buduću)situaciju u branši vide potencijalni ulagači iz jednog od "velikih igrača" ove industrije !
Odustali su samo radi cijene. Ekvivalent njihovog trazenja kad bi preslikali na Viro bilo bi cca 1100kn po dionici. Da…trenutno nerealno..ALI….
Da se Viro sad prodaje 330-350KN bi dobili odmah po dionici bez ikakvog problema.
Koliko saznajem i ta opcija nije iskljucena.
Konacno da vidimo prve naznake i da trenutne cijene secera utjecu na Tajland.
cukar u konzumu 3, 29
još malo pa bude 2, 99. onda smo dotakli dno
Prosjecna cijena secera u EU za veljacu je narasla za 1 euro na 372eura/t:
https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/market-observatory/sugar/doc/price-
reporting_en.pdf
Prema sluzbenim podacima, u 3. mjesecu je prosjecna cijena narasla na 376 eura/t:
Ipak se i dalje događa neko preslagivanje bez obzira na nisku cijenu šećera. Znači i oni računaju na rast
Molim moderatora da ne briše link