isto je pisalo i prije, radi se u stvari o stalnoj mogućnosti kupnje, ali 300 im je uvijek bilo minimum na kojem su kupovali
[/quote]
lako za kupovanje, nego jesu li ponistavali/povlacili kupljene, to je ono sto mi uvecava bogatstvo kao dionicaru, i to najdirektnije i neoporezivo. suprotno tome, ako podjele kupljene onda me kao dionicara ostecuju za taj iznos, a ako kupljene drze ja nemam nista od toga. ja se vise ne sjecam, nisam par godina bio u ovoj dionici, sada sam povratnik, je li kada bilo ponistavanja?
[/quote]
“”[/b]Marinko Zadro, predsjednik Nadzornog odbora šećerane Viro, kupio je sve trezorske dionice te kompanije. Zadro je na javnoj dražbi, koju je organiziralo investicijsko društvo InterCapital, kupio svih 84.836 dionica kompanije, što je 6,12 posto udjela, objavljeno je na Zagrebačkoj burzi.
Iako kompanija nije objavila po kojoj je cijeni Zadro stekao nove dionice, to je učinio InterCapital na svojim internetskim stranicama. Zadro je, proizlazi iz priopćenja, potrošio 38,5 milijuna kuna na taj paket dionica, odnosno Zadro je platio 453,36 kuna po komadu. U petak, kada se održavala aukcija, cijena dionice Vira na burzi kretala se između 485 i 477, na koliko je i zaključena. Tako je Zadro kupio dionice po šest posto nižoj cijeni od tržišne. Također, kako je objavio InterCapital, na aukciju je stiglo 13 važećih ponuda, a ukupna količina dionica u ponudama za kupnju iznosila je 138.668 komada, što je 1,6 puta više od ponuđene količine dionica.Inače, Zadro je do petka imao 36.000 dionica, a ovom transakcijom njegov se udio u kompaniji popeo na 8,75 posto.“”
sto bog smisli, švabo napravi. vrlo poučno
Von der Rübe zum Zucker – od repe do šećera
http://zse.hr/default.aspx?id=78421,
ako je Tehnika sklopila ugovor, onda je i Sladorana, ako je Sladorana onda je posredno i Viro, ako se povećava kapacitet prečistača, znači da će biti više blata, a to znači da planiraju prerađivati više repe, a onda će valjda biti i više šećera, a cijene POMALO rastu, izvoz u Francusku značajno povećan, preporuka držati i dokupljivati POMALO
tko želi nešto naučiti o globalnom tržištu šećera i zašto je cijena sad tu gdje je i zašto bi mogla ili trebala kroz neko vrijem biti negdje drugdje, kolega alias je prava adresa. npr. cijena šećera je tropnula a) zbog indije B) zbog eu. kako i zasto – preporučam raspitati se kod aliasa. nije dzabe, ali nista sto valja nije dzabe, a tko misli na seceru slatke plodove ubirati, valja gorko i naporno učiti
imamo li to na šećeru dvostruko dno, što kažu tehničari, hoće li ova suša što utjecati na cijene u EU
https://tradingeconomics.com/commodity/sugar
I to kakvo dno:
– dvostruko na kraćoj skali,
– dvostruko na dugoj skali.
Ovo je na 25+ u roku od 6 mjeseci.
https://tradingeconomics.com/commodity/sugar
I to kakvo dno:
– dvostruko na kraćoj skali,
– dvostruko na dugoj skali.
Ovo je na 25+ u roku od 6 mjeseci.
e tako treba, da i ovdje nešto pozitivno čujemo, nadam se da neće ni te zalihe trajati vječno, a novi od repe je još na dugačkom štapu
Ovo je mislim bitnije:
I to je to. U EU se sadi repa, a šećer od repe će da bude cenjen jer su niska skladišna stanja.
Fizika jasna kao bijeli dan.
Uz ipak nešto niže cijene nego prošle godine vjerujem da se može očekivati neloš poslovni rezultat za 2017.