VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.





"Viro, tvornica šećera iz Virovitice, i Sladorana iz Županje imaju 750 kooperanata u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, a u Viro grupi očekuju da će ove godine pod šećernom repom imati oko 12 tisuća hektara, istaknuto je u ponedjeljak na svečanosti u Virovitici na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Zlatna repa.

Ta je priznanja Viro, u čijem je sastavu i županjska Sladorana, dodijelio proizvođačima šećerne repe koji su 2017. ostvarili najbolje prinose te dugogodišnjim poslovnim partnerima.

Viro je dodijelio šest priznanja, a ovisno o površini pod šećernom repom, najuspješniji proizvođači za Viro prošle su godine bili Belje iz Darde, Diba iz Suhopolja i Poljoprivredno poduzeće Lipik. Među obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima nagrađena su gospodarstva Šandora Sabe, Josipa Sinkovića i Dubravke Vukoje.

Sladorana je Zlatnom repom nagradila vukovarski Vupik i Poljoprivredno poduzeće Lovas, a nagrađena su i gospodarstva Ante Zrne, Nikole Bure, Branislava Milovanovića i Branka Kukića.

Priznanja im je uručio predsjednik Uprave Vire Željko Zadro, koji je tom prigodom istaknuo da su prošlu godinu, unatoč lošim vremenskim uvjetima, obilježili najbolji rezultati proizvodnje u povijesti tvornice. "Ukupno smo imali 12 tona šećera po hektaru, što je rezultat upornoga i uspješnog rada naše sirovinske službe u zadnjih desetak godina. Gradivo koje su propagirali je uspješno svladano pa su proizvođači imali uistinu fantastične prinose repe i odličnu digestiju", rekao je Zadro."

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/viro-i-sladorana-najbolje-proizvo-ace-nagradili-zlatnom-repom-8786

12 t po h – to je rekord svih rekorda. jako dobro

Inače – 60 tona i dig ca 16 – toliko sam ja skužio da je neki standrad – dakle 9 – 9,5 tona šećera po hektrau. a oni dobacili do 12, to je već ništ alošij eod najboljih švaba i franceza.

ovoreći o proizvodnji repe, Rešić napominje da je ovo bila izuzetno specifična godina što se tiče raspona proizvodnih rezultata. Prinosi su se kretali od 35 do 40 tona, pa do gotovo 100 tona, ili deset vagona repe po hektaru. Digestije su bile od 13,40 do iznad 20 posto, što nikada nije bilo zabilježeno, a što najbolje govori o tome kolike su mogućnosti proizvodnje i koliki je utjecaj tehnologije i vremenskih prilika

http://www.glas-slavonije.hr/349543/4/Sladorana-preradila-470-tisuca-tona-repe
[/quote]

CMC nova plooča !
[/quote]
A što ćete kada je industrija toliko volatilna
[/quote]

Ista je ploča, niti sam unutra, niti sam vani. I dalje smatram da tu do kraja godine ili barem do jesenei nema kruha.

Ja nisam nikad atvdio da viro ne valja, viro valja i svakle godine su sve bolji. to nije sporno. Sporn aj ecijena šećera jer oni ne mogu se nositi s ovom cienom, ntko ne moze, čak ni nijmci i francuzi.

Ovdje 90 posto ljudi niti se potrudilo saznati prinos i digestiju, niti ih znamima eu, brazil ili indija. ali zato ih zanima zasto nešto pada. Ništa, sačekajte da još padne, pa ponovno postavite pitenje, možda vam netk oodgovori, a možda od muke i sami progledate.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...






"Viro, tvornica šećera iz Virovitice, i Sladorana iz Županje imaju 750 kooperanata u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, a u Viro grupi očekuju da će ove godine pod šećernom repom imati oko 12 tisuća hektara, istaknuto je u ponedjeljak na svečanosti u Virovitici na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Zlatna repa.

Ta je priznanja Viro, u čijem je sastavu i županjska Sladorana, dodijelio proizvođačima šećerne repe koji su 2017. ostvarili najbolje prinose te dugogodišnjim poslovnim partnerima.

Viro je dodijelio šest priznanja, a ovisno o površini pod šećernom repom, najuspješniji proizvođači za Viro prošle su godine bili Belje iz Darde, Diba iz Suhopolja i Poljoprivredno poduzeće Lipik. Među obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima nagrađena su gospodarstva Šandora Sabe, Josipa Sinkovića i Dubravke Vukoje.

Sladorana je Zlatnom repom nagradila vukovarski Vupik i Poljoprivredno poduzeće Lovas, a nagrađena su i gospodarstva Ante Zrne, Nikole Bure, Branislava Milovanovića i Branka Kukića.

Priznanja im je uručio predsjednik Uprave Vire Željko Zadro, koji je tom prigodom istaknuo da su prošlu godinu, unatoč lošim vremenskim uvjetima, obilježili najbolji rezultati proizvodnje u povijesti tvornice. "Ukupno smo imali 12 tona šećera po hektaru, što je rezultat upornoga i uspješnog rada naše sirovinske službe u zadnjih desetak godina. Gradivo koje su propagirali je uspješno svladano pa su proizvođači imali uistinu fantastične prinose repe i odličnu digestiju", rekao je Zadro."

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/viro-i-sladorana-najbolje-proizvo-ace-nagradili-zlatnom-repom-8786

12 t po h – to je rekord svih rekorda. jako dobro

Inače – 60 tona i dig ca 16 – toliko sam ja skužio da je neki standrad – dakle 9 – 9,5 tona šećera po hektrau. a oni dobacili do 12, to je već ništ alošij eod najboljih švaba i franceza.

ovoreći o proizvodnji repe, Rešić napominje da je ovo bila izuzetno specifična godina što se tiče raspona proizvodnih rezultata. Prinosi su se kretali od 35 do 40 tona, pa do gotovo 100 tona, ili deset vagona repe po hektaru. Digestije su bile od 13,40 do iznad 20 posto, što nikada nije bilo zabilježeno, a što najbolje govori o tome kolike su mogućnosti proizvodnje i koliki je utjecaj tehnologije i vremenskih prilika

http://www.glas-slavonije.hr/349543/4/Sladorana-preradila-470-tisuca-tona-repe
[/quote]

CMC nova plooča !
[/quote]
A što ćete kada je industrija toliko volatilna
[/quote]

Ista je ploča, niti sam unutra, niti sam vani. I dalje smatram da tu do kraja godine ili barem do jesenei nema kruha.

Ja nisam nikad atvdio da viro ne valja, viro valja i svakle godine su sve bolji. to nije sporno. Sporn aj ecijena šećera jer oni ne mogu se nositi s ovom cienom, ntko ne moze, čak ni nijmci i francuzi.

Ovdje 90 posto ljudi niti se potrudilo saznati prinos i digestiju, niti ih znamima eu, brazil ili indija. ali zato ih zanima zasto nešto pada. Ništa, sačekajte da još padne, pa ponovno postavite pitenje, možda vam netk oodgovori, a možda od muke i sami progledate.
[/quote]
Nisam siguran da se neznaju nositi sa time,prije bi rekao da na svoju štetu grade sustav na duge staze. Evo sad na izvješću za 4.kvartal, nisu smaljili plaće,nisu smanjili plaćanje repe…nisu smanjili ništa a cijena šećera nikakva. Ima tu prostsora za optimizaciju dosta ako dođe do neizdrživih cijena. može se i sa 300 eura radit u pozitivi







"Viro, tvornica šećera iz Virovitice, i Sladorana iz Županje imaju 750 kooperanata u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, a u Viro grupi očekuju da će ove godine pod šećernom repom imati oko 12 tisuća hektara, istaknuto je u ponedjeljak na svečanosti u Virovitici na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Zlatna repa.

Ta je priznanja Viro, u čijem je sastavu i županjska Sladorana, dodijelio proizvođačima šećerne repe koji su 2017. ostvarili najbolje prinose te dugogodišnjim poslovnim partnerima.

Viro je dodijelio šest priznanja, a ovisno o površini pod šećernom repom, najuspješniji proizvođači za Viro prošle su godine bili Belje iz Darde, Diba iz Suhopolja i Poljoprivredno poduzeće Lipik. Među obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima nagrađena su gospodarstva Šandora Sabe, Josipa Sinkovića i Dubravke Vukoje.

Sladorana je Zlatnom repom nagradila vukovarski Vupik i Poljoprivredno poduzeće Lovas, a nagrađena su i gospodarstva Ante Zrne, Nikole Bure, Branislava Milovanovića i Branka Kukića.

Priznanja im je uručio predsjednik Uprave Vire Željko Zadro, koji je tom prigodom istaknuo da su prošlu godinu, unatoč lošim vremenskim uvjetima, obilježili najbolji rezultati proizvodnje u povijesti tvornice. "Ukupno smo imali 12 tona šećera po hektaru, što je rezultat upornoga i uspješnog rada naše sirovinske službe u zadnjih desetak godina. Gradivo koje su propagirali je uspješno svladano pa su proizvođači imali uistinu fantastične prinose repe i odličnu digestiju", rekao je Zadro."

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/viro-i-sladorana-najbolje-proizvo-ace-nagradili-zlatnom-repom-8786

12 t po h – to je rekord svih rekorda. jako dobro

Inače – 60 tona i dig ca 16 – toliko sam ja skužio da je neki standrad – dakle 9 – 9,5 tona šećera po hektrau. a oni dobacili do 12, to je već ništ alošij eod najboljih švaba i franceza.

ovoreći o proizvodnji repe, Rešić napominje da je ovo bila izuzetno specifična godina što se tiče raspona proizvodnih rezultata. Prinosi su se kretali od 35 do 40 tona, pa do gotovo 100 tona, ili deset vagona repe po hektaru. Digestije su bile od 13,40 do iznad 20 posto, što nikada nije bilo zabilježeno, a što najbolje govori o tome kolike su mogućnosti proizvodnje i koliki je utjecaj tehnologije i vremenskih prilika

http://www.glas-slavonije.hr/349543/4/Sladorana-preradila-470-tisuca-tona-repe
[/quote]

CMC nova plooča !
[/quote]
A što ćete kada je industrija toliko volatilna
[/quote]

Ista je ploča, niti sam unutra, niti sam vani. I dalje smatram da tu do kraja godine ili barem do jesenei nema kruha.

Ja nisam nikad atvdio da viro ne valja, viro valja i svakle godine su sve bolji. to nije sporno. Sporn aj ecijena šećera jer oni ne mogu se nositi s ovom cienom, ntko ne moze, čak ni nijmci i francuzi.

Ovdje 90 posto ljudi niti se potrudilo saznati prinos i digestiju, niti ih znamima eu, brazil ili indija. ali zato ih zanima zasto nešto pada. Ništa, sačekajte da još padne, pa ponovno postavite pitenje, možda vam netk oodgovori, a možda od muke i sami progledate.
[/quote]
Nisam siguran da se neznaju nositi sa time,prije bi rekao da na svoju štetu grade sustav na duge staze. Evo sad na izvješću za 4.kvartal, nisu smaljili plaće,nisu smanjili plaćanje repe…nisu smanjili ništa a cijena šećera nikakva. Ima tu prostsora za optimizaciju dosta ako dođe do neizdrživih cijena. može se i sa 300 eura radit u pozitivi
[/quote]

Zaboravljate jednu važnu stvar – vi srežete plaću, sljedeći tjedan 10 radnika da ozkaz i kupi kartu za njemačku. događa se da odjednom cijele grupice daju otkaz, i bez rezanja plaće.

ist astvar sa otkupnom cijenom repe – ako je fiksna, onda je fiksna. pa nisu ugovori wc papir. ako je varijabilna, onda je varijabilna.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...






"Viro, tvornica šećera iz Virovitice, i Sladorana iz Županje imaju 750 kooperanata u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, a u Viro grupi očekuju da će ove godine pod šećernom repom imati oko 12 tisuća hektara, istaknuto je u ponedjeljak na svečanosti u Virovitici na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Zlatna repa.

Ta je priznanja Viro, u čijem je sastavu i županjska Sladorana, dodijelio proizvođačima šećerne repe koji su 2017. ostvarili najbolje prinose te dugogodišnjim poslovnim partnerima.

Viro je dodijelio šest priznanja, a ovisno o površini pod šećernom repom, najuspješniji proizvođači za Viro prošle su godine bili Belje iz Darde, Diba iz Suhopolja i Poljoprivredno poduzeće Lipik. Među obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima nagrađena su gospodarstva Šandora Sabe, Josipa Sinkovića i Dubravke Vukoje.

Sladorana je Zlatnom repom nagradila vukovarski Vupik i Poljoprivredno poduzeće Lovas, a nagrađena su i gospodarstva Ante Zrne, Nikole Bure, Branislava Milovanovića i Branka Kukića.

Priznanja im je uručio predsjednik Uprave Vire Željko Zadro, koji je tom prigodom istaknuo da su prošlu godinu, unatoč lošim vremenskim uvjetima, obilježili najbolji rezultati proizvodnje u povijesti tvornice. "Ukupno smo imali 12 tona šećera po hektaru, što je rezultat upornoga i uspješnog rada naše sirovinske službe u zadnjih desetak godina. Gradivo koje su propagirali je uspješno svladano pa su proizvođači imali uistinu fantastične prinose repe i odličnu digestiju", rekao je Zadro."

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/viro-i-sladorana-najbolje-proizvo-ace-nagradili-zlatnom-repom-8786

12 t po h – to je rekord svih rekorda. jako dobro

Inače – 60 tona i dig ca 16 – toliko sam ja skužio da je neki standrad – dakle 9 – 9,5 tona šećera po hektrau. a oni dobacili do 12, to je već ništ alošij eod najboljih švaba i franceza.

ovoreći o proizvodnji repe, Rešić napominje da je ovo bila izuzetno specifična godina što se tiče raspona proizvodnih rezultata. Prinosi su se kretali od 35 do 40 tona, pa do gotovo 100 tona, ili deset vagona repe po hektaru. Digestije su bile od 13,40 do iznad 20 posto, što nikada nije bilo zabilježeno, a što najbolje govori o tome kolike su mogućnosti proizvodnje i koliki je utjecaj tehnologije i vremenskih prilika

http://www.glas-slavonije.hr/349543/4/Sladorana-preradila-470-tisuca-tona-repe
[/quote]

CMC nova plooča !
[/quote]
A što ćete kada je industrija toliko volatilna
[/quote]

Ista je ploča, niti sam unutra, niti sam vani. I dalje smatram da tu do kraja godine ili barem do jesenei nema kruha.

Ja nisam nikad atvdio da viro ne valja, viro valja i svakle godine su sve bolji. to nije sporno. Sporn aj ecijena šećera jer oni ne mogu se nositi s ovom cienom, ntko ne moze, čak ni nijmci i francuzi.

Ovdje 90 posto ljudi niti se potrudilo saznati prinos i digestiju, niti ih znamima eu, brazil ili indija. ali zato ih zanima zasto nešto pada. Ništa, sačekajte da još padne, pa ponovno postavite pitenje, možda vam netk oodgovori, a možda od muke i sami progledate.
[/quote]
kladio bih se da je minimalno jedan od vidljivih naloga vaš

Za Investimira,

pročitajte članak

http://www.glas-slavonije.hr/349543/4/Sladorana-preradila-470-tisuca-tona-repe

Slažem se sa kolegom bbkk0000 oko jedne bitne stvari.
Većinu od zadnjih 10-15g. poslovanja, pa čak i u vrijeme kad se Viro
tržio i po 1500-1600kn šećer nije bio na nekim posebnim razinama,
dakle i vrijeme kad je Viro bio na 1500-1600kn šećer je išao po ovim cijenama
gdje je sad pao, pa i niže, dakle na razinama 6-12 USD. I mi nismo bili u EU
niti je VIRO imao cijenu kao ulaskom u EU.
Ok, postoji kredit koji se mora vraćati, postoji veći broj ljudi (čitaj plaća)
ali i veći prihod. Dakle moja poanta je može se poslovati, ali bilo bi kudikamo
bolje da se dogodi EL NINO i da Indija debelo podbaci.
Ako to se dogodi onda bi šećer mogao narasti i 3-5 puta cjenovno, a moguće i više.
Ovako očekujem razine 11-13 dolara narednih 6-9mj. Iza kolovoza tj. rujna mogao
bi napokon krenuti rast kad izgore viškovi.

470.000 tona bi bilo 470.000.000 kg šećera.
To bi značilo prihod veći od 1miljarde kuna.
Zarada? Po meni trebala je biti i 2017.g.

Piše ti lijepo da se radi o repi, a ne šećeru. Od kg repe se dobije otprilike osmina kg šećera. Dakle govorimo, zavisno o digestiji o oko 60 mil. kg odnosno 60 tisuća tona šećera.







"Viro, tvornica šećera iz Virovitice, i Sladorana iz Županje imaju 750 kooperanata u Hrvatskoj, Mađarskoj i Sloveniji, a u Viro grupi očekuju da će ove godine pod šećernom repom imati oko 12 tisuća hektara, istaknuto je u ponedjeljak na svečanosti u Virovitici na kojoj su dodijeljena tradicionalna priznanja Zlatna repa.

Ta je priznanja Viro, u čijem je sastavu i županjska Sladorana, dodijelio proizvođačima šećerne repe koji su 2017. ostvarili najbolje prinose te dugogodišnjim poslovnim partnerima.

Viro je dodijelio šest priznanja, a ovisno o površini pod šećernom repom, najuspješniji proizvođači za Viro prošle su godine bili Belje iz Darde, Diba iz Suhopolja i Poljoprivredno poduzeće Lipik. Među obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima nagrađena su gospodarstva Šandora Sabe, Josipa Sinkovića i Dubravke Vukoje.

Sladorana je Zlatnom repom nagradila vukovarski Vupik i Poljoprivredno poduzeće Lovas, a nagrađena su i gospodarstva Ante Zrne, Nikole Bure, Branislava Milovanovića i Branka Kukića.

Priznanja im je uručio predsjednik Uprave Vire Željko Zadro, koji je tom prigodom istaknuo da su prošlu godinu, unatoč lošim vremenskim uvjetima, obilježili najbolji rezultati proizvodnje u povijesti tvornice. "Ukupno smo imali 12 tona šećera po hektaru, što je rezultat upornoga i uspješnog rada naše sirovinske službe u zadnjih desetak godina. Gradivo koje su propagirali je uspješno svladano pa su proizvođači imali uistinu fantastične prinose repe i odličnu digestiju", rekao je Zadro."

https://agrobiz.vecernji.hr/agrovijesti/viro-i-sladorana-najbolje-proizvo-ace-nagradili-zlatnom-repom-8786

12 t po h – to je rekord svih rekorda. jako dobro

Inače – 60 tona i dig ca 16 – toliko sam ja skužio da je neki standrad – dakle 9 – 9,5 tona šećera po hektrau. a oni dobacili do 12, to je već ništ alošij eod najboljih švaba i franceza.

ovoreći o proizvodnji repe, Rešić napominje da je ovo bila izuzetno specifična godina što se tiče raspona proizvodnih rezultata. Prinosi su se kretali od 35 do 40 tona, pa do gotovo 100 tona, ili deset vagona repe po hektaru. Digestije su bile od 13,40 do iznad 20 posto, što nikada nije bilo zabilježeno, a što najbolje govori o tome kolike su mogućnosti proizvodnje i koliki je utjecaj tehnologije i vremenskih prilika

http://www.glas-slavonije.hr/349543/4/Sladorana-preradila-470-tisuca-tona-repe
[/quote]

CMC nova plooča !
[/quote]
A što ćete kada je industrija toliko volatilna
[/quote]

Ista je ploča, niti sam unutra, niti sam vani. I dalje smatram da tu do kraja godine ili barem do jesenei nema kruha.

Ja nisam nikad atvdio da viro ne valja, viro valja i svakle godine su sve bolji. to nije sporno. Sporn aj ecijena šećera jer oni ne mogu se nositi s ovom cienom, ntko ne moze, čak ni nijmci i francuzi.

Ovdje 90 posto ljudi niti se potrudilo saznati prinos i digestiju, niti ih znamima eu, brazil ili indija. ali zato ih zanima zasto nešto pada. Ništa, sačekajte da još padne, pa ponovno postavite pitenje, možda vam netk oodgovori, a možda od muke i sami progledate.
[/quote]
kladio bih se da je minimalno jedan od vidljivih naloga vaš
[/quote]

kada izade q1, čudit ćete se
kada izade q2, čudit ćete se
kada izade q3, čudit ćete se

e, kas e nacudite, onda cete vidjet imoj nalog

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

A čemu bi se trebali točno čuditi?

Malo sam krivo napisao o 420 tt. Hvala na ispravci.Kolega Investimir volumeni su sve nizi i nizi jer nitko ne izlazi. Imamo 1 navlakaca koji lako pogubi dionice kad se krene. A u cudjenju kako velite bit ce i hrpa mojih naloga na kupnji. Ne ocekujem vece volumene jer ipak se trend kad tad mora okrenuti.
Brazil usmjerava sve vise proizvodnju na gorivo, to je plan za 2018.g.
Zanimljiv i clanak
https://www.reuters.com/article/brazil-ethanol/brazils-ethanol-demand-jumps-55-pct-in-january-idUSL5N1QN61I
Glede Indije jedno je prognoza a drugo sto ce stvarno biti u sezoni 2018-2019. Zadnje 3-4g. pokazuju kako proizvodnja u Indiji drasticno varira.
Ipak i priroda igra veliku ulogu. A i zemlju treba obnavljati. Nezahvalno je prognozirati sto ce biti.

nezahvalno je prognozitati – pa i vi prognozitrate, i ja prognoziram. vi svojim ulazom, ja neulazom il iobrnuto.

čudit ćete se kad viro objavi još malo gubitka, pa još više, pa još više. onda cemo vidjeti tko je dobro prognozirao. ne idemi mi nikud dok viškovi ne planu. aviškovi su strašni – pa mi smo u rujnu imali 500 eura u eu, a u prosincu 400 eura. i to jos nije kraj – cijene ce se izjednaciti eu i svijet pa cete se opet cuditi

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close