VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

To naravno ne znaci da će sve otići niz vodu… jer banke su s njime i popeglat će se. Daleko je to od neke bas zabrinjavajuće razine. Mislim na Žito.

Ja razumijem da IPKK ne izgleda skup. I zaista ne izgleda, al ne razumijem koji je tu značaj odnosno prostor za zaradu malih dionicara. Pretpostavljam da kad mu je prišao VIRO nije ponudio odgovarajuću ponudu i nije bilo ništa od udruživanja odnosno preuzimanja. Ja se onako pitam, sam sebe, zašto postoji tolika disproporcija u procjenama kupaca i prodavatelja iz industrije i zašto se sklapaju strateška partnerstva, a nema preuzimanja. I nemam odgovor na to pitanje. Jedino sto očekujem je zaoštravanje situacije na trzistu šećera u regiji i EU.

Na zse je ocito krivi podatak.

Pazi ne mogu ni ja sve znat, a ne mozes ni ti, ono sta ne znam pokusam istrazit isto kao sta je rijec o pokusaju prodaje hellenica secerana, tu sam prikazao izvore informacija i stanja tih dviju kompanija gdje je ocito da te dvije secerane nemaju imovine pazi cijelokupna dugotrajna imovina je 160 mil kuna za dvije secerane, dok je za primjer kod ipkk ta imovina 650 mil kuna, znaci ne moras posebno kopat po izvjestajima da bi zakljucio da te secerane nisu ulagali u tvornicu i ostalu dug imovinu jer da jesu onda bi imali vecu imovinu jer tu se ne radi o malom odstupanju pa da sad idemo u detalje koliko i sta razlika je drasticna.

Zasto ne dolazi do prodaje jedan od razloga je da vec zadnjih par godina nema bas neke zarade od secera pogotovo sta su jos svi i dalje ulagali u sebe da podignu konkurentnost, te posljedicno bas ni love za neka preuzimanja, u pravilu su se preuzimanja dogadjala kada je je cijena secera bila visoka te je bilo novaca za preuzimanja, sigurno ce na podrucju evrope doc do okrupnjavanja secerana to je skoro neminovno, sad u tom okrupnjavanju ce se vodit borba izmedju glavnih takmaca kako zauzest sta vise trzista i sad imate dvije vjerovatnost da ce cijena secera padat pa da ce manje secerane dolazit u probleme i pritom mete za preuzimanje od onih konkurentnijih koji imaju neku zaradu i za manju cijenu ce doc do tih secerana ili ce cijena secera rast pa ce onda tako bit love za preuzimanja pri cemu ce onda rasti vrijednost tih malih secerana jer ce onda bit pitanje ko prvi njegovo jer bitka ce se vodit izmedju najvecih.

Pipunic je imao vise ponuda za preuzimanje vidi u ovome clanku

http://www.glas-slavonije.hr/264772/7/Pipunic-Ne-mislim-prodati-osjecku-seceranu

Viro se bio dogovorio za cijenu ali nije mogao osigurat novac te je ta prodaja propala, isto tako imali su vise razovora s potencijalnim kupcima ali su ti kupci zbog krize secera onda odustali, zato sam gore objasnio dvije vjerovatnosti nije upitno da zainteresiranih ima samo je pitanje kada ce se to realizirat i to ce prvenstveno ovisit o kretanju cijene secera, veca cijena veca premija i obrnuto, a kretanje secera ne mozemo prognozirat, a sadasnja trzisna vrijednost je samo 15 mil eura, a ta cijena vise odgovara crnom scenariju propasti secerane nego trenutnoj vrijednosti, a ni vrijednosti u nekoj neposrednoj blizini i da cijena se zadrzi jos nize. Postoji rizik propasti ali i tada ce bit zainteresiranih kupaca jer nije to tvornica koja se tek tako moze sagradit i pocet s radom na nekom drugom mjestu, a sada u situaciji kada su evropske secerane prepustene na borbu cilj je svima zauzest sta veci udio da bi u svijetu bile relevantne.

Ignore : renči

DOKUP je majka …jeba
Pa eto..

Ivo Sanader je otišao jer mu je tako naredio Chuck Norris.

Sjever Banata oko sombora – oko 60 tona i oko 16 posto digestija.

Ovjd bi trebalo biti 55 tona, ali digestija čak do 17 % – dakle prinos od 9 tona , možda i 10 tona. Da cijena nije toliko tropnula zbog Brazila i Indije, to uopće ne bi bilo tako loše. U svakom slučaju, i 9 tona je iznad prosjeka koji leži oko 8 tona.

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

DOKUP je majka …jeba
Pa eto..

Nije majka Muju klela što se kladio, nego što se vadio 😉

Ignore: KressoM, delux

Sjever Banata oko sombora – oko 60 tona i oko 16 posto digestija.

Ovjd bi trebalo biti 55 tona, ali digestija čak do 17 % – dakle prinos od 9 tona , možda i 10 tona. Da cijena nije toliko tropnula zbog Brazila i Indije, to uopće ne bi bilo tako loše. U svakom slučaju, i 9 tona je iznad prosjeka koji leži oko 8 tona.

kod nas je otkupna cijena nešto viša, ali se očekuje iznadprosječna digestija, samo je pitanje koliko će ga moći izvesti i po kojim cijenama, Viro će svakako u taj proces upregnuti Francuze nadam se,
https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwjTmeC78ODXAhUHOBQKHRimCIQQFgg2MAE&url=http%3A%2F%2Fwww.vpz.hr%2F2017%2F09%2F19%2Fviro-ove-godine-planira-preraditi-vise-900-000-tona-secerne-repe-te-proizvesti-135-000-tona-secera%2F&usg=AOvVaw1d8-B_veo3MKGNjHGCs54F

https://www.google.hr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=2&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj234jq8eDXAhXFJ1AKHdHUCRUQFggtMAE&url=https%3A%2F%2Fwww.jutarnji.hr%2Fbiznis%2Ftvrtke%2Fhrvatski-kralj-secera-usao-u-partnerstvo-s-francuzima-cristal-union-kupio-17-dionica-vira%2F4566215%2F&usg=AOvVaw0YFImMNpYCZ710l3eNeYws

a ova cijena ?
mogla bi uskoro potaknuti Upravu da aktivira odluku Skupštine o otkupu vlastitih dionica, ili će čekati još

ovu cijenu drži 7-i dioničar koji i dalje izlazi, moglo bi potrajati…..

Viro ima odličnog CFO-a, a to je vjerovatno i najbitnije u poslovanju sa commodityom….kupovanje na ATL između 200-250 ne vidim razlog za ne. Neka izlazi, kupio 15% željene pozicije, na svakih 10 kn dolje kupim još 15%….

svi bi kupili ispod 240 a djabe, za sada nema onih voljnih da prodaju tak jeftino
vidjet cemo hoce li me trziste demantirati

3.1. Rezultati kampanje prerade šećerne repe u 2016. godini
Kampanja prerade šećerne repe roda 2016. godine započela je 10. rujna i trajala do 28.
studenog 2016. godine, a ukupno je prerađeno 404.022,7641 šećerne repe.

vadenje repe još u tijeku – belje jos skida repu

nekako mi se to oteglo – ako su poceli vaditi krajem rujnma, što još rade u 11 mjesecu – da ona potrazovanja vira prema belje nemaju kakve veze s tim – mozda orobijeni rokovi ili jos neisporucensa repa

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Koliko ja znam kampanja uvijek traje o konc 9 mj pa sve do početka 12.mj

Ovaj erste skrbnički što prodaje je fond ili…? Obzirom da ima još preko 30.000 komada teško je reći dokle će ići pad.

Ignore: KressoM, delux

Sto se ovdje dogada u posljednjih nekoliko mjeseci?

New Report

Close