VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ovako. Činjenice. Prije cijele frke oko delistiranja se viro vrtio oko 535kn. sada se saznalo da će po novoj raspodjeli izgubiti 10t tona. Cijene šećera se od onda nisu promjenile. Isplaćena je dividenda. Fondovi su si dosta dokupili. Pa ne vidim nekog velikog razloga za nagli skok cijene. Iako ne kažem da viro ne vrijedi više. Ali su se okolnosti promjenile. I s ovakvom upravom mi više nije ugodno poslovati. dosta se je toga promjenilo na gore od prije delistiranja. treba ponovo zbrajati i vidjeti šta dalje

Ako ne vidiš razlog zašto bi ovo trebalo ići gore stavi svoje dionice po 510 kn, ja ću ih rado kupiti

4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND (59318506371) 117.069 8,44 Skrb. račun

www.knjigara.com

Izglasana je isplata dividende, a 53 % glasova je bilo protiv delistiranja.

halfte trinken, halfte Šarcu geben

Vrlo neozbiljno od strane Uprave. Ja sam mislio da je posrijedi dogovor prva 3 dioničara. Pa na kog su onda ovi blentoni računali?

Vrlo neozbiljno od strane Uprave. Ja sam mislio da je posrijedi dogovor prva 3 dioničara. Pa na kog su onda ovi blentoni računali?

Očito se netko predomislio. Zašto?

po meni je ovo scenariji istresanja sto vise malih trnutno top 10drzi 90.4pct a prije ponude je bilo cca.88pct a sto je najinteresnatnije kad je bilo postavljeno pitanje g.Zadri zasto im trbe toliko dionica zasto naginju squizautu odgovorio je da neznaju sta ih ceka ulaskom u Eu i da je dio dionica odredjen za strateskog partnera poradi sigurnosti poslovanja

a) robic d.o.o. se predomislio
b) sve je fingirano i vodeci dionicari su podjelili uloge i odglumili pokusaj delistiranja.
prije b) nego li a), trece ne vidim, premali broj bitnih igraca, premali broj kombinacija, ako cijena ne odleti puno iznad 533, vracam se.

Nakon početnog impulsa kao reakcija na bezuspješno delistiranje ne vjerujem da će dionica znatno rasti, mogla bi se nešto i korigirati.
U zadnjih nekoliko mjeseci cijena je rasla, imala je kupca, Zadro pa MF.
A sad, ja sam mislila i da je delistiranje gotova stvar.

btw. Drevil, zašto bi veliki dioničari fingirali delistiranje?

Ovako. Činjenice. Prije cijele frke oko delistiranja se viro vrtio oko 535kn. sada se saznalo da će po novoj raspodjeli izgubiti 10t tona. Cijene šećera se od onda nisu promjenile. Isplaćena je dividenda. Fondovi su si dosta dokupili. Pa ne vidim nekog velikog razloga za nagli skok cijene. Iako ne kažem da viro ne vrijedi više. Ali su se okolnosti promjenile. I s ovakvom upravom mi više nije ugodno poslovati. dosta se je toga promjenilo na gore od prije delistiranja. treba ponovo zbrajati i vidjeti šta dalje

Ako ne vidiš razlog zašto bi ovo trebalo ići gore stavi svoje dionice po 510 kn, ja ću ih rado kupiti
[/quote]

Stići će te vi kupiti i bez mene za 510kn

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

ne mogu virovat,,kupnja 410 kn????? uhh hvala bogu da san proda po 533 i izasa iz ove kladionice,,al opet me nesto vuce ,da je kupit za 411 ….hm hm

Ja nisam htio po 533 pa sam jučer 330 komada prodao po 519 da nisu u jutro splašili vjerojatno nebi ni prodao, ako ga ne delistiraju opet sam unutra,makar sigurno po većoj cijeni .Vama koji niste prodali sretno.
[/quote]
Uspio sam vratiti 290 komada po 510 par lipa manje

a) robic d.o.o. se predomislio
b) sve je fingirano i vodeci dionicari su podjelili uloge i odglumili pokusaj delistiranja.
prije b) nego li a), trece ne vidim, premali broj bitnih igraca, premali broj kombinacija, ako cijena ne odleti puno iznad 533, vracam se.
[/quote]

Ako je b, onda je to manipulacija tržištem.

Ako je b, onda je to manipulacija tržištem.

Tako je. I već duže vremena se stječe dojam da se radi o manipulaciji od strane Uprave i glavnih dioničara u svrhu eliminacije ostalih (malih) dioničara iz vlasničke strukture tj. u svrhu stjecanja što većih udjela. Ružno.

A što na to kaže HANFA?

New Report

Close