VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kolega Investimir

Upućeniji ljudi od mene kažu da na ovoj cijeni se zapravo nikome ne isplati radit pa niti Brazilu niti Indiji. EU tržište sa proizvođačima je vrlo konkurentno na svjetskoj sceni. Nedavo je netko čini mi se iz Vira izjavio da je posljednih godina 100-tinjak šećerana ugašeno na području EU,Bliski istok, Afrika..okruženje EU . Pogledajte šečeranu u Bjeljini… Tako da kada iz ISO kažu da očekuju puno veću proizvodnju šeć. 2018/2019 moram izrazit dozu skepse jer mislim da to nije istina. Sve zemlje na svijetu imaju jako visoke zaštitne carine na uvoz tako da je ovaj zadnji potez EU vjerojatno nešto više nego se čini ovako na prvu.
BTW i moje info govore da cijena neće rasti do pred kraj 2018,ali to je toliko kompleksna tema da je zapravo sve moguće.
Brzo će i rezultati za prvi kvartal 2018 i moj neki osjećaj mi govori da će biti bolji od 4.kvartala 2017. Bez obzira što je cijena šećera u 2018 niža

To stoji, po ovim cijenam nikome se ne isplati raditi. Ali, sad je kasno, sezona već kreće i što j etko isplanirao zasaditi ili požnjeti, nema više nazad.

Krajem 2018 nikome više neće pasti na pamet da širi ili obnavalja površine po d trskom ili repom – tada će cijena anticipirajući 2019 početi rasti.
[/quote]
Da,ako sam dobro pročitao za ovu seznonu Viro ne ugovora puno vjerojatno iz spomenutih razloga pretpostavljam i ostatak Eu slično…

Da li netko ima možda obračun plaćanja koliko Viro plaća proizvođačima repe u odnosu na cijenu šećera na tržištu. Znam da imaju neke klauzule

plaća im onoliko da jedva nešto zarade, tako je bilo i kad je cijena šečera bila i visoka…ne kaže ze djabe da je šečerna repa najprofitabilnija kultura… možete misliti kako prolaze oni što siju uljarice i žitarice…

Vaš link …
Zanimljivo…moglo bi i ovdje uskoro biti vatrometa.

plaća im onoliko da jedva nešto zarade, tako je bilo i kad je cijena šečera bila i visoka…ne kaže ze djabe da je šečerna repa najprofitabilnija kultura… možete misliti kako prolaze oni što siju uljarice i žitarice…

Znači ovo je provjerena informacija? Ovo mi je čudno jer ono što sam ja čuo ljudi su jako zadovoljni sa suradnjom. Recite što je sa novcima koji su ispregovarani od EU do 2020 poticanje izvrsnosti do 500 eura po hektaru?

Znači ovo je provjerena informacija? Ovo mi je čudno jer ono što sam ja čuo ljudi su jako zadovoljni sa suradnjom. Recite što je sa novcima koji su ispregovarani od EU do 2020 poticanje izvrsnosti do 500 eura po hektaru?
[/quote]

papuk lupeta, po običaju.

Ima dv anačina – ili fiksno ili varijabilno. fiksno je manje, ali fiksno. varijabilno je kako cijen asecera bud e- dijelis dobit ali bom ei rizik. to neki jednstavno ne zele, nasi seljaci i inace vsi evol ebiti seljaci no poduzetnici

tako da nije viro kriv – viro nudi i jedno i dugo. po meni ovo potonje je puno poštenije i to je zapravo opća eu politika – podijeljeni rizik, podijeljen adobit.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Vaš link …
Brazil smanjuje izvoz iz mjeseca u mjesec.
Indijska vlada je donijela odredjene restrikcije u prodaji. Meni se cini da ce cijena lagano gore. Do sredine 2019.g. ocekujem Viro preko 300kn. Zasad sam nesto pazario na ovim razinama i u slucaju pada pojacavanje. A mozda malo i dignem cijenu jer mi dojadilo cekat.

Vaš link …
U tekstu se spominje 5MT vise u etanol. Ako sam dobro pratio u svjetskoj proizvodnji je ispada jos 4MT viska da se uspostavi ravnoteza,a time i znacajniji rast dionica.
Mozda i ne budemo cekali 2019.g. pogotovo ako opali El Nino u 8.mj.

Vaš link …
U tekstu se spominje 5MT vise u etanol. Ako sam dobro pratio u svjetskoj proizvodnji je ispada jos 4MT viska da se uspostavi ravnoteza,a time i znacajniji rast dionica.

Svaka čast kolega Remorker,razmišljate mimo mainstrema to mi se jako sviđa

Vaš link …

nije sve tako jednsotavno – za indiju se prognozira ok 29 – čako i do 5 MT više no lani. Dakle dzaba vam novci, moji sinobvci.

Ali, ovo je sad jako dobr arasprava, sad ne laprdamo , nego pratimo fundamente. Što više takbih vijesti, to potpunija slika. dosada neki nisu ni imali pojma da tamo neka indija i tamo en ki brazil imaj veze sa virom.

Vaš link …

nije sve tako jednsotavno – za indiju se prognozira ok 29 – čako i do 5 MT više no lani. Dakle dzaba vam novci, moji sinobvci.

Ali, ovo je sad jako dobr arasprava, sad ne laprdamo , nego pratimo fundamente. Što više takbih vijesti, to potpunija slika. dosada neki nisu ni imali pojma da tamo neka indija i tamo en ki brazil imaj veze sa virom.
[/quote]

investimir jesi ti out? ili ti je još uvijek prosjek 350-380 kn?….
pa i pratimo fundamente,

ja sam se iskracao davno , pretpostavio sam što će biti – i nisam pogrjiješio. dapače.

neki su mi s smijali, sad se ja smješkam.

New Report

Close