VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

znao sam da će prodati puno šećera, ali mi neki podaci ipak nisu jasni, dok to malo razmotrim, mislim da ću još dokupiti

puno je tu pretumbacija kako vidjet i povećanje kratkotrajno finacijekog duga kad bi izvjestaj radili realno dobit bi bila oko 0 sto smatram uspjehom sa obzirom na cijenu secera

Mislim da će im cijeli financijski plan za ovu godinu biti “držati glavu iznad vode” i ako u tome uspiju, s obzirom kakva je prošla bila, mogu biti izuzetno zadovoljni. Imali su velike rashodovne rezove prema radnoj snazi i cijeni same sirovine, što je bilo apsolutno nužno, ali radu s hrvatskom poljoprivredom to zna biti vrlo riskantno. Za ovu godinu su usijali trečinu manje površina pod šeć.repom što proporcionalno znaći i toliko manju proizvodnju završnog proizvoda. Sada svi samo gledaju grafikone prosiječnih cijena šećera i mole boga da krivulja više krene prema gore. Šteta što nije uspijela akvizicija Osiječke šećerane, to bi bio velik i nužan korak prema naprijed..

Ekipa ja sam prezadovoljan !
Očekivao sam minus, a u samoći i tišini sam zazivao plus !
I bi plus ! [emo_namigusa]

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Nemoj mi reći da si ostao u VIRU otkad si zadnji put prijavio da si podebljao.

A cijena šećera ??

nema tu srece do kraja treceg kvartala spucati ce svu kvotu za EU a onda kukulele a tvornice pune zaliha u Hrvatskoj po meni ide smanjenje nominale pa dokapitalizacija tj razvodnjavanje kapitala pa nek sad Zadro kusa sol umjesto secera kad su mu njemci nudili prije 3 godine 800kn po dionici a sad ce MF moliti za pare

ono sto je najgore zalihe su jos uvjek oko 60 mil tona a s tim i cijene secer radi lower low i kad ce oporavak to je upitno trenutna cijena oko 320 eura po toni neopravdava hladni pogon Vira da ne govorim o punom kapacitetu a dug

@kvart99
a kome sam ih mogao prodati, ovima što čekaju na bidu?

Pa ja sam ulazio i izlazio još dva puta u medjuvremenu.

Bilo je čišćenja.

Gdje je onaj Birta s proračunima iz ”Male knjige za velike ulagače” kad se krcao po cijenama 600-700.

Gdje je onaj Birta s proračunima iz ''Male knjige za velike ulagače'' kad se krcao po cijenama 600-700.

propao

Slobodno se veselite 🙂

+ 20.877.129 kn

I to samo u ovom kvartalu…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

New Report

Close