VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

STO TI MIFOVI IZJAVLJUJU? ZAR ONI moraju PRODAT PO 515 AKO SE IZLISTIRAJU DIONICE?

*delistiraju

Evo koji je razlog povlačenja http://zse.hr/userdocsimages/novosti/aAJrV9Pz0RJk1xuM8MX72Q==.pdf

Znači jer ne trebaju dokapitalizaciju i da smanje nepotrebne troškove. Ne treba to prodavati

Razlog je da dozivljavaju male dionicare kao suparnike kojih se treba sto jeftinije rjesiti u sto vecem broju i to su prvi put pokazali u travnju. Tada sam odlucio da nema vise dokupa na ovoj dionici unatoc kvaliteti poduzeca i potcjenjenosti dionice. Sada su jos jedno dobro poduzece s losim odnosom prema malim dionicarima, bojim se da im ne mozes im nista, nego pokupiti dosadasnju zaradu na dionici i investirati drugdje, ili ostati i nervirati se jer te pljackaju, a ne mozes im nista kao na francku. Ja sam prepolovio tu oko prosjeka, ostatak cu pokusati s uracunatom dividendom na prosjek ili cekati skupstinu.

evo sad vidim da je prosjek svega 516, dakle i kod vec prodanog imam veci dio dividende unutra!

Razlog je da dozivljavaju male dionicare kao suparnike kojih se treba sto jeftinije rjesiti u sto vecem broju i to su prvi put pokazali u travnju. Tada sam odlucio da nema vise dokupa na ovoj dionici unatoc kvaliteti poduzeca i potcjenjenosti dionice. Sada su jos jedno dobro poduzece s losim odnosom prema malim dionicarima, bojim se da im ne mozes im nista, nego pokupiti dosadasnju zaradu na dionici i investirati drugdje, ili ostati i nervirati se jer te pljackaju, a ne mozes im nista kao na francku. Ja sam prepolovio tu oko prosjeka, ostatak cu pokusati s uracunatom dividendom na prosjek ili cekati skupstinu.

Najveći problem je obvezna trasparentnost na ZSE.
A to bi trebao biti cilj svake uređene tvrtke.

Evo sta piše:
Teško da će mirovince koji zajedno drže 13,91% udjela u šećerani zadovoljiti ‘pravična naknada’ bez premije, navodno će glasovati protiv.

Kada sam ja spominjao premiju mnogi od vas “znalaca” je reklo da nemam pojma.

Školovana budala je veća budala od one neškolovane

Vi ste kolega zaboravili da je Viro dobio nagradu da je međe najtransparentnijim društvima na ZSE, e sad što na ZSE podrazumijevaju pod najtransparentniji, to je ?

Još im fali 30 i koja tisuća dionica da imaju čistih 75%. Njih prvih 3 mislim.

Vi ste kolega zaboravili da je Viro dobio nagradu da je međe najtransparentnijim društvima na ZSE, e sad što na ZSE podrazumijevaju pod najtransparentniji, to je ?
[/quote]

kolegice,
očito se stvari mijenjaju, a tvrtka predobro posluje da bi se dijelila s malim dioničarima

I zašto pričaju da je prosjek 517kn? Po mojim izračunima:

523,1155738 – Za najnižu cijenu tih dana
531,35 – Za prosječne cijene tih dana
526,1781967 – Za zaključne cijene tih dana

Meni ovo izgleda da su naši većinski vlasnici pronašli način da povećaju udjel bez ponude za preuzimanje.

Nemoj misliti na m2!

Evo sta piše:
Teško da će mirovince koji zajedno drže 13,91% udjela u šećerani zadovoljiti 'pravična naknada' bez premije, navodno će glasovati protiv.

Kada sam ja spominjao premiju mnogi od vas "znalaca" je reklo da nemam pojma.

Ne znam na koji će način uspjeti izboriti premiju, ako prva 3 vlasnika na sjednici osiguraju 75%.

New Report

Close