VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Izvješće katastrofa,nije 100 miliona minusa kako se predviđalo ali nije niti puno manje. A niti jedna dionica nije protrgovana? ovo nisam vidio nikad,pa valjda će biti trgovine do kraja dana

Krenut će bežanija, ne brinite. Samo da prvom popuste živci pa će kenuti bežanija.

Uvijek tako bude – nekome popuste žiuvci.. Ili prpradi napokon pamet, kak se uzme.
[/quote]
Ja bi volio da se ostvare ove cijene koje ste naveli,mislim da je to odlična prilika za dokup i svakako ću sudjelovati
[/quote]
Rekao je oko 100 kuna na ljeto

@ Investimire
Moram priznat da već dugo nisam vidio da se netko ovako kao ti veseli lošim rezultatima neke firme, ali to najviše govori o tebi kakav si čovjek.

Ali ajmo redom,
Zašto vani firme koje rade sa šećerom nisu pale ni približno kao Viro, pogledaj malo pa ćeš vidjeti, Ovo je ZSE i ovdje vrijede neka sasvim druga pravila tj. ovdje se ide iz krajnosti u krajnost.

Zašto je Viro pao s razina od 540 kn na ovih 170 kn, pa nije valjda zbog prošlogodišnjih rezultata ili zbog ove sibirske zime????

Imao je već Viro ovako lose rezultate pa pogledajte kako se kasnije cijena kretala, ovo je sasvim normalno za ovu dionicu, zato jer se cijena šećera na tržištu svakih par godina jako mijenja i prema gore i prema dolje. Lijepo se na tim valovima da zaraditi, samo što je sada zbog situacije na našoj burzi vezano na Agrokor previse pala….

E sad pravo pitanje za velikog znalca Investimira,
Zašto nisi udeseterostručio ulog ( ulog x 10) na put opcijama kad tvrdiš da si sve znao,
To ti je kao da si znao brojeve lota a nisi uplatio listič! Ovako ispada da laješ na mjesec jer svoje znanje nisi ni najmanje unovčio!
Tako da ispada da si ti ovdje največi luzer, znao si nešto a nisi dignuo ni lipe,
Ja bi to debelo naplatio kao 2007. i 2008. godine. Ali što ti ja pričam, zavali se u fotelju i uživaj u svom znanju kojeg nisi unovčio, bravo majstore!

Viro će kroz par godina opet na razine iznad 400 kn, već dobro poznata i više puta ponavljana priča.

Lp

Kad je Viro imao ovako loše rezultate? Podsjeti nas!

Kad je cijena dionice bila 170 kn?, podsjeti nas

ne opravdam nista, al isto tako Viro nece nestati, i u drugom ciklusu ce cijena sigurno biti x2,3 od ove….kroz 5-7 godina

@ Investimire
Moram priznat da već dugo nisam vidio da se netko ovako kao ti veseli lošim rezultatima neke firme, ali to najviše govori o tebi kakav si čovjek.

Ali ajmo redom,
Zašto vani firme koje rade sa šećerom nisu pale ni približno kao Viro, pogledaj malo pa ćeš vidjeti, Ovo je ZSE i ovdje vrijede neka sasvim druga pravila tj. ovdje se ide iz krajnosti u krajnost.

Zašto je Viro pao s razina od 540 kn na ovih 170 kn, pa nije valjda zbog prošlogodišnjih rezultata ili zbog ove sibirske zime????

Imao je već Viro ovako lose rezultate pa pogledajte kako se kasnije cijena kretala, ovo je sasvim normalno za ovu dionicu, zato jer se cijena šećera na tržištu svakih par godina jako mijenja i prema gore i prema dolje. Lijepo se na tim valovima da zaraditi, samo što je sada zbog situacije na našoj burzi vezano na Agrokor previse pala….

E sad pravo pitanje za velikog znalca Investimira,
Zašto nisi udeseterostručio ulog ( ulog x 10) na put opcijama kad tvrdiš da si sve znao,
To ti je kao da si znao brojeve lota a nisi uplatio listič! Ovako ispada da laješ na mjesec jer svoje znanje nisi ni najmanje unovčio!
Tako da ispada da si ti ovdje največi luzer, znao si nešto a nisi dignuo ni lipe,
Ja bi to debelo naplatio kao 2007. i 2008. godine. Ali što ti ja pričam, zavali se u fotelju i uživaj u svom znanju kojeg nisi unovčio, bravo majstore!

Viro će kroz par godina opet na razine iznad 400 kn, već dobro poznata i više puta ponavljana priča.

Lp

viro neće na 400 kn u godinu dan jer neće ni šećer u godinu dana bitnije porasti. osim ako neki tajfun ili monsun ne phara i indiju i brazil.

ne bavim se opcijama i drugim stvarima, dionice nesto pozanjem i toga se drzium. ne uvjek usojesno, ali uci se pomalo.

ne raduje se ja gubitku nicijeem niti mi je to gust, ja se radujem moralnoj satisfakciji – neki koji su em nae tako davno prozivali, pljuvali i otkantavali kao neznalicu, e pa sad decki uzivajte.

niste htjeli slusati, u redu, imat cete vremena.

ja sam na ovom forumu toliko toga naucio od dalibora, valuewalka, aliasa, mannua, statusquo itd. kad netko pise ozbiljno, to se očituje u prvom ili drugom postu. i onda takva sooba ima moj rešpekt.

kad netko pipe gluposti, onda vrlo brzo dode dan na koji cu sa velikim guštom reći – uživajte dečki, može to i niže i slađe.

potpis – neznalica, druker, amnipulator i zluradi mamlaz.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koji je Vaš motiv pisanja na ovoj temi? Obzirom da ste najavili katastrofu vjerujem da uopće niti ne posjedujete dionice što Vas ne diskvalificira da pišete ali bi bilo fer da otkrijete svoje stvarne namjere za pisanje?

Identično ovako se pisalo 2007-2008. “Nemaš dionice pa nemoj ni pisati.” A onda ćete ostati samo vi koji imate dionice na kojima pušite i smišljate razloge zašto je netko drugi kriv za vaš gubitak.

Zašto bi morao imati dionice da piše ovdje?
Da li je nešto krivo napisao?

frckavi
kolege koje su duže u ovoj dionici samo žele reći da su i sami svjesni svih
negativnih događanja
Agrokor cijena šećera sušna godina itd
te na ovoj slatkoj temi ne žele da im netko sa strane dosoljava rane

Kad je Viro imao ovako loše rezultate? Podsjeti nas!

2014 su imali daleko gori -229 mil

Ignore : renči

nije problem gubitka ove ili sljedece godine nego je problem sto se uopce ne nazire kad ce se trend cijene secera promijeniti nabolje i za mene je ovo visko rizicna nelikividisua nekad perjanica ali sad se nebi igrao vatrom

frckavi
kolege koje su duže u ovoj dionici samo žele reći da su i sami svjesni svih
negativnih događanja
Agrokor cijena šećera sušna godina itd
te na ovoj slatkoj temi ne žele da im netko sa strane dosoljava rane

ovo ne stoji uopće – premotajte malo nazad i viro i ipkk pa ćete vidjeti kako svi ti jako svjesni i presavjesni forumaši pljuju i po brazilu, i po eu cijeni, i po digesti i prinosu itd. prodajem naftu, ali ije miv vazna cijena barela – otprilike taj stav

ovdje nije rijec o doseoljavanju – riječ je tom tko je napisao nesto tocno, a tko netsto krivo. pa nismo političari da lupetamo bez veze, moramo znati činjenice i prognoze ako želimo zaraditi na nekoj dionici

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Je, 2014. je bio mnogo veći gubitak al je onda koliko sam uspio iščitati klimatološki godina bila jako losa. Slab prinos, kampanja je kasnila pa se glavnina gubitka pripisala izuzetno lošim agrotehničkim uvjetima i stalnim oborinama.

A dobro 2017. nije bila losa do jesenas odnosno druge polovine prosle godine. Glavnina i operativnog i neto gubitka ostvarena je u posljednjem ovogodišnjem kvartalu. Pad cijene šećera ucinio je svoje iako je prinos bio dobar, kao i digestija. Vidjet ćemo kako će se razvijati 2018. Ja ne bih ništa prognozirao, iako je neminovno da je pad cijena šećera odnosno ukidanje zaštitne cijene u EU u drugoj polovici prošle godine kataklizmički djelovao na tržište, pa i na ostvarene poslovne rezultate. Mislim da u tom smislu, Viro nije izuzetak. Prije pravilo.

ja ovdje citam i vidim da nitko nije bitne stvari pregledao a ni shvatio…jos jedan znak koliko nitko, ama bas nitko(cast 1%), ne cita izvjestaje

1. 83 mil smanjena potrazivanja a obveze prema dobavljacima za 115 mil = + 32 mil kuna
2. od 170 mil kuna povecanja KO koliko su mjenice?
3. od kuda su isfinancirali 74 mil dugorocnog duga?
4. Likvidnosna sredstva veca za 42 mil kuna
5.. Gotovih proizvoda za 110 mil kuna vise

A DA MALO CITATE ONO STO JE BITNO!!!!

Sto se dogodi kada sve oduzmes i zbrojis?, opaaaaa

New Report

Close