VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

410 eura, prosjecna cijena u EU za 11/2017:

https://ec.europa.eu/agriculture/sites/agriculture/files/market-observatory/sugar/doc/price-reporting_en.pdf

Po meni je totalni nonsens potraživati 140 milja za nešto što se nije dogodilo – ili si isporučio robu, ili pozajmio novac ili obavio radove pa an temelju toga potrazujes, ili nisi nista od tog anapravio i nems sto potrazivati

1. Veoma sumnjam da viro potrazuje 140 milaj z aisporuceni secer
2. vem asumnjam da potrzuej 140 mikja snaslova pozajmice
3. veoima sumnjam da je odradio agrokoru nesto za 140 milja

Ako potrazuje 140 milaj s osnova necega sto se nije dogodilo ali more bit bidne i mire bit ne bidne, to je meni kao laiku veom mautiono. mozda moraju po slovu zakona, ali veom asunjam da je rijec o robi – nitko dobavljacima n eosporava robu

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Po meni je totalni nonsens potraživati 140 milja za nešto što se nije dogodilo – ili si isporučio robu, ili pozajmio novac ili obavio radove pa an temelju toga potrazujes, ili nisi nista od tog anapravio i nems sto potrazivati

Ako potrazuje 140 milaj s osnova necega sto se nije dogodilo ali more bit bidne i mire bit ne bidne, to je meni kao laiku veom mautiono. mozda moraju po slovu zakona, ali veom asunjam da je rijec o robi – nitko dobavljacima n eosporava robu

Kako znate što se dogodilo u poslovnom odnosu,dali su se poštivale sve stavke ugovora?

u normalnim državama ispunjenje stavki ugovora s ugovorenom odštetom u slučaju nepoštivanja je zakon, naravno da ovdje ide u prilog Agrocomercu što mi nismo takva država, tako da će vjerojatno Viro morati potražiti kakvu mačku, da ima gdje okačiti taj ugovor
iz toga slijedi, da smo mi kojim slučajem normalna država, još i danas bi mnogi od nas kupovali cvijeće kod gospon Gazde Ivice na Dolcu i svi sretni i zadovoljni

u normalnim državama ispunjenje stavki ugovora s ugovorenom odštetom u slučaju nepoštivanja je zakon, naravno da ovdje ide u prilog Agrocomercu što mi nismo takva država, tako da će vjerojatno Viro morati potražiti kakvu mačku, da ima gdje okačiti taj ugovor
iz toga slijedi, da smo mi kojim slučajem normalna država, još i danas bi mnogi od nas kupovali cvijeće kod gospon Gazde Ivice na Dolcu i svi sretni i zadovoljni
[/quote]

Što ti sve koristi ako agrokor ode u stečaj – mozes objesiti mačku o rep.

Ovdje je riječ o spasavnje žive glave, a ne o nekom bontonu. Dobavljači žele naplatu za robu u prvom koraku, pa onda police z abuducnost, koliko bude moguće.

To bi trebao biti i cilj vira, ne ki baloni u zraku. ponavljam, laik sam, mozda po zakonu moraju tako prijaviti da ne bud tuženi za nemar sličano kao kad želiš otpisati dug da smanjis porez, moraš prvo utužiti, u tom smislu.

[/quote]

Što ti sve koristi ako agrokor ode u stečaj – mozes objesiti mačku o rep.

Ovdje je riječ o spasavnje žive glave, a ne o nekom bontonu. Dobavljači žele naplatu za robu u prvom koraku, pa onda police z abuducnost, koliko bude moguće.

To bi trebao biti i cilj vira, ne ki baloni u zraku. ponavljam, laik sam, mozda po zakonu moraju tako prijaviti da ne bud tuženi za nemar sličano kao kad želiš otpisati dug da smanjis porez, moraš prvo utužiti, u tom smislu.
[/quote]
ok, samo prikazujem na kakvom tržištu mi ulažemo svoj novac, ako bi sve takve stvari kačili mačku o rep, pa to bi svaka hrvatska mačka vukla na sebi 100 kojekakvih slučajeva, dok se “pravi mačci oblizuju nakon slasnog obroka”

Meni se čini da su Zadre dosta mudri ljudi i dobro to sve vode

još jedna potvrda toga, molim moderatora da ne briše post jer su firme na neki način povezane i vlasnički i dio sa biznisom

Dalmacijavino u stečaju izgubilo spor s državom

vlasnički ništa(Oštrc), poslovno vjerojatno, jer im Zadro prodaje sirovinu

šećer opet prvi u izvozu, šteta da je tako jeftin, ma ima i nekih sladila dosta milijuna , tko to proizvodi
https://www.vecernji.hr/biznis/uvoz-voce-povrce-hrana-branko-bobetic-tomislav-tolusic-1221349

kakav potop – šećer je skliznuo na 350 usd po toni – niže nego u kolovozu 2015. a tada je bio skliznuo uslijed 2 godine hiperprodkcije. al ga precerase – šećera ko u priči.

U eu šećer oko 410 eura – vani jos gore – valjda ce to ipak malo ohladiti neke usijane glave pa neće ići u širenje površina. znamo evo da je viro odustao od zasijavanja novih površina – samo onoliko koliko j ebilo u 2017

kakav potop – šećer je skliznuo na 350 usd po toni – niže nego u kolovozu 2015. a tada je bio skliznuo uslijed 2 godine hiperprodkcije. al ga precerase – šećera ko u priči.

U eu šećer oko 410 eura – vani jos gore – valjda ce to ipak malo ohladiti neke usijane glave pa neće ići u širenje površina. znamo evo da je viro odustao od zasijavanja novih površina – samo onoliko koliko j ebilo u 2017

Cijenu secera ionako ne odredjuje Viro vec veliki proizvodjaci vani. Jedino ako oni smanje produkciju onda cijena raste.
Tako da je pitanje da li je to pametan potez Vira, ovisno o tome sto predvidjaju.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

New Report

Close