VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da zanimljivo je da su se Grci na te ponude uvrijedili, prije svega.
Međutim , Srbija+Grčka tvrtka, distribucija proizvodnje u Srbiji. Jedan investitor nudi 51, a drugi za isto 25. Ja bi ponudio 12 mil EU-a za tu neozbiljnu priču .

Viro u drugom tekstu očekuje nove rekorde proizvodnje, a izvoz u zapadne EU 90% . Ukidanje kvota vide kao prednost Vira na tom zahtjevnom tržištu .

Kraćenje pozicija iz prvih 10 dobro došlo ..

Sisoje
Kako nije bila dobit?
Pa pogledaj FI 2016. Krvava dobit. I pola 2017.
Situacija sad nije dobra i bit ce potrebne racionalizacije i unaprijedjenje uzgoja next year da se prezivi i izbjegne gubitke.
Krize su zato i dobre. Noga u gu.icu je korak naprijed.
Imaju Francuze i neka uce od njih.
Imam Viro.

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

@Grga

Ne znam po čemu je priča neozbiljna ako je veća od Vira i profitabilnija. A Srbija je imala sličnu izvoznu kvotu za EU kao i Hrvatska. Očito je da nitko ne želi platiti kapacitete sad kad je ukinuta zaštitna cijena. Ukidanje kvota nije prednost nego će značiti propast za dio proizvodjaca. Laik sam i ne znam, no ne bih se kladio da je Viro u skupini onih najuspješnijih koji će lako to preživjeti.

Vauvau i je i nije tako.
Imas par stranica unazad link na clanak koji fino prikazuje kako su u Srbiji funkcionirale stvari s prepakiravanjem secera. Sada kad je tome dosao kraj, odjednom su sve secerane u Srbiji na prodaju.
Ukratko, koristili su dozvoljene kvote za EU, na nacin da su bez zastitnih carina kupovali jeftini secer, prepakirali ga i prodavali u EU po zasticenim cijenama.
Zato tolika profitabilnost u Srbiji.
Kako je ta era zavrsila i da su u sah matu, sad bi jos skupo prodali i veselje.
Zasto su ponudene cijene nisko, zato jer potencijalnom kupcu predstoji znatno ulaganje da ih dovede na razinu konkurentnosti. Dok su ipkk i viro ulagali, investirali i pripremali se na ono sto dolazi nakon kvota u Srbiji je bila gozba.

Vidjet cemo prihode i profite u narednim godinama…

To je korisniče pemar bilo jako davno. To je i Hrvatska imala prije desetak i više godina sličan problem kada su pronađene primjese sirovog šećera u šećeru za EU tržište koji nije bio proizveden iz lokalne sirovine.

A zašto mislite da u Srbiji nisu investirali? Pa Miodrag Kostić odnosno njegov Sunoko je kupio sve šećerane za 1 dinar uz obvezu velikih investicija u proizvodne kapacitete. Slično kao što su Zadro i Robić preuzeli VIRO kao imovinu stečajnog dužnika odnosno bivše virovitičke šećerane. Sigurno ni Hellenic Sugar nije mogao biti konkurentan bez investicija. Srbi su konkurentniji u proizvodnji sirovine i zato su i naše šećerane tamo ugovarale proizvodnju repe, dok nisu uvedene izvozne zaštitne carine. Ne znam kakva je sada situacija po tom pitanju.

pa ako neide gore, morati će dolje?

jel to ti čekaš sa 1000 komada na 100 kn?
[/quote]

sad je 2000 komada na kupnji na 100 kn…optimist, pesimist ili realist?
je li samo tako stavio toliki nalog ili ima razloga očekivati da će kupiti -60% u odnosu na trenutnu cijenu?…doduše, nakon ovih šokova s agrokorom i dnevnih padova dionica i od čak -80%, na ZSE nije ništa isključeno

na ignore: retard "nabiduasku", plankovic, tizian, pific, barbosa....

To je korisniče pemar bilo jako davno. To je i Hrvatska imala prije desetak i više godina sličan problem kada su pronađene primjese sirovog šećera u šećeru za EU tržište koji nije bio proizveden iz lokalne sirovine.

A zašto mislite da u Srbiji nisu investirali? Pa Miodrag Kostić odnosno njegov Sunoko je kupio sve šećerane za 1 dinar uz obvezu velikih investicija u proizvodne kapacitete. Slično kao što su Zadro i Robić preuzeli VIRO kao imovinu stečajnog dužnika odnosno bivše virovitičke šećerane. Sigurno ni Hellenic Sugar nije mogao biti konkurentan bez investicija. Srbi su konkurentniji u proizvodnji sirovine i zato su i naše šećerane tamo ugovarale proizvodnju repe, dok nisu uvedene izvozne zaštitne carine. Ne znam kakva je sada situacija po tom pitanju.

Korisnice Vauvau (ovo korisnice je predobro)
Mozda je bas zato Kosta dobro prodao svoje secerane. Steta sto nije objavljeno za koliko jer bi to bio dobar pokazatelj (barem ja ne nalazim).
Isto tako, pitanje zasto Grcima nitko nije ponudio vise…..mozda je stvarno u pitanju bio “vestacki secer” 😂😂
Kako god, Grci su zakljucili da je to premalo.

Inace mislim da je tu puno nepoznanica. Rijetko su objavljene cijene preuzimanja i sl…

Kako god, ja mislim da pad na Viru nije uzrokovan toliko globalnim problemom kolko slabom likvidnoscu i izlaskom fondica.
Takoder smatram da fondovi ne izlaze do kraja vec da smanjuju poziciju.
Ali ono sto mene brine ovdje…ako ikada i dode do tog famoznog odbijanca, kome tada prodati dionice….jer ovdje prometa ima samo kada rokne 50%

Da ne mislite, sve sto ste naveli je i meni palo na pamet….ali pokusavam naci utjehu 😂😂…salim se naravno

Ja mislim da korisniče Pemar gledate u pogrešnom smjeru. Od 7. listopada, cijene se više ne štite i samo najveći i najjači će opstati na tržištu. Bojim se da je Viro premala šećerana da može osigurati dugoročnu i održivu budućnost. Zato su i pokušavali kupiti što jeftinije IPKK, pa sad i ove šećerane u Srbiji da diverzificiraju lokalne rizike, stvore ekonomiju obujma i snize trošak sirovine i manipulacije te skladištenja. Osim toga, oni su i dosta zadužena kompanija, negdje na 4x neto dug/Ebitda, što u situaciji pada prihoda i otvaranja tržišta može napraviti dosta problema na strani Ebitda-e. Zato bih ja bio oprezan glede outlooka i budućih rezultata, po onoj narodnoj, hvali more drž se kraja.

uvijek imam Viro i ne bih ništa komentir’o

decki sad ce viro pasti na 100 kuna da se vi napunite (sa po 10-20 komada) pa da okrenete na odbijancu barem 100%

Dobro, jesu li Srbi modernizirali šećerane ili nisu?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

Ja mislim da korisniče Pemar gledate u pogrešnom smjeru. Od 7. listopada, cijene se više ne štite i samo najveći i najjači će opstati na tržištu. Bojim se da je Viro premala šećerana da može osigurati dugoročnu i održivu budućnost. Zato su i pokušavali kupiti što jeftinije IPKK, pa sad i ove šećerane u Srbiji da diverzificiraju lokalne rizike, stvore ekonomiju obujma i snize trošak sirovine i manipulacije te skladištenja. Osim toga, oni su i dosta zadužena kompanija, negdje na 4x neto dug/Ebitda, što u situaciji pada prihoda i otvaranja tržišta može napraviti dosta problema na strani Ebitda-e. Zato bih ja bio oprezan glede outlooka i budućih rezultata, po onoj narodnoj, hvali more drž se kraja.

Korisnice Vauvau
Mislim da se nisam dobro izrazio. Mozda je Kosta prodao dobro svoje tvornice jer je investirao. A HS mozda ima problema u tom smjeru.
Kako god bilo, sve ovo sto navodite je poznato. A ja opet tvrdim da stvari nisu bas tako crne. I 100% je pad uzrokovan fondovima. VIdjet cemo…

Pitanje bez odgovore je tocka profitabilnosti. Spominje se ovdje 450? Je li to tocno?

I dodatno, ipak Franzi imaju neku tezinu. I u smislu plasmana robe i u smislu proizvodnje. Od kad su donjeli svoj carobni prah digestija raste.

Dugorocnog kredita imaju jos godinu i pol dana. Kratkorocni danas je sutra nije, zavisno od trenutka…

Hvali more drz se kraja kazes korisnice Vauvau……prekasno….isplovio sam 😂😂😊

New Report

Close