VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Konsolidirano: +12.802.973 kn

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Trebalo je to skupiti količinu kad se istresalo na cca 230kn…..

Sad je kasno……[emo_plazi]

Trebalo je to skupiti količinu kad se istresalo na cca 230kn…..

Sad je kasno……[emo_plazi]

nešto se pokupilo po 250 malo više, sada ih više neće biti u velikim količinama[emo_palacg]

bravo izvjestaj

da na ovoj cijeni secera ta dobit sta bi bilo pri 500dolara za tonu

KAMPANJA ŠEĆERNE REPE

Željko Zadro: Počeo je oporavak cijene šećera

http://www.glas-slavonije.hr/278198/7/Zeljko-Zadro-Poceo-je-oporavak-cijene-secera

Što se tiče akvizicije Tvornice šećera Osijek, osobno mi je žao što nije došlo do realizacije, ali život ide dalje i vrijeme će pokazati za koga je takav scenarij bolji, a za koga lošiji. Smatram da je budućnost u ujedinjenoj industriji šećera RH. Pitanje je samo tko će biti dioničari te tvrtke, stranci ili Hrvati – kaže Zadro.

http://www.glas-slavonije.hr/280718/1/Secer-ce-zbog-granicnog-spora-vjerojatno-poskupjeti

tko će sve nahranit… falit će repe

možemo li na ovim razinama opet očekivati trezor u kupovini ?

Nadao sam se boljim rezultatima:

Vaš link …
Vaš link …

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Mene su općenito čudila Virina ovogodišnja pozitivna izvješća. U HR imamo njih i IPKK i nevjerojatno je da jedni grcaju u minusu, a drugi imaju 20+ mil. kuna dobiti. A prodaju jedan te isti proizvod kojemu je cijena već duže vremena vrlo, vrlo niska, efektivno kod nas ispod praga profitabilnosti. Ok, jedni su proveli skupo restrukturiranje prošle godine, a drugi pitanje hoće li isto provesti ove. No svejedno, šećer još uvijek nije isplativ biznis (zato je Zadro požurio akvizirati osječku šećeranu jer bi cijena trebala biti bagatelna, ali nije imao podršku banaka koje očito ne hrabri ulaganje u ovaj biznis).

Najgore što je direktor u kolovozu izjavio kako se cijena šećera oporavlja, a da je Viro dokazao da može biti u pozitivi i u ovakvim okolnostima.

Ispada da nije baš tako.

Viro se barem konsolidir’o, bez obzira na umanjene kvote, što bi da su napravili -40mil ? Zna li netko jesu li tužili Jakovinu?

Ne znam da li bih čestitao imateljima što nemaju drhtave ručice nakon izvješća ili bih posumnjao u plodne izvanredne prilike u sljedećem razdoblju (nove akvizicije, dokap, strano preuzimanje…), a koje još nisu indicirane široj javnosti.

Obično cijena dionice, barem kratkoročno, “istrpi” slabije rezultate od očekivanih nakon objave lošeg kvartala, a ovdje BID, ne da nije oslabio, već je i ojačao!? Istovremeno, praktički nitko se niti ne trudi prodati papiriće.

U čemu je kvaka? 🙂

P.S. sumnjam da blagi oporavak cijene šećera ima veze s time, suviše slabo je to još uvijek. Pogotovo uzevši da bi Viri prisjeo još jedan ovakav kvartal. Iako je cijena šećera u kratkom roku dosta narasla, još uvijek nije niti blizu razina iz prošle godine, a znamo kako je tada šećeranska industrija poslovala u HR.

New Report

Close