VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

kolega pero nitko nije govorio da dionice ne vrijede, već da je sve umjetno poraslo i da ide lagani potop kako bi veliki zaradili. Viro kao i 80% dionica na zse vrijedi puno više. No budimo realni nekog rasta u 2011 neće biti, jer će 2011 za mnoge biti gora od 2010

Kolega kanabis, ja govorim o realnim faktorima koji definiraju vrijednost dionica. Ovdje je sve kao na divljem zapadu, za nekog je korekcija normalna, dok ne daj Bože da se korigira ernt il ina il neke totalno bezvezne dionice koje su iskazale enormni pad dobiti il gubitak, rasle i po 100 posto a ni k od korekcije.

Uostalom bacite oko na razvoj vira, procjena prihoda i dobiti za naredne godine. A viro ima veze s crobexom i ostalim dionicama u ovoj državi kao djed mraz s uskrsom.

Bolesna burza, bolesni fondovi koji se kockaju i pri tom nikom ne odgovaraju, krasne li slike, bljak.

P.s. Ja sam dobar dio dionica vira prodao, al ne zbog tog da ne vjerujem u firmu, samo ne vjerujem da će se cijena dionice oporavit dok je rajfajzen omf jedan od glavnih dioničara. Meni se ne da čekat 2 godine u inat, sreću ću potražit drugdje, a povratak nazad je uvijek opcija.

Inače moj ulaz je bio na 320 a izlaz na 490 i 430-440. Svakako sam bar nešta zaradio, a svima koji imaju živaca želim da zarade još više.

never surrender

Kolega ne slažem se uopće sa Vašim mišljenjem.Viro nije porasao umjetno sve razloge smo nabrojali već milion puta.Pa ako se može usporediti bilo koji bauštelac sa Virom,onda ja nisam normalan.Šta je loše loše je i zato ne mora padati šta je dobro.Nažalost šta veli dario to je ZSE.

peyo

Kolega hrpa je podcijenjenih dionica koje nitko ne kupuje. Pogledajte korf, lplh itd. A sada pogledajte virinu piramidu gore desno, mislim da joj jedan dio fali

kolege, bilo je mnogo fundamentalnih razloga za rast dionice Vira (naravno, oni još postoje), kao što su rast cijene šećera na robnim burzama i odlični rezultati kompanije, djelomično pokvareni rezultatom županjske Sladorane, ali zapravo je najveći utjecaj na strelovit rast imala kupnja vlastitih dionica od strane trezora (od 8 vezanih članaka sa strane njih 5 se odnosi na stjecanje vlastitih dionica). Ako sam dobro pratio, aktivnosti trezora se smanjuju, ali RBA OMF i dalje prodaje, i logičan rezultat je pad na sadašnje razine.

Inače, tehnički gledano Viro je danas probio značajnu 61,8% Fibonacci razinu na 427 kn, te se zaustavio na prvoj razini potpore 50-dnevnom pomičnom prosjeku na 420 kn. Ukoliko je sljedećih dana obrani možemo očekivati barem kratkoročan odbijanac do 450 kn. Proboj prema dolje značio bi pad do 403 kn (50% Fibo), odnosno 380 kn (38,2% Fibo) koje predstavljaju sljedeće razine potpore.

Na VIRI jedino šta fali to je vjerovanje u njega i investitori.Osobno sam investitor i od dividende imam za život godinu i kusur.Imam svoju plaću u Ini i Viru ne dam.Neka stoji,kruha ne traži.Ako viro kupuje svoje dionice non stop već 4 mjeseca,to mi je više razlog da ja svoje ne prodajem.Za igrat se imam na ostalim dionicama,a viro neka bude moja mirovina.
Sory kolega nisam mislio ništa loše o tvom postu,jednostavno sam razočaran u našu burzu.

peyo

mislim da ovo ide sve prema polovici 12 mjeseca prošle godine kada je započela prodaja ine, ljudi su se tada opernatili, krenula je kupnja i automatski je uzrokova umjetan rast, to se dogodilo gotovo sa svim dionicama, ovih dana sve te dionice idu prema nazad, rijetko koja se još odupire ali neće ni one još dugo, već sam se pomirio to je do 330-340 a onda polako nazad, ukratko od ove godine ništa novci ostaju zarobljeni do daljnjega, iskreno se nadam da griješim zbog dobrobiti samomog sebe ali i drugih. uzmite sve dobre vijesti koje su dali na viri i šta se dogodilo nakon njih sve kontra.
rekao sam već kupovao sam prije dvije godine na 430-440, ove godine dođe na 500 što je 5% prinosa po godini što je ok, kakva je kriza bila to je ok, objave poslovanje i krene dolje kažu korekcija,ok, padne 10% nemože dalje dokupim na 455, opet par dana poslje objave divindendu mislim si dobro je da sam opet kupio i ulovio vlak, idem na put ali ono opet sve kontra.
evo to je moj slučaj, šta da radim,opet sam osuđen na čekanje,
ponekad kad pogledam šta se događa kod nas na burzi, čovjek si pomisli kao da postoji neki tajni klan koji time svime upravlja jer nema nikakve logike za to što se događa
opet ću naglasit da sam u krivu i nekoj zabludi i da će sutra sve biti dobro
ne blatim po viri nego dakako potaknuo bih kupnju

Isplati se ovdje opet ući po 400, al samo radi tehničkog odbijanca i zaradit nekih 10 posto kad opet naraste na 440 kuna, a hoće.

Znam da zvučim glupo, i znam da dionica vrijedi bar 50 posto više od sadašnje cijene ( cirka 700 kuna ), no ako se misli na burzi zaradit mora se znat i tehnička analiza. Ovdje se stvarno ne isplati čekat dok dionica dosegne fer vrijednosti, a može se i na ovaj način zarađivat.

Uostalom ne vrijedi se tuči s jačima, ovdje postoji samo jedan solidan kupac i to je trezor, i jedan jači prodavač a to je omf. A ostali svi glume neiskusne babe iako znaju da ovo vrijedi više. No baš me briga šta drugi rade, to je problem njih i eventulano njihovih korisnika usluga ( mirovina ).

Žao mi je ekipe koja je ni kriva ni dužna ostala kratkih rukava, njima poručujem da budu strpljivi ako ne žele izgubit svoje ulaganje jer će im se jednog dana ipak isplatit. Al to je hrvatska burza, na ovakve idiotluke uvijek moraju bit spremni, ovdje ništa nije sveto ni omf-u a kamoli nekom drugom, zato uvijek treba bit na oprezu, pa i kad firma ( kao šta je viro ) zarađuje ogromnu lovu!

Svima sretno trgovanje!

never surrender

Zlikovac pa jesu li po tebi sve Hrvatske dionice precijenjene ili podcijenjene.

peyo

mislim da su podcijenjene

Isto mislimo ,a tako misle i u EU,čim uđemo ode sve šta vrijedi,a i prije.Kupovati i čekati,a sa dokup materijalom lupati po ostalim dionicama.Sretno moji Virani nisu vjerovali ni na 300,ne vjeruju ni kad je došla na 500.Vjerovat će………….u skoroj budućnosti.
Ja sam zadrti Virovac,a i Viro će odraditi taj dugo očekivani rast zato šta vjerujem.Sutra ili za 5 godina ja ga čekam.SRETNO

peyo

http://zse.hr/default.aspx?id=34333

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

New Report

Close