pozz
ne razumijem se nesto u dionice ,sticajem okolnosti usao sam u vrime maspoka u ht pa se prebacio u viro i kupovao po 1500 ,nizavao prosjek i kupovao po 250 i sad mi je prosjek tocno 500 kn..znaci 4,5 godina ulaganja i na nuli uz dodatne dvije?dividende,cini mi se.i sad sam u dilemi prodati ili ne??
1 pitanje,ako uprava uspije skupit 75 posto dionica ,postoji mogucnost da moje dionice nece nista vise vrijediti?znaci 0 kuna??
2.pitanje prodati sada ili cekati ipak 600 kn i izaci vani s nekom dobiti?
sve je tako kako si napisao, čak si i ocijenjen u skladu s tim
Po ocijenama se vidi da je većina rasprodala i sad bi se vratili nazat ali im je skupo.
slažem se, VIRO je preskup iznad 500 kn
Ovo vrijedi na duži (a možda i na kraći) rok najmanje 1000 kn.
500 kn je preniska cijena za poduzeće s takvom perspektivom i takvim brojkama.
Mislim, ljudi moji, nekonsolidirano izvješće, na današnji dan P/E = 4,77; ROE = 24%; ROA = 12%; neto profitna marža preko 11%, cijena šećera na svjetskom tržištu visoka, raste, stranci bacili oko Viro, ekipa se želi domoći dionica ne bi li ih preprodali Austrijancima (Agrana) i/ili njihovim vlasnicima Nijemcima.
Može li netko pojasniti ovu priču s Interkapitalom i prodajom vlastitih dionica od strane VIRA?
Trezor moze kupiti do 10% dionica i poništiti. Time bi 1., 2. i 3. dioničar povečali svoj udio ali i podigli cijenu za ostatak.
Izgleda da je plan da prvo otkupe od trezora po nekoj svojoj zamišljenoj cijeni (njima povoljnoj) a tek onda će trezor početi otkupljivati do 10% posto dionica i poništiti ih čine bi prešli prag od 75%.
Pitanje je samo kako će se mirovinci postaviti u cijeloj prići.
vrlo je izvjesno da ce kupci trezorovih dionca biti sami vlasnici Vira i u tom trenutku ce imati 72.4pct vira trba im znaci jos nekih 2.6pct ili ti po mojim procijenama nekih 34500kom dionica jer kad pogledamo trgovanje u petak kad je neko skinuo 1000kom ja pretpostavljam da su to skidali vlasnici ili neka treca osoba koja skuplja za njih, zato od petka treba jako dobro brojati broj dionca jer kazem ovdje je kljucnih 34500kom a to je jako punosa obzirom na top 10,veci semafor cemo imati u petak poslje aukcije ili do ponedjeljka se uprava mora ocitovati po kojoj su cijeni kupovali tako da bi tad okvirno mogli znati po kojoj su cijeni Mf spremni trziti u svakom slucaju sve ovisi o Mf i rukavica je bacena
Iskreno se nadam što kasnije. Ako žele 75% (a očito to žarko žele) neka i plate. Nisam baš neki stručnjak pa neznam što će se dogoditi kad prikupe 75% s ostatkom dioničara i vrijednosti njihovih dionica.Ako može pojašnjenje .
moraju objaviti jos jednu ponudu koja nemoze biti niza od max tromjesecnog prosijeka molim moderatora da me ne brise tako da mislim da dno nemoze biti manje od 450kn
Meni ovo vuče na financiranje kupovine jedine preostale hrvatske šećerane koja nije u vlasništvu Vira, dakle Kanditove. Pipuniću su pajceki prioritet, a Zadrama šećer.