VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Pa cu Vam ponoviti matematiku….

32-170+74+42+110 = 88 mil kuna, dame i gospodo

i neka uzmemo da ovih 110 mil vrijedi 0,5(da nisu uskladili vrijednost robe s obzirom na cijenu secera) = 44 mil kuna, dame i gospodo

I to na najnizoj cijeni secera u zadnjih 30 godina

svaki dan cu Vam ovo pisat…cisto malo edukacije

frckavi
kolege koje su duže u ovoj dionici samo žele reći da su i sami svjesni svih
negativnih događanja
Agrokor cijena šećera sušna godina itd
te na ovoj slatkoj temi ne žele da im netko sa strane dosoljava rane

ovo ne stoji uopće – premotajte malo nazad i viro i ipkk pa ćete vidjeti kako svi ti jako svjesni i presavjesni forumaši pljuju i po brazilu, i po eu cijeni, i po digesti i prinosu itd. prodajem naftu, ali ije miv vazna cijena barela – otprilike taj stav

ovdje nije rijec o doseoljavanju – riječ je tom tko je napisao nesto tocno, a tko netsto krivo. pa nismo političari da lupetamo bez veze, moramo znati činjenice i prognoze ako želimo zaraditi na nekoj dionici
[/quote]
slažem se
da li je sada za neko vrijeme onda moguće očekivati da više ne crnčite bez nekoga novoga razloga osim ako nije taj da kupite po 100 kn
na tim bi razinama i ja aktivirao robne rezerve

Kad je Viro imao ovako loše rezultate? Podsjeti nas!

U 2014. godini je Viro imao minus od 229 M kn, tri puta veći nego danas, a na dan kad se objavilo izvješće za 4. kvartal se tržio na burzi po 350 kn i još je mjesecima iza toga bio iznad i oko 300 kn.
Zato i govorim da je ovaj preveliki pad pretjeran i nastao je zbog ovog mrtvila na burzi zbog Agrokora. Zašto vani nisu toliko pale firme koje rade sa šećerom, ni blizu, vjerojatno mi na ZSE znamo bolje od njih.

Pogledajte malo ATPL, koja je prije ravno 2 godine bila na 100 kn a pogledajte gdje je danas, pročitajte što su ljudi tada na toj temi pisali prije dvije godine a što pišu danas!
Uglavnom, vozarine, šećer, nafta itd, itd svi oni godinama imaju velike promjene u cijeni i lijepo se da ploviti na tim valovima.

Za razliku od Investimira ja ne znam kako će se cijena ove dionice kretati kratkoročno ali na duži period ishod je jasan, povjest se ponavlja! Živi bili pa vidjeli.

Lp

da, i prva prognoza je bila 150 kn. sad je 100 kn a uskoro ce biti i 50 kn. a nitko ne spominje koliko je viro jaka kompanija. kompanija koja se natjece za preuzimanje šećerana u srbiji i hrvatskoj. koliko je puta prošla kroz ovakve krizne periode. kakva je cijena bila prije i poslje. po koliko su ušli francuzi. mogucnost prodaje, mogucnost oporavka burze. šanse da se fondovi ukljuce. da sam viro pocne kupovati dionice. itd…

ne ne, samo se gadja da ce biti 100 kn. i uz to se nasladjuje. pa nek bude 100 kn, barem cemo svi jeftino dokupiti.

Pozdrav

malo detaljnije pročitajte izvještaj. Pogotovo bilancu. Gledajte zalihe, trgovačku robu, DO, KO, novac na žiro, obveze prema dobavljačima, potraživanje od kupaca….
ajmo malo ozbiljniju raspravu napraviti, a ne samo gledati -70 mil koji se napravi čiribu čiriba

Kolege oreskovic1 i plopro_wnb
Vi se pozivate na malo širu priču da se pogleda koliko je Viro snažna i utemeljena kompanija a to ne paše ekipici jer pokušavaju na par kvartala dobit/gubitka prikazati potop pa možda im netko i proda za 100 kuna

Gledajte istina je da šećer mora gore da se vrate, i pitanje je u kakvom stanju će Viro to dočekati. Al na ovim razinama cijene šećera kako upravljaju DO SADA ja sam jednostavno oduševljen, s obzirom na kompletnu situaciju. 2018 će očito zbog svega biti još izazovnija, i iz Citijevog reporta će tek 2019 godina biti 0.

a tako je i uprava više puta rekla da se u 2017 i 2018 kupuju pozicije za buduća vremena. Pitanje je samo jedno, kako će izaći iz sveg ovoga dok se cijena šećera ne oporavi, ako uspiju ovo iz 2017 držati, onda stvarno nema straha…

Kad je Viro imao ovako loše rezultate? Podsjeti nas!

U 2014. godini je Viro imao minus od 229 M kn, tri puta veći nego danas, a na dan kad se objavilo izvješće za 4. kvartal se tržio na burzi po 350 kn i još je mjesecima iza toga bio iznad i oko 300 kn.
Zato i govorim da je ovaj preveliki pad pretjeran i nastao je zbog ovog mrtvila na burzi zbog Agrokora. Zašto vani nisu toliko pale firme koje rade sa šećerom, ni blizu, vjerojatno mi na ZSE znamo bolje od njih.

Pogledajte malo ATPL, koja je prije ravno 2 godine bila na 100 kn a pogledajte gdje je danas, pročitajte što su ljudi tada na toj temi pisali prije dvije godine a što pišu danas!
Uglavnom, vozarine, šećer, nafta itd, itd svi oni godinama imaju velike promjene u cijeni i lijepo se da ploviti na tim valovima.

Za razliku od Investimira ja ne znam kako će se cijena ove dionice kretati kratkoročno ali na duži period ishod je jasan, povjest se ponavlja! Živi bili pa vidjeli.

Lp
[/quote]
ako se povijest ponavlja kada bi mogli opet uvesti kvote za proizvodnju
tamo oko 2057

Novi sam na forumu, iako sam davno ulagao na burzi.
S obzirom na loše kamate u banci evo me opet na burzi.
Neke stvari se ne mijenjaju.
Glede Vira, ovo je jedna od dionica koje pratim. Istina, ciklička
dionica koja ili pretjerano raste ili pretjerano pada.
Proučio sam izvješća i moram priznati da većina ne vidi
bitne stvari. Očito mi je da je izvještaj namješten da namjerno
ispadne loš. Iako stvarno nije tako.
Prvo i osnovno pitanje: Kad je počeo pad i kakva su tada bila
izvješća? Burza ide naprijed i nudi budućnost.
A po meni dno je jako jako blizu, prvo odbijanje će
ići preko 250kn i to ne bi volio propustiti.
Na razinama 150kn smatram da je VIRO blago rečeno
podcijenjen do boli. I tu mislim akumulirati nekih 500kom.
Ako padne na 100kn, što osobno ne vjerujem da će ikada biti
planiram kupiti još 2500kom.
Moji podaci koje pratim mi govore da će do kraja godine
šećer biti na razini nule u poslovanju.
Tehnički gledano 152-154kn bi trebalo biti dno dna,
prvi val će biti preko 220kn, po meni do cca 260kn,
povrat na 220kn i to bi bilo to.

Novi sam na forumu, iako sam davno ulagao na burzi.
S obzirom na loše kamate u banci evo me opet na burzi.
Neke stvari se ne mijenjaju.
Glede Vira, ovo je jedna od dionica koje pratim. Istina, ciklička
dionica koja ili pretjerano raste ili pretjerano pada.
Proučio sam izvješća i moram priznati da većina ne vidi
bitne stvari. Očito mi je da je izvještaj namješten da namjerno
ispadne loš. Iako stvarno nije tako.
Prvo i osnovno pitanje: Kad je počeo pad i kakva su tada bila
izvješća? Burza ide naprijed i nudi budućnost.
A po meni dno je jako jako blizu, prvo odbijanje će
ići preko 250kn i to ne bi volio propustiti.
Na razinama 150kn smatram da je VIRO blago rečeno
podcijenjen do boli. I tu mislim akumulirati nekih 500kom.
Ako padne na 100kn, što osobno ne vjerujem da će ikada biti
planiram kupiti još 2500kom.
Moji podaci koje pratim mi govore da će do kraja godine
šećer biti na razini nule u poslovanju.
Tehnički gledano 152-154kn bi trebalo biti dno dna,
prvi val će biti preko 220kn, po meni do cca 260kn,
povrat na 220kn i to bi bilo to.

da, bas su ga najestili da lose izgleda. bas kao sto su lani u ovo vrijeme namjestili da imaju dobit od ca 60 milja

oni bas vole namjestati, nema to veze sa cijenom secera, oni namjeste kako njima odgovara. masala.

sto kaze jedan saljivac – hvala na pozornosti, upravo sam postao dugoročan investitor.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Kolega Investisimus, Vi očito ne znate čitati.
Planiram kupiti do 2.000 kom, iako na 100kn
bi mogao meziti i preko 20.000 kom, ali postoji diverzifikacija.
Trenutno mezim Podravku.
Kad su izlazila izvješća i dobit zašto je Viro padao?
Zar po Vama pad 76,5% nije adekvatan situaciji?
Osobno ne vjerujem u razine 100kn, ali 150kn mi
je izglednije. Prvi nalog kupovni je postavljen,
trajat će pa lagano meza i samo meza.
Uredno prijavim kupnje, a kad bude za 2g. prodaja
PODSJETIM na ovaj post, naročito INVESTKA
koji koliko čitam temu je sam izjavio da čeka dno
jer bi volio pazariti po 150kn.
E pa neće moći preko mene kolega.

Kolega Investisimus, Vi očito ne znate čitati.
Planiram kupiti do 2.000 kom, iako na 100kn
bi mogao meziti i preko 20.000 kom, ali postoji diverzifikacija.
Trenutno mezim Podravku.
Kad su izlazila izvješća i dobit zašto je Viro padao?
Zar po Vama pad 76,5% nije adekvatan situaciji?
Osobno ne vjerujem u razine 100kn, ali 150kn mi
je izglednije. Prvi nalog kupovni je postavljen,
trajat će pa lagano meza i samo meza.
Uredno prijavim kupnje, a kad bude za 2g. prodaja
PODSJETIM na ovaj post, naročito INVESTKA
koji koliko čitam temu je sam izjavio da čeka dno
jer bi volio pazariti po 150kn.
E pa neće moći preko mene kolega.

Ovdje predstoji još najmanje 3 loša izvješća – sve jedan gori do drugog. Ako imate para z ameziti na 100 kn i pričekati godinu i pol do dvije, mogli biste dobro se omastiti. Kako rekoh, mene zanima kad će prestati padatai -a padati će prestati kad šećera bud ekoliko ponud etoliko i potražnje – dakle tamo negdje u siječnju i veljači 2019.

Ja jako volim postati dugoočni investitor osobito kad nemam namjeru to postati.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

New Report

Close