VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nekako mi je uvijek dugo čekat taj 4 kvartal. Bit će jako napeto,baš me zanima hoće li bit pozitiva. ja mislim da hoće ali se svejedno veselim vidjet izvještaj

malo sam razgovaro s ljudima koji su više upućeni u prošlogodišnju proizvodnju, kažu da repa uopće nije bila loša, a neće ni cijena šećera kliziti vječno
[/quote]

točno to – neče vječno. li hoće do jednog trenutka

zato je vazno pratiti i eu i brazil i indiju i donositi neke zaključke. viro neće omanuti ni u proizvdonji ni u operativi. daj boze samo kakko tako normalne godine po pitanju vremena

cijena je roknula na 420 unutar eu jer je morala roknuti i roknula je u svijetu jer je morala roknuti. i sad obavezno valaj pratit tu stranu ponude i vidjeti hoće li u 2018 19 ta ponuda biti jednaka ili veča ili manja- u tom leži ljuč cijeel priče.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Dosta se pričalo o cijeni i što se će se događat u idućem periodu..mislim da je to jako teško prognozirat ali se neke stvari mogu reći,ostavljena je mogućnost vraćanja kvota ako se pokaže da je loša varijanta,nisu svi stručanjaci suglasni da će cijena šećera ići prema dolje struka je podijeljena oko toga pitanja, da bi se znala buduća cijena šečera morala bi se znati i količna na skladištima diljem svijeta a to ama baš nitko nezna. moje mišljenje je sljedeće,žao mi je što nemem love da kupujem sad. Vjerujem u dobru budućnost

Nekako mi je uvijek dugo čekat taj 4 kvartal. Bit će jako napeto,baš me zanima hoće li bit pozitiva. ja mislim da hoće ali se svejedno veselim vidjet izvještaj

malo sam razgovaro s ljudima koji su više upućeni u prošlogodišnju proizvodnju, kažu da repa uopće nije bila loša, a neće ni cijena šećera kliziti vječno
[/quote]

zato je vazno pratiti i eu i brazil i indiju i donositi neke zaključke. viro neće omanuti ni u proizvdonji ni u operativi. daj boze samo kakko tako normalne godine po pitanju vremena

cijena je roknula na 420 unutar eu jer je morala roknuti i roknula je u svijetu jer je morala roknuti. i sad obavezno valaj pratit tu stranu ponude i vidjeti hoće li u 2018 19 ta ponuda biti jednaka ili veča ili manja- u tom leži ljuč cijeel priče.
[/quote]

Dragi moj Investimire, mozes ti pratit kolko te volja. Al ovaj pad nema veze s cijenom secera.
A oporavit ce se…..znas kad….i tu ces vidjet da dionica nece pratit secer

Ceteris paribus, znači na ovoj cijeni šećera, a s Crobijem na 2200 ovo je na 300 kn.
A s većom cijenom šećera ili još većim Crobijem još prema gore.
To je naprosto tako.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@pemar

ove prazne konstatcije su vrhunac, tvrdnje bez objašnjenja ili činjenica, pravo balkanski.
Moja tata je jaći od tvoga tate….

Po čemu bi se Viro trebao ravnati , po vremenskim prilikama ?

Dosta se pričalo o cijeni i što se će se događat u idućem periodu..mislim da je to jako teško prognozirat ali se neke stvari mogu reći,ostavljena je mogućnost vraćanja kvota ako se pokaže da je loša varijanta,nisu svi stručanjaci suglasni da će cijena šećera ići prema dolje struka je podijeljena oko toga pitanja, da bi se znala buduća cijena šečera morala bi se znati i količna na skladištima diljem svijeta a to ama baš nitko nezna. moje mišljenje je sljedeće,žao mi je što nemem love da kupujem sad. Vjerujem u dobru budućnost

cijena šećera bi trebala rasti i zbog zdravstvenih raloga, da se onemogući jeftini unos šećera u organizam, jer se tako stvaraju dodatni troškovi za zdravstvo, tako da europska komisija mora uzeti u obzir, da ćemo zbog dostupnosti jeftinog šećera imati još više “zaslađenih” pacijenata, prehrambena konditorska industrija već sada dobro profitira, na cijeni od 420€, njihove slatke proizvode od 100 g morate već sada plaćati između 4-6kn, zato baba Kraš može davati Todoriću i besplatno

@pemar

ove prazne konstatcije su vrhunac, tvrdnje bez objašnjenja ili činjenica, pravo balkanski.
Moja tata je jaći od tvoga tate….

Po čemu bi se Viro trebao ravnati , po vremenskim prilikama ?

Grga

Pokusat cu napisati da shvatite.

Naravno da bi se Viro trebao ravnati po cijeni secera na trzistu ali to trenutno nije tako, a izgledno je da nece ni biti.
Barem bi vi trebali znati nabrojati jos barem 10-20 dionica na Zse kojima je cijena otisla dolje bez ikakvog rezona.
I ne, ne gajim teorije zavjere….da je to namjerno ili da je kriv ovajn ili onaj..
Jednostavno stanje na Zse je takvo a na pojedinim dionicama jos gore nego na samoj zse. Viro je jedna od takvih.
I da vam danas cijena secera skoci na 500 eur ovdje pomaka nema…a to sam vec bio pisao, jer se nece pojaviti nitko tko ce kupovati na visim razinama…budite sigurni

I za kraj…pitanje je da li je moja konstatacija balkanska ili vas odgovor

Btw, imam dionice Vira

Mogli ste odmah tako napisati, a balkanski sam odgovorio na balnkansku konstataciju.

Moje mišljenje je da problem leži upravo u cijeni šećera jer je Viro prezadužen , a dugove treba vraćati

[/quote]

[/quote]

Dragi moj Investimire, mozes ti pratit kolko te volja. Al ovaj pad nema veze s cijenom secera.
[/quote]

Da, kako se ja toga nisam sjetio – tvronica secera nema veze sa cijenom secera.

Evo da ponovima da vidim jesam li shbatio – tvroncia secera viro nema veze sa cijenom secera.

Isto tako – atpl nema veze sa bdi, tpng sa bci, banke sa aktivnim kamatnim stopama, osigiravtelji sa premijama itd itd.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

[/quote]

[/quote]

[/quote]

Da, kako se ja toga nisam sjetio – tvronica secera nema veze sa cijenom secera.

Evo da ponovima da vidim jesam li shbatio – tvroncia secera viro nema veze sa cijenom secera.

Isto tako – atpl nema veze sa bdi, tpng sa bci, banke sa aktivnim kamatnim stopama, osigiravtelji sa premijama itd itd.
[/quote]

Evo bas mi je zao da moramo ulazit u raspravu tog tipa.
Ili zelis shvatit sto sam htio rec ili ne zelis…
Tvornica secera ima veze sa cijenom secera ali u ovom slucaju vrijednost dionice Vira nema sa cijenom secera
A ako bas zelis direktno Atpl cijena dionice ima veze jedino sa IB…a banke?…sa aktivnim kamatnim stopama?….salis se jel tako

covjek misli da je u USA, pa da burza prati bitne stvari.

Da. Upravo to zelim reci
Da sad netko krene lupat sa par milja kuna po Viru, da cijena bi rasla.
Sve dionice koje ste nabrojali su rasle kada su ih xB kupovali
Upravo o tome pricam za Atpl kada investimir kaze da je vezana na bdi….je al bez d…vezana je na bi

New Report

Close