VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

secer danas u Londonu na 333 eura za tonu

secer danas u Londonu na 333 eura za tonu

Imate postano od mene prije 15 dana, da će dno biti na 330 Eura za tonu
i da je to kraj padanja.
Cijena ispod svih granica poslovanja dobrih 25%.
Indijske šećerane s obzirom na količine trpe
gubitke u milijardama eura.
Neće dugo!

@Remorker OK, recimo da ste u pravu. Koliko će trebati vremena da se korigira ponuda i potražnja pa da se cijene vrate na neki prihvatljiv nivo (iznad 450 €)? Nakon toga koliko će trebati vremena da kompanija kao Viro počne stvarati profit? Jaaaako dugo. Možda godinu dana, možda i više. Hoće li prije toga cijena dionice još potonuti zbog neizbježno loših sljedećih nekoliko QFR? Jako moguće. Za mene ovo nije prihvatljiv risk/reward ratio, žalim.

Da, kolega…a dok je Viro imao pozitivna izvješća i ostvarivao dobit
od 57 milja kuna debelo je padao već mjesecima, pa i dok je izbacivao
pozitivna izvješća. Kako to objašnjavate???
Uvijek se gleda svjetlo na kraju tunela.
Trenutno je na pola book-a, a kad cijene šećera krenu galopirati
onda će i 400kn biti jeftino po fundamentima. A book može i na 800kn tada.
Tako da Vam priče ne drže vodu.

Zašto gazda ne kupuje po ovim primamljivim cijenama, u prošlosti je nudio otkup duplo na ovu cijenu. Nije valjda da i on vjeruje da nema tako skorog oporavka.

Bit će s……sa cijenom šećera, al ovakve cijene neće još dugo, gotovo siguran bet na šećernu industriju, dugoročno >3 godine….ja imam problem kada vidim nešto kvalitetno dobro vođeno a trenutno trpi samo zbog cijene commoditya…..buy ko kuća….Viro trenutno vrijedi 30 mil eura, to je smijeh

Ovi su presmiješni što ruše sa sitnim količinama.
Pa nije ovo ADA CIGANLIJA da će im netko prodati ovdje. Ha ha…
samo se trudite momci… pogubit ćete i to što imate.

Vani šećer u plusu, al naši majstori znaju izabrati trenutak.
P.S. Neće Vam nitko prodati ispod 200 kn.
Ha ha ha… evo Vam točna cijena 11.3.2019.g. ===== 254 kn

Pa cijena pada mozda zato sto Suedzucker najavljuje izrazito tesko trziste jos 2 godine najmanje, zato sto je ciljana cijena dionica Suedzuckera spustena na 12 eura itd…..Vidjet cemo tko je u pravu….

Ovi su presmiješni što ruše sa sitnim količinama.
Pa nije ovo ADA CIGANLIJA da će im netko prodati ovdje. Ha ha…
samo se trudite momci… pogubit ćete i to što imate.

Sitno po sitno klizi dolje i evo 100 kn je blizu, ako vi smatrate da će biti bolje onda je ovo idealna cijena za vas dokup

Bit će dobar za kratkoročnu špekulaciju na cca 100kn…….ali nadasve kratkoročnu……sve ostalo su bajke….

Jako zanimljivo razdoblje dolazi, ljudi izgleda odustaju od sadnje repe u RH ..vidim Sladorana raspisuje natječaj za mehanizaciju za repu uz potporu ministarstva sve nebili zadržali proizvodnu bazu. treba se još malo strpit na neke podatke iz eu ali izgleda da neče biti zasijano puno repe

New Report

Close