Ne znam da li bih čestitao imateljima što nemaju drhtave ručice nakon izvješća ili bih posumnjao u plodne izvanredne prilike u sljedećem razdoblju (nove akvizicije, dokap, strano preuzimanje…), a koje još nisu indicirane široj javnosti.
Obično cijena dionice, barem kratkoročno, "istrpi" slabije rezultate od očekivanih nakon objave lošeg kvartala, a ovdje BID, ne da nije oslabio, već je i ojačao!? Istovremeno, praktički nitko se niti ne trudi prodati papiriće.
U čemu je kvaka? 🙂
P.S. sumnjam da blagi oporavak cijene šećera ima veze s time, suviše slabo je to još uvijek. Pogotovo uzevši da bi Viri prisjeo još jedan ovakav kvartal. Iako je cijena šećera u kratkom roku dosta narasla, još uvijek nije niti blizu razina iz prošle godine, a znamo kako je tada šećeranska industrija poslovala u HR.
bid je ojačao radi mogućeg postavljanja trezora na 300 (oni su i prije nekoliko godina ovdje čekali) ili su fondovi ocijenili da im je ovo prihvatljiva cijena za budućnost, obzirom da su oni ovo halapljivo gutali po daleko većim cijenama, ali dobro, dobit je bila110-130mil.
bid je ojačao radi mogućeg postavljanja trezora na 300 (oni su i prije nekoliko godina ovdje čekali) ili su fondovi ocijenili da im je ovo prihvatljiva cijena za budućnost, obzirom da su oni ovo halapljivo gutali po daleko većim cijenama, ali dobro, dobit je bila110-130mil.
Možda je ipak u igri avangardna explicitna teorija kupnje na razmjernim nivoima u skladu sa tehničkim idikatorom BSI jer je PG/PA jednak nuli, što indicira povoljniju kupnju u odnosu na suprapreponalne pretpostavke.
Da, slažem se, trezor je sasvim sigurno u nezadrživoj prepasti da kupuje. Međutim, prema gore navedenoj teoriji ne proizlazi da će početi kupovati prije 350,00 kn.
Trebalo bi im nekako dignuti na najmanje 366,663 kn da počnu ozbiljnije promišljati o načinu stjecanja dionica.
Budući su velike suše zahvatile najveća polja šećerne trske u svijetu prognoze su da će cijena zukera otići u nebo!
Što možemo očekivati od našeg najvećeg proizvođača, hoće li to biti kakav plusić!!!
Da pitamo g.Vakulu
Do prije mjesec dana na 305 kn nis mogao kupiti komada!
Danas, istina isforsirano da se tržiti….
Ili treba zauzeti pozicije prije sezone…!!!
čini mi se da je ovo daleko najlošije izdanje u sektoru. cijena nema veze s mozgom. odokativnom analizom firma se drži sasvim solidno. no da može biti još jeftinije ni tome se ne bi čudio.
[/quote]
Ja danas dokupio…..ove godine cijena šećera na svjetskom tržištu će eksplodirati.
I ja sam na 260 i sad na 23x čudni ljudi stvarno.. ova je dionica poznata po ovome, kako dole tako žestoko ide i gore, strpljenja.
I ja sam na 260 i sad na 23x čudni ljudi stvarno.. ova je dionica poznata po ovome, kako dole tako žestoko ide i gore, strpljenja.
i Termes je čudan, prodali više šećera nego su proizveli i opet zgubitak
…..ove godine cijena šećera na svjetskom tržištu će eksplodirati.
Inside info ? 🙂
Inside info ? 🙂
[/quote]
Šapnula mi je gospođa Čudina….:)
U americi jedno od najplaćenijih zanimanja je meteorolog….mislim da nema potrebe za dodatnim pojašnjnjem zašto je to tako.
Pročitajte po stranim poljoprivrednim portalima što se događa u tome sektoru.
PS Bitnoi je da je VIRO srušen 35 %….lijepa prilika.
Evo netko procijenio da je i 260 i više nego dobra prilika.