VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.


Ljudi cinjenica je da je pad bio neutemeljen…dionica je zakucana ispod 200 kn jer se ocekivao komatozan izvjestaj a na kraju ovi ubiljeze zescu dobit. Po meni ide se na razine preko 200 kn a kad se rijesi agrokoka ide i mnogo vise.

Kako to može biti kad razlozi ponranja nisu otkloneni, dapače, još su se i pogoršali. ili je možda stanje na tržištu šećera sada bolje nego prije 6 mjeseci. ili je možda sada bolje nego što će biti za 6 mjeseci.

Volio bih dsa napokon istjeramo na čistac što to viro radi da u fin prihdhdi uprihodi 30 milja kuna. to je pitanje svih pitanja. jer ako oni to mogu i dalje raditi, ako to nije jednokratna stvar, onda je viro i bolji no što sam mislio – dečki ne sjede skrštenih ruku nego iznalaze nove prihode. zašto ne obrnuti šećr na tržišt ako znaš sve o tom šećeru, zar ne.

Tu nema kruha u smislu da viro od toga možeživjeti . ali ako s tim može voziti na nuli dok šećer ne skoći opet prema 450 eura, e to je onda prvorazredna vijest.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Simpa mi je kolega Investimir, al taj ne bi uzeo ni da padne na 1kn. Mislim da je podosta izgubio
na burzi i otud ovako crn stav i osim toga ne zna se prilagoditi situaciji.
Šećer je odradio ciklus i dno… za 2 mj. će biti preko 420E i Viro time dugoročno plus.

Po kojim to pokazateljima će šeećr biti iznad 400 eura. po tome što će ove godine eu proizvsti manje. NITKO NIGDJE TO NE PREDVIDA, BAS SUPROTNO, SVI AMA BAS SVI NAJAVLJUJU VIŠAK

ili po tome što će brazil i indija proizvesti manje. NITKO AMA BAS NITKO TO NE ENAJVLJUJE, OPET ĆE BIT VIŠAK, MOŽDA ČAK I VEĆI NO LANI.

i na temelju čega bi se cijena šećera onda trebala oporaviti, na temelju čega. na temelju toga što remorker tako kaže. miljun puta ponovi, možda ti netko povjeruje

ovdje je dobra vijest da je viro iznasao način kako da drži glavu iznad vode. to trebamo rascistit, moze li viro to i dalje raditi. jer nije isto ispusiti 170 milja, ili 7 milja ili 7 milja u plusu. ako viro moze voziti pri ovim cijenam da na kraju bude ne vise od 10 do 20 milja u gubitku,m kapa dolje, onda vrijedi 230 ili tako kuna.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Imate objave i predviđanja za sezonu 2018-2019. gdje se točno navodi
koliko će biti smanjenja proizvodnja. Pa i sam Brazil 5MT manje.
A gdje je EU, Rusija, Ukrajina, US, Meksiko,…da ne pišem dalje.
Da ne spominjem kašnjenja u EU zbog jače zime.
Odakle uzimate podatke INDIJE?
Izvor koji uzimate je ISMA. A oni su baš u prošlosti poznati
po greškama, jer je to udruženje šećerana.
I svaki put su državni podaci bili bitno manji nego ovi od ISME, znali
su se razlikovati i 20% (manje naravno od strane državnih agencija Indije).

Izgleda da Brazil neće ni ostvariti ni blizu planiranog ni za ovu sezonu
2017-2018.
Vaš link …

Ako plaćaju sirovinu 230 kn po toni (najveći trošak) onda se računa da je po trenutnim uvjetima minimalna cijena proizvodnje kilograma šećera negdje oko 2.90 kn po kg.

Odakle vam 230kn za ovu godinu?
Koliko sam ja ponesto nacuo bit ce niza cijena. Farmeri imaju poticaje i pristali su ove godine spustiti cijenu. Sto je ok od njih.

Kako rece kolega Investimir ako izdrzi iducu godinu do 20 milja gubitka vrijede 230 kn i neku kunu. Sto god to bilo. Oni trenutno vrijede daleko daleko vise od 230kn a u buducnosti bi mogli i na 4 decimale.

Po ugovoru cijena tone šećerne repe za 2018 god. na bazi digestije 16% je 230 kn. Vidim da je bilo dosta rasprave na temu isplativosti proizvodnje, pa u moru svega i svačega eto još jedna možda korisna informacija. 2.90 kn po kilogramu je negdje oko 390 eura po toni. Još kad sjednu kratkoročni i dugoročni krediti brojka raste preko 400 i kusur… Sva cijena šećera ispod toga je… pa ovo što sad imamo !


Ako plaćaju sirovinu 230 kn po toni (najveći trošak) onda se računa da je po trenutnim uvjetima minimalna cijena proizvodnje kilograma šećera negdje oko 2.90 kn po kg.

ovo ima smisla – to bi dalo trošak proizvodnje od oko 390 eura.

i sad kad su pali na 370, morali su revalorizirati zalihe – knjižiti ih po 370 najmanje, možda i niže

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...


Simpa mi je kolega Investimir, al taj ne bi uzeo ni da padne na 1kn. Mislim da je podosta izgubio
na burzi i otud ovako crn stav i osim toga ne zna se prilagoditi situaciji.
Šećer je odradio ciklus i dno… za 2 mj. će biti preko 420E i Viro time dugoročno plus.

Po kojim to pokazateljima će šeećr biti iznad 400 eura. po tome što će ove godine eu proizvsti manje. NITKO NIGDJE TO NE PREDVIDA, BAS SUPROTNO, SVI AMA BAS SVI NAJAVLJUJU VIŠAK

ili po tome što će brazil i indija proizvesti manje. NITKO AMA BAS NITKO TO NE ENAJVLJUJE, OPET ĆE BIT VIŠAK, MOŽDA ČAK I VEĆI NO LANI.

i na temelju čega bi se cijena šećera onda trebala oporaviti, na temelju čega. na temelju toga što remorker tako kaže. miljun puta ponovi, možda ti netko povjeruje

ovdje je dobra vijest da je viro iznasao način kako da drži glavu iznad vode. to trebamo rascistit, moze li viro to i dalje raditi. jer nije isto ispusiti 170 milja, ili 7 milja ili 7 milja u plusu. ako viro moze voziti pri ovim cijenam da na kraju bude ne vise od 10 do 20 milja u gubitku,m kapa dolje, onda vrijedi 230 ili tako kuna.

Pa napisali su ti kako moze “zaraditi”. Nista oni ne zaradjuju. Oni su ocito vec vrednovali zalihu po nekoj nizoj cijeni i lani zbog toga ostvarili golem gubitak i sad terminski prodaju tu zalihu (secer) istodobno se stiteci futuresima ili opcijama kao hedgom. I kad gube na zalihi, pozitivu ostvaruju na hedgu dok cijena pada i obratno; kad cijena raste, raste im vrijednost zalihe, a minus ostvaruju na hedgu. Time su kratkorocno smanjili ovisnost i stvarne gubitke sa osnove promjena cijena secera (ukoliko cijena pada), ali to nema veze sa njihovom proizvodnjom i cijenom sirovine i finalnog proizvoda. Zaliha je rezultat proslih poslovnih aktivnosti, a proizvodnja buducih. Optimiziranje zalihe je dio poslovanja kojim se pokusava ostvariti dobit na prodaji secera, al ne ovisi rezultat Vira samo o zalihi nego i o kolicini, troskovima proizvodnje i trzisnoj cijeni finalnog proizvoda koji ce se tek proizvesti. To je rezultat ciklusa, a ne presjeka na dan.



Simpa mi je kolega Investimir, al taj ne bi uzeo ni da padne na 1kn. Mislim da je podosta izgubio
na burzi i otud ovako crn stav i osim toga ne zna se prilagoditi situaciji.
Šećer je odradio ciklus i dno… za 2 mj. će biti preko 420E i Viro time dugoročno plus.

Po kojim to pokazateljima će šeećr biti iznad 400 eura. po tome što će ove godine eu proizvsti manje. NITKO NIGDJE TO NE PREDVIDA, BAS SUPROTNO, SVI AMA BAS SVI NAJAVLJUJU VIŠAK

ili po tome što će brazil i indija proizvesti manje. NITKO AMA BAS NITKO TO NE ENAJVLJUJE, OPET ĆE BIT VIŠAK, MOŽDA ČAK I VEĆI NO LANI.

i na temelju čega bi se cijena šećera onda trebala oporaviti, na temelju čega. na temelju toga što remorker tako kaže. miljun puta ponovi, možda ti netko povjeruje

ovdje je dobra vijest da je viro iznasao način kako da drži glavu iznad vode. to trebamo rascistit, moze li viro to i dalje raditi. jer nije isto ispusiti 170 milja, ili 7 milja ili 7 milja u plusu. ako viro moze voziti pri ovim cijenam da na kraju bude ne vise od 10 do 20 milja u gubitku,m kapa dolje, onda vrijedi 230 ili tako kuna.

Pa napisali su ti kako moze “zaraditi”. Nista oni ne zaradjuju. Oni su ocito vec vrednovali zalihu po nekoj nizoj cijeni i lani zbog toga ostvarili golem gubitak i sad terminski prodaju tu zalihu (secer) istodobno se stiteci futuresima ili opcijama kao hedgom. I kad gube na zalihi, pozitivu ostvaruju na hedgu dok cijena pada i obratno; kad cijena raste, raste im vrijednost zalihe, a minus ostvaruju na hedgu. Time su kratkorocno smanjili ovisnost i stvarne gubitke sa osnove promjena cijena secera (ukoliko cijena pada), ali to nema veze sa njihovom proizvodnjom i cijenom sirovine i finalnog proizvoda. Zaliha je rezultat proslih poslovnih aktivnosti, a proizvodnja buducih. Optimiziranje zalihe je dio poslovanja kojim se pokusava ostvariti dobit na prodaji secera, al ne ovisi rezultat Vira samo o zalihi nego i o kolicini, troskovima proizvodnje i trzisnoj cijeni finalnog proizvoda koji ce se tek proizvesti. To je rezultat ciklusa, a ne presjeka na dan.
[/quote]
izgleda je presudno bilo prepuštanje
dijela vlasništva Francuzima
oni će već znati kako se postaviti
mi jedino vidimo da Viro ne prodaje
šećer
e sada da li će imati kako financirati zalihe
i koliko dugo vidjeti ćemo
iznajmili su i jednu halu u Vukovaru od Borova
očito znaju zašto plaćaju najam prostora za šećer
nabidavanje je počelo
izgleda bez aska nema praska

Ne razumijem zasto se brisu cinjenice.
Procitajte malo report JP Morgana.
Vaš link …

New Report

Close