10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 9.666 0,70 Skrb. račun
ne znam je li prijatelj, no pojeo je 237 od 263
U… hebote ovo ne sluti na dobro [emo_bijesan] Nestala kupnja na viri. Valjda se ESB prejeo, pa dok se malo ne oporavi… [emo_smijeh]
U… hebote ovo ne sluti na dobro [emo_bijesan] Nestala kupnja na viri. Valjda se ESB prejeo, pa dok se malo ne oporavi… [emo_smijeh]
uvijek ima ljudi koji vjeruju u sutrašnji “smak svijeta”, pa računaju da je bolje imati gotovinu od dionica [emo_smijesak][emo_smijesak]
uvijek ima ljudi koji vjeruju u sutrašnji "smak svijeta", pa računaju da je bolje imati gotovinu od dionica [emo_smijesak][emo_smijesak]
[/quote]
u ovom slučaju je bolje gotovina nego dionice (ja sam se pozdravio sa virom),
jer u slučaju da odluka o povlačenju prođe, za one koji nisu glasali protiv biti će “smak svijeta”
ZTK
Odluka o povlačenju vrijednosnih papira s uvrštenja na uređenom tržištu
Članak 332.
(5) Svaki dioničar društva koji je glasovao protiv odluke o povlačenju s uvrštenja na uređenom tržištu, može zahtijevati od društva da društvo preuzme njegove dionice, uz pravičnu naknadu. Ovo pravo ima i dioničar koji nije sudjelovao u radu odnosne glavne skupštine zbog toga što je glavna skupština sazvana nepravilno ili nepravovremeno
Jel si netko dao truda i zbrojio dionice koje su promijenile vlasnika od (uklkjučujući) 14.11.?
E pa ja jesam i ako me računanje ne vara onda se radi o 25880 komada.
U prijašnjim postovima se spominjala cifra od nekih 30000 dionica koje nedostaju većinskim vlasnicima za ukupnu količinu dionica od 75% čime bi bili u stanju na skupštini izglasati delistiranje.
Kako su veliki dio tih dionica kupljene od strane mirovinaca onda samo o njima ovisi da li će se dionica delistirati ili ne, zar ne?
Ili ja tu nešto krivo shvaćam?! 😉
pragovi koji su bar jasni za preuzimanja su 25.50,75 i 95pct u slucaju da imaju 75pct moraju opet dati ponudu koja nemoze biti manja od 3mj prosijeka tako da dionicari koji i ostanu ovih 516.17 kn po dionici ce dobiti
Pozdrav ekipa!
Dugo sam dioničar Vira i nisam baš aktivan na forumu. Zanima me da li netko skuplja punomoći da u moje ime glasa protiv delistanja dionice.
Treba li punomoć/ovlaštenje biti ovjereno od JB (u obavijesti Vira nigdje ne piše).
Hvala!
pragovi koji su bar jasni za preuzimanja su 25.50,75 i 95pct u slucaju da imaju 75pct moraju opet dati ponudu koja nemoze biti manja od 3mj prosijeka tako da dionicari koji i ostanu ovih 516.17 kn po dionici ce dobiti
Da, ali ponuda ide samo onima koji su na skupštini glasali protiv odluke o delistiranju, zar ne?!
Pozdrav ekipa!
Dugo sam dioničar Vira i nisam baš aktivan na forumu. Zanima me da li netko skuplja punomoći da u moje ime glasa protiv delistanja dionice.
Treba li punomoć/ovlaštenje biti ovjereno od JB (u obavijesti Vira nigdje ne piše).
Hvala!
mislim da ne treba ovjera JB, ali najbolje nazovi njihovu pravnu službu, samo pazi, rok za prijavu za sudjelovanje na GS je 6 dana prije održavanja, odnosno 20.12. (tj. dan prije ex.d.d ako se ne varam)
4. SOCIETE GENERALE-SPLITSKA BANKA D.D. (69326397242)/AZ OBVEZNI MIROVINSKI FOND (59318506371) 115.516 8,33 Skrb. račun
10. ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D. (23057039320) 9.942 0,72 Skrb. račun