VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogledajte u rječnik pod pojmom “ironija”

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

matovilka, 13.03.2018. u 13:39
– Prošle je godine u Europskoj uniji proizvedeno oko 21 milijun tona šećera, a potrošnja na razini EU iznosila je 16,5 milijuna tona. Višak proizvedenog šećera iznosio je, dakle, oko 4,5 milijuna tona, i to je utjecalo na rušenje njegove cijene. Kada tome dodate i ukidanje režima kvota za šećer u EU koji je na snazi od 1. listopada prošle godine i velik rast uvoza iz trećih zemalja, dogodio se velik pad cijena šećera, pa je on danas jeftiniji od šećerne repe, što je apsurd – upozorava Zadro.

JL: NEIZVJESNO STANJE NA TRŽIŠTU ŠEĆERA

traže se rješenja i pomoć
https://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/neizvjesno-stanje-na-trzistu-secera-kila-se-moze-kupiti-u-za-3-do-4-kune-a-cijena-bi-trebala-biti-6-do-7-kuna-da-bi-nase-secerane-poslovale-u-plusu/7122828/

na kraju članka vidim podatak da u sklopu Viro djeluju 3 šećerane ?
je li to nekakva novinarska greška ili ja ne znam d aje Viro nešto kupio

traže se rješenja i pomoć
https://www.jutarnji.hr/biznis/financije-i-trzista/neizvjesno-stanje-na-trzistu-secera-kila-se-moze-kupiti-u-za-3-do-4-kune-a-cijena-bi-trebala-biti-6-do-7-kuna-da-bi-nase-secerane-poslovale-u-plusu/7122828/

na kraju članka vidim podatak da u sklopu Viro djeluju 3 šećerane ?
je li to nekakva novinarska greška ili ja ne znam d aje Viro nešto kupio

Eh kako mrzim citat te novinske clanke prosle godine je proizvedeno 16.8 mil tona dok se ovdje u clanku tvrdi da je proizvedeno 21 mil i onda jos da vjerujete takvom clanku koji za toliko iskrivi proizvodnju ovo nije prvi put da se svakakvi clanci pustaju koji dovode do ikrivljenja nekih brojeva zalosno je da nitko ne odgovara za takvo nesto, a takve stvari se stalno dogadjaju sramotno.

“Prošle je godine u Europskoj uniji proizvedeno oko 21 milijun tona šećera, a potrošnja na razini EU iznosila je 16,5 milijuna tona. Višak proizvedenog šećera iznosio je, dakle, oko 4,5 milijuna tona, i to je utjecalo na rušenje njegove cijene. Kada tome dodate i ukidanje režima kvota za šećer u EU koji je na snazi od 1. listopada prošle godine i velik rast uvoza iz trećih zemalja, dogodio se velik pad cijena šećera, pa je on danas jeftiniji od šećerne repe, što je apsurd – upozorava Zadro.”

Ignore : renči

Trošak skladištenja 28 milja, znači ove godine bi ovo moglo još duplo

to treba prevaliti na trošak države
kao robne rezerve

http://www.seebiz.eu/tesku-situaciju-u-hrvatskim-seceranama-moze-rijesiti-samo-eu/ar-172366/

evo, za remorkera – da se malo čudi. evo, čudim se što već nije cijen ana 300 kn.

Pa to nije nova vijest…ja sam vam napisao da koriste satore za vjencanja kako bi cuvali secer…takoder sam Vam rekao da trebate uzet sateltiske snimke i pregledavati i biljeziti promjene ako vec nemate peneza za otici pokraj tvornica

http://www.seebiz.eu/tesku-situaciju-u-hrvatskim-seceranama-moze-rijesiti-samo-eu/ar-172366/

evo, za remorkera – da se malo čudi. evo, čudim se što već nije cijen ana 300 kn.

I da, Viro je vec otvorio trzista van EU…pogledajte nerevidirano pa cete vidjeti…sve old news

ono sto je novo, a to je da Kina je povecala koristenje etanola 50% u Jan:), a bit ce toga jos…a i majka priroda ce se opet ove godine pobrinuti, ako ne ove onda slijedece, jer 2019 nitko nece saditi neprofitabilnu kulturu, Viro je na 90% proslogodisnjih usjeva i na tome ce stati…

ono sto je bitno, Tolusic jako stoji uz Zadru, tako da smo i tu sigurni od nekog nedo Bog propadanja…

za sve ostalo, vrijeme mora svoje odraditi

ono sto je novo, a to je da Kina je povecala koristenje etanola 50% u Jan:), a bit ce toga jos…a i majka priroda ce se opet ove godine pobrinuti, ako ne ove onda slijedece, jer 2019 nitko nece saditi neprofitabilnu kulturu, Viro je na 90% proslogodisnjih usjeva i na tome ce stati…

ono sto je bitno, Tolusic jako stoji uz Zadru, tako da smo i tu sigurni od nekog nedo Bog propadanja…

za sve ostalo, vrijeme mora svoje odraditi

jel vim imat eoči da čitate. jel vi viddite sto kaze zadro – kad je zadro zadnji put kukao ? Nikad.

Onda znate koliko je sati kad Zadro kuka.

I da, Viro je vec otvorio trzista van EU…pogledajte nerevidirano pa cete vidjeti…sve old news
[/quote]

lijepo vam piše da nije i da su otvorili , ali nisu ništa ostvarili – ZBOG CIJENE.

pomalo počinjem shvaćati kako j emoguće da postoje ljudi koji vjeruju da je Zemlja okrugla. Viro me puno toga naučio.

Rh šećerane nisu u 2017 izvezle ni blizu kolio 206. A kud da izvoze kad svaka tna izvoz je 50 eura gubitka – pa nije zadro ivica da što više radi, a što više izgubi. Mi govoirmo o Virovitici, ne o Kutini.

New Report

Close