VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

London +1.4%

London +1.6%.

ma remorker, nemojte nas raditi budalama – svai dan nesto ide gore ili dolej za koji postotak. TO APSOLUTNO NISTA NE ZNACI

OVE GODINE ĆE OPET BITI VIŠAK I TO DEBELI, A NI LANJSKE ZALIHE NISU PRODANE – ŠTO TO ZNAČI – SVI MI ZNAMO STO TO ZNAČI.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mislim da većina komentatora ovdje i dalje ne razumije da je u posljednjih 15 godina Viro bio profitabilan zahvaljujući kvotama EU odnosno zaštitnoj cijeni i da se takva situacija neće uskoro ponoviti. Kao i nebrojeno puta do sada, tržište će uravnotežiti cijelu stvar al pod cijenu micanja mnogih iz branše.

Dakle, da je tržište otpočetka balansiralo cijelu stvar, Viro nikad ne bi dosegnuo ni cijene, a vjerojatno ni proizvodnju koju je dosegnuo. Sad tek predstoji teži i možda najteži dio puta u ovisnosti o situaciji na trzistu šećera. A ona koliko vidimo trenutno ne ide u prilog povoljnim očekivanjima.

Nagradno pitanje: Koliki su gubici Indijskih firmi???
Odgovor: 150 dolara po toni.

A sad izmnožite 30.000.000 tona s cijenom po toni….
dođete do cifre: 4,5 milijare dolara.

Ja zato mislim da dogodine uopće ne bude šećera i da bi cijena
mogla narasti 800%

A koliki su gubici Vira po toni?

A koliki su gubici Vira po toni?

A sta mislis zasto je cijena pala na 150 kn sa 700kn? Radi nicega?
US i London danas +2%. Krece odbijanac a i Viro prema 250kn.

Ne znam zašto je pala, valjda zato jer se šećer raspao, a s njime i Viro?

Meni je drago što kreće odbijanac, jer ako uskoro ne dođe odbijanac (i ne samo odbijanac nego održiv rast iznad cijene rentabilnosti proizvodnje šećera), Viro će nastaviti tonuti skoro k’o bulk brodari prije nekoliko godina.

Nagradno pitanje: Koliki su gubici Indijskih firmi???
Odgovor: 150 dolara po toni.

A sad izmnožite 30.000.000 tona s cijenom po toni….
dođete do cifre: 4,5 milijare dolara.

Ja zato mislim da dogodine uopće ne bude šećera i da bi cijena
mogla narasti 800%

Slažem se da pri ovim cijenam nitko živ ne može proizvoditi rentabilno. ali to nam ove godien ne bu pomoglo – tko je što mislio uložiti u repu i trsku, je uložio i sada slijedi žetva –
prvo brazilci pa indijci

nam treb aindij ane na 30 miljuna m nam treb aindija na 20 miljuna plus eu da sreze za 15ak posto, uz brazil koji i dalje pretače u etanol – to bi jako oijepo raščistilo šećer n astrani ponude

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koji je to jezik gospon Investimir? Bugarski? Nista nisam razumio.

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/eu-proizvodnja-secera-procijenjena-na-21-milijuna-tona-sto-je-za-23-posto-iznad-prosjeka-9149

Super. Postate vijesti koje se znaju vec 5mj.
Al ono sto se jos ne zna je nagli skok cijene secera vec u iducem mjesecu i jos snazniji skok u lipnju. Cijena ce uskoro prema 450 E i Viro prema 300kn. Ovo je zicer nad zicerima.Ja cekam na kupnji ali sve manje i manje upada. Dno je dotaknuto. A odbijanje ce biti jako snazno i brzo.
Al samo se vi mislite. Kasnije cete plakati jer niste kupovali kad su se svi bojali
Veca proizvodnja i veci prihodi uz rast cijene. Svake godine potraznja raste. Proizvodnja ce se izregulirati a ove cijene necete vidjeti vise nikada.

New Report

Close