VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

evo

Što se događa probojem gornje linije šećera?

Disclaimer: Tko moje pisanje shvati kao nagovor na kupovinu / prodaju dionica ili kao investicijski savjet taj je otisao na kvasinu odavno.

evo

[/quote]
Mislim da je po TA onda to ili B val od abc ili val 1 novog trenda
Slobodno me ispravite

Evo me momci

da sad ne crtam novi graf, objasnim ovak nabrzinu, donju liniju trokuta prebacimo gore na polaznu točku od kud ide i gornja padajuca linija. kad cijena probije tu prebacenu liniju tada se poništava padajuci trend i poništena je tehnička mogučnost za razvoj bearish flaga, te se formira novi rastuci trend

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

evo

[/quote]
Mislim da bi onda trebalo dodat inzulina…

UPGRADING TO MARKET OUTPERFORM ON STRONG RAKIJA DEMAND!

inace, pazario sam danas cca 300 kom

[i]MOJI POSTOVI NISU SAVJET NA KUPNJU,NA PRODAJU,NITI NA BAVLJENJE DIONICAMA,NITI SU INVESTICIJSKI SAVJETI ILI PREPORUKE.[/i]

A gdje ti je stop loss?

evo

[/quote]
Mislim da je po TA onda to ili B val od abc ili val 1 novog trenda
Slobodno me ispravite
[/quote]

gledajuci ewt je tako

ali na ovom forumu NITKO nije znao EWT osim Cromana tako da se ne bih u to upuštao

inace, pazario sam danas cca 300 kom

Pardon

pazariti znaci prodati, a ja sam kupio..jebu me ti turcizmi

A nitko od vas se ne pita zašto to pada i koji je domet tog pada?

Mislim, možda postoji neki “jači” razlog za pad cijene osim onog koji su javno dostupni?

Ne bih i neću špekulirati no čini mi se da dva drajvera guraju cijenu dolje. Poznati, a posebno nepoznati odnosi s Agrokorom i drugo, ne manje važno, cijena šećera.

U tom smislu, vratimo se na pitanje od prije neki dan, na koji način Viro vrednuje zalihe?

A gdje ti je stop loss?

na cemu? VIRU?

ako budem prodavao, napisat cu

A nitko od vas se ne pita zašto to pada i koji je domet tog pada?

Mislim, možda postoji neki "jači" razlog za pad cijene osim onog koji su javno dostupni?

Ne bih i neću špekulirati no čini mi se da dva drajvera guraju cijenu dolje. Poznati, a posebno nepoznati odnosi s Agrokorom i drugo, ne manje važno, cijena šećera.

U tom smislu, vratimo se na pitanje od prije neki dan, na koji način Viro vrednuje zalihe?

Zalihe se vrednuju ili po trošku – koliko je potrošeno da zalihe budu dovedenu u onakvo stanje u kakvom jesu i na ono mjesto n akojem jesu, ili po neto utrživoj cijeni -. Uzima se niža od te dvije vrijednosti – to znači ako kojim slučajem proizbedes nesto što možeš prodati samo ispod troška proizvdonje, dužan si knjižiit po tj nižoj cijeni.

Gotovi proizvod i roba u proizvodnjiu ulaze u Rdig – stvak:1. Promjene vrijednost i zaliha proizvodnje u tijeku i gotovih proizvoda aop 115

Kad recimo viro na 31 12 2016 ima 100 milja šećera na sklasištu i onda dođe 30 03 i viro u meduvremenu proda 10 milja šećera, onda u aop 115 tih 10 milja ide u rashode, akupoprodajna cijena, recimo 12 milja ide u priihode – dakle bruto marza bi bila 20 %

Obrnuto, Ako Viro do 30 03 nabaci još zaliha pa na 30 03 ima 110 Milja šećera, onda tih 10 milja isto ide u aop 115, ali umanjujući rashode za 10 milja (ispred stoji znak minus). Tek kad tih 10 milja bude prodano, recimo u q2, onda na 30 06 zalihe opet iznose 100 milja,a tih 10 milja tereti rashode. Rashodi moraju biti upareni s odnsonim prihodima – tek kad se roba proda, u prihode ide kupoprodajna cijena, a u rashode trošak proizvodnej tj. dok leže na skladištu, zalihe s enjize po trsoku proizvdonje. cim krenuu prodaju, prihodi ostvareni prodajom tih zaliha se knjiže po kupoprodajnoj cijeni. Ako je sve normalno, koporodajn cijen aj eveća od troska proizvdonje i tvrtka dobro posluje. Ako su zalihe zastarjele ii je neki drugi poremećaj, tvrtka prodaje zalihe uz gubitak – tako je ipkk morala prodati neke zalihe progalsene sepekulativnim – oni su to bili knjiili po 450 eur i msilili su prodati po 500, a morali szbog eu prodati po 350 – svaka tona 100 eura gubitka

Samo Jako, samo Aljoša, samo Vlahi ...

Mene, osobno, ovdje malo smeta “ista glava” na tri finkcije, Predsjenik, i prva dva člana Nadzora
I dug je malo napet, mislim da bi bez njega veću maržu imali

New Report

Close