VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pogledao malo taj cukar,ima nekog vraga u tome,vuče mi malo na kakao,bilo višestruko dno nedavno,kao višak na tržištu,ovo,ono… napravilo 40% od Nove godine!
Preporučujem ETF CANE za eventualno trgovanje,kome se ne da natezati sa futuresima,nije baš likvidan ali za ekipu koja je navikla na ZSE zapravo turbo likvidan.

Sigurno je da su ovakvi podaci o proizvodnji i potrošnji, o Brazilu i Indiji itd.. itd.. bitni i mjerodavni, ali možda postoje i drugi faktori koji odlučuju o cijeni šećera u EU. Prije nekoliko godina u jeku kvotne proizvodnje i zatvaranja viška tvornica po uglavnom novopridošlim zemljama u uniju, nadležna tijela EU-a su kaznila 3 največa proizvođaća šećera u Njemačkoj zbog otkrivenog dogovaranja cijena ! Ni modernije tvornice niti ekonomičnija proizvodnja u odnosu na istok im nisu bile dovoljne, nego su još na ovakav način pokušali iskoristiti povoljnu situaciju da poguše ili preuzmu novopridošlu konkurenciju. U nedjelju je u poljoprivrednoj emisiji VK televizije i Zadro izjavio da idući tjedan počinje isplata dodatnih 200 mil. eura proizvođačima šećerne repe iz poljoprivrednog fonda EU-a ali, vidi vraga, samo u starim članicama. Možda se na “tržišno pošten” način pripremaju za neočekivano dugo razdoblje niskih cijena šećera.

e, ovo su već malo bolje rasprave. napokon se krećemo prema nekamo.

Al si mezio malo??

Na 140 razmislim, ovisno o tome budemo li u višku opet ili u kakvoj-takvoj ravnoteži

ovdje je velika, velika zabluda da je sve gotovo. kako moz ebiti gotovo kad cemo opet imati višak – što je gore – imati višak prvu godinu, ili imati opet višak drugu godinu zaredom. sapienti sat.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Investimire samo ti gledaj.

Danas još malo podebljao poziciju u Viru.

Lp

Investimire samo ti gledaj.

Danas još malo podebljao poziciju u Viru.

Lp

netko će se čuditi – ili moja strana ili Vaša.

Ja dok podebljam s ovim prometom potrajat ce jos 3mj. Crobex ocekivano do 1840. Sad opet gore.

nemojte gledat svaki dan cijenu na burzi, ako neces udarati, postavi naloge i to je to….

vidimo se na komentarima za Q1_2018

nemojte gledat svaki dan cijenu na burzi, ako neces udarati, postavi naloge i to je to….

vidimo se na komentarima za Q1_2018

Kolega, na taj način ne mogu kupiti planirano.
Osim toga kupujem po skalama, 10% prva skala, 15% druga skala, 25% treća skala
i ako dođe do 4 skale onda ostalo planirano za kupovinu.
Ajmo na 150kn da još mezim

Evo i presedan…broj dionica na kupnji veći nego na prodaji.
Ma stvarno se pitam kako i zašto.

Baš nam je krasan ovaj Viro – dotakne dno, malo se promeškolji, a uto u svijetu taman otpočne oporavak – i gl ečuda, u par mejseci viro poraste 50-60 posto.

Krasno, j abih volio da tako svaka dionica odradi. bonbončić.

P.S. Jedno su bajke, drugo je stvarnost. Neki će se čuditi.

Baš nam je krasan ovaj Viro – dotakne dno, malo se promeškolji, a uto u svijetu taman otpočne oporavak – i gl ečuda, u par mejseci viro poraste 50-60 posto.

Krasno, j abih volio da tako svaka dionica odradi. bonbončić.

P.S. Jedno su bajke, drugo je stvarnost. Neki će se čuditi.
[/quote]
Sad mi nije ništa jasno kolega. Jel kažete da će VIRO rasti?
Jer ja nikako da mezim skalu niže, al ne bi volio meziti skalu više.
COT reportovi ukazuju na dno i nagli budući rast.

New Report

Close