Ode li to i Viro sa ZSE… 20 kn dividende…plus isplata "pravicne " cijene i gotovo..:((?
http://narodne-novine.nn.hr/oglasi/default.aspx
3.Donošenje odluke o povlačenju dionica Društva s uvrštenja na uređenom tržištu.
Pozdrav
Cini se da je tako. Kako je prosjek cijena zadnjih 3 mjeseca 526.18kn znači da cijena ne može ići ispod te razine. Ako se uračuna neka pravična cijena od 15% može se dobiti 526.18 * 15% je 605.11kn. Uz to ide i 20kn dividende. A znao sam da je dionica pre dobra da bi bila istinita. Šteta
[/quote]
Kakva pravična cijena i +15%. Pročitajte tekst
Lijepo piše u III i IV Prijedloga odluke:
“III. Sukladno članku 332. st. 3. i 5. Zakona o tržištu kapitala, Društvo neopozivo izjavljuje da se obvezuje od svih dioničara koji su glasovali protiv ove odluke otkupiti njihove dionice uz pravičnu naknadu.
IV. Sukladno odredbi čl. 332. st. 9. Zakona o tržištu kapitala, pravična naknada navedena u prethodnom stavku ove Odluke je prosječna cijena dionica ostvarena na uređenom tržištu – službenom tržištu Zagrebačke burze d.d., Zagreb, izračunata kao ponderirani prosjek svih cijena ostvarenih na uređenom tržištu – službenom tržištu Zagrebačke burze d.d., Zagreb, u zadnja tri mjeseca prije dana objave poziva na Glavnu skupštinu u glasilu društva, Narodnim novinama.”
Tribal nisi ništa krivo protumačio. Oprezno s ovakvim 15% izjavama. Pravo na dividendu imaju oni koji su danas prodali a ne oni koji će kupiti.
Kliring – da, tako i ja mislim. No, čemu onda kupnja, ja sam mislio da će se svi razbježat? Koji je smisao? Netko diže prosječnu cijenu?
Kliring – da, tako i ja mislim. No, čemu onda kupnja, ja sam mislio da će se svi razbježat? Koji je smisao? Netko diže prosječnu cijenu?
Eto da sam sebi odgovorim – nije dugo trajalo.. i logično, zapravo zašto itko sada kupuje?
Ne kužim vas. Znači. Prosječna cijena od 14.8 do 14.11 kada je odluka donesena je 527kn. Znači manje od toga se ne može dobiti. A ljudi prodaju po jeftinije. Ne vidim razlog. Za 15%. Ja nisam vidio da su računali pravičnu naknadu samo 3mj unazad nego sam mislio da će otkup dionica biti uz neku premiju. Tu premiju sam naveo npr 15%.
Ne kužim vas. Znači. Prosječna cijena od 14.8 do 14.11 kada je odluka donesena je 527kn. Znači manje od toga se ne može dobiti. A ljudi prodaju po jeftinije. Ne vidim razlog. Za 15%. Ja nisam vidio da su računali pravičnu naknadu samo 3mj unazad nego sam mislio da će otkup dionica biti uz neku premiju. Tu premiju sam naveo npr 15%.
ali onda bi se navela premija, a lijepo piše što je pravična naknada
ali onda bi se navela premija, a lijepo piše što je pravična naknada
[/quote]
A što ako fondovi ne pristanu na tu cijenu?
Pa fondovi vjerujem da ni neće uzeti tu cijenu. Pa dionica će nositi dividendu od 50 ili 60kn godišnje (najmanje) tako da će mirovinski fondovi koji su unutra dobiti natrag novce za 9 godina a kako firma bude rasla tako će i u skoro vrijeme viro ponovo otkupljivati dionice. Ako ne bude išla u prodaju gdje će biti dodatne prilike za zaradu. Ja ću si nešto dionica ostaviti a nešto prodati.
Ovdje ima caka na koju niste upozorili…
Dakle, da bi vam otkupili dionice po 3mj. prosjeku do jučer, trebate doći na GS i glasovati protiv.
Vjerojatno je to razlog zašto neki prodaju po cijeni kojoj prodaju…
Jer “otkup uz pravičnu naknadu” se odnosi na te a ne na sve dioničare.
Tajo,
ja mislim ako se donese ovakva Odluka da mali dioničari nemaju izbora.Ne moraš prihvatiti cijenu, ali dionica će se povući
možda se uskoro dogodi ponuda za pruzimanje
Evo citiram s banka.hr
Objavljeno 15.00, 24.10.2012.
Dionice Istraturista iz Umaga povući će se s uvrštenja na Zagrebačkoj burzi, prijedlog je Uprave i Nadzornog odbora društva skupštini Istraturista sazvanoj za 7. prosinca, objavljeno je u srijedu.
Istraturist je objavio da će od svih dioničara koji se budu protivili ovoj odluci otkupiti dionice po cijeni od 116, kuna, ali oni takav zahtjev moraju dati u roku od dva mjeseca nakon upisa ove odluke u sudski registar. Inače, cijena ove slabo likvidne dionice u transakcijama u listopadu kretala se uglavnom oko 180 kuna.
No, Zagrebačka banka, koja je većinski vlasnik Istraturista, objavila je na Zagrebačkoj burzi namjeru o objavi ponude za preuzimanje u kojoj za dionicu umaške turističke kompanije nudi 156 kuna, odnosno oko 33 posto više od ponderiranog prosjeka svih cijena ostvarenih trgovanjem redovnim dionicama Istraturista u posljednja tri mjeseca prije nastanka obveze na objavljivanje ponude za preuzimanje.