VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Al ono sto se jos ne zna je nagli skok cijene secera vec u iducem mjesecu i jos snazniji skok u lipnju.

zasto bi secer rastao ako i u svijetu i u eu opet vlada višak.

ja nisam bome nigdje nijedno slovo od ikoga pročitao da neće biti višak. ako sam u krivu, prosvijetlite me.

lani je višak rušio cijenu. ove godine opet višak samo sad eto on bi kao trebao podići cijenu. wtf – ili sam ja bedak ili tu nekaj ne valja

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Ja sam kupovao ako ste ovo meni uputili. 100-tinjak komada u par mjeseci

Bit će više šećera nego je potrošnja…to su sve prastare vijesti….
Gdje su projekcije za 2019g.???
Zato je VIRO i padao od 2016.g.iako se to nije ni znalo tada da će biti ovoliki višak.
Ali postojale su projekcije i pretpostavljalo se.
A trenutno projekcije daju naznake da dogodine ne bude viškova. Brazil ima
projekciju 5MT manje, EU također,a bome ni ostali nisu loši, US 10% manje, Mexico 3% manje…
A siguran sam 99,99% da će Indija imati puno manje.
A samo radi toga cijena će gore 60-70% jer je tržište pretjeralo, ali cijena se iznivelira
brzo.

Zato je VIRO i padao od 2016.g.iako se to nije ni znalo tada da će biti ovoliki višak.
projekciju 5MT manje, EU također,a bome ni ostali nisu loši, US 10% manje, Mexico 3% manje…
A samo radi toga cijena će gore 60-70% jer je tržište pretjeralo, ali cijena se iznivelira
brzo.

Na ovo i ja računam a cijena Vira mi se čini ok

brzo.

Daleko je to daleko, sezona 2019/ 20 otpočinje tamo ožujka, trvanja 2019, daleko smo mi od tada.

Viro će izbaciti u meduvremenu barem 2 ili 3 jako, jako loša izvješća, bit će tu još z ameziti po povoljnijim cijenama. Ili ako netko misli da pri ovim cijemama šećera viro može izbaciti dobro izvješće, u redu, bumo uskoro vidjeli z aq1.

Vojvodina

Po njenim rečima, očekuje se da će ove godine pod repom biti oko 50.000 hektara što je za oko 12.000 hektara manje nego 2017.godine.

i kod nas je slična situacija, i u Njemačkoj isto, za Francusku nemam podatke….znači -20%, ja bi rekao da će prosjek biti 15% manje, a tek urod treba vidjeti….

Ukrajina

Farmers had sown sugar beet on 39,000 ha as of April 13, or 13% of the forecasted 302,000 ha, the Ministry of Agrarian Policy reported. Last year the area sown to beet was 318,000 ha

Rusija

Russian farmers had sown sugar beet on 231,400 ha as of April 13, down from 407,900 ha sown by the same time last year, the Ministry of Agriculture reported.

Kolega Investimire, pa Vi stvarno ništa ne razumijete.
Izbacio je VIRO i 2 pozitivna izvješća pa padao.
ZAŠTO??? Jer je bitna projekcija.
A po svemu sudeći dogodine NEMA VIŠKA.
Al nema veze, vidjet ćemo za 1,5g tko će brojiti novce
a tko i dalje neće imati dionice.

Viro trenutno vrijedi 30 mil eura, to je smijeh

Evo nas ugrubo već na 27 milja, a do prije par mjeseci su se davale ponude za kupnju srpskih šećerana oko 25 milja.

Testiraju se nove razine, pa nije ovo valjda todex pa da će na 0.

Kolega Investimire, pa Vi stvarno ništa ne razumijete.
Izbacio je VIRO i 2 pozitivna izvješća pa padao.
ZAŠTO??? Jer je bitna projekcija.
A po svemu sudeći dogodine NEMA VIŠKA.
Al nema veze, vidjet ćemo za 1,5g tko će brojiti novce
a tko i dalje neće imati dionice.

Slažem se s ovime – po svoj prilici dogodine ne bu viška.

A kad viro izbaci 2 loša izvješća zaredom, onda će netko opet prodati, a netko opet kupiti. Đaba projekcije, izvješća će biti 30 do 40 milj aminusa po kvartalu, tu će biti ozbiljne bežanije.

Testiraju se nove razine, pa nije ovo valjda todex pa da će na 0.

– ako dođe do stečaja onda vam ide na 0.
– ne mogu vam ta negativna izvješća ići u beskonačnost.

– I love this game.
Pozdrav !

– ne mogu vam ta negativna izvješća ići u beskonačnost.

Tek smo imali 1 negativno izvješće….a u zadnjih 10g. odnos
dobiti i gubitka je samo +180milijuna dobiti.
K tome upitna je i Indijska proizvodnja kako prenosi business.
Jer nema logike da bude 29,5 MT (uz potrošnju u Indiji cca 25MT) uz
toliko proizvedene trske.
Evo malo više u članku, čekaju se službeni podaci Indijske vlade.
Vaš link …
A i IBEF državna Indijska organizacija predviđa 27,2 MT
što je daleko manje od 30 MT kako pišu neki listovi i obmanjuju.
Sugar production in India is expected to reach 27.2 million tonnes in 2017-18 season (October-September).
Vaš link …

Moram priznati da nije dobro i neće tako skoro biti bolje.

Proizvodnja i ponuda šećera je globalno veća od potražnje, a izgleda da će tako ostati cijelu ovu i iduću godinu, tako da će se cijene šećera vrtiti na ovim niskim razinama duže vrijeme.

Pročitati str. 9
Vaš link …

The world sugar market is expected to remain in surplus in 2018/2019, although with indications of slightly lower production levels compared to 2017/2018, leading to a surplus forecast of 2 million t. In consequence, world and EU sugar prices could remain at their current low levels.

Vaš link …
Vaš link …
Vaš link …

Do sada nisam dovoljno pozornosti i truda uložio u praćenje ove problematike, ali biti će to vrlo zahtjevna situacija za proizvođače šećera, pogotovo za VIRO.
Nije dobro.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

New Report

Close