VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Evo sad malo detaljnije da vidimo kako je omf rajfajzen "pazario":

U razdoblju od 4- 5.mj2007 kupnjom 10-20 tisuća komada po cijeni 900-1400 kuna ušli u top 10,
ukupno imali 25 500 dionica.

Pa do 9.mj2007 kupili još 17 000 dionica po 1200-1400 kuna, ukupno posjedovali 42 500.

pa su malo trejdali, prodali 3500 na oko 1500, pa kupili još 2000 po 1300

i onda fijuuuuu pad cijene u 2008., a oni ostali sa 40 000 dionica.

Sve do nedavno, a onda su preko 10000 tisuća komada istresli u par "seansi", najprije većinu toga po 350 kuna, a onda ostatak proteklih dana po 450 kuna.

Trenutna bilanca: pušing 1000 kuna po prodanoj dionici iliti cirka 10 milja kuna.

Pa na temelju čega ovi ljudi uopće ulažu?! I još se zovu omf-om?

[lol] [bye]

never surrender

I evo nas polako na razini od 42X. Do prije koji dan, moglo se izaći po super visokoj cijeni od 500 kuna. Iako, i dalje je još uvijek vrlo vrlo solidna prilika za izlaz većih holdera kojima je, očigledno i fundamentalno sasvim opravdano, sve iznad 400 sell zona. Da fundamenti ne opravdavaju trenutnu cijenu govori svakodnevna izvedba na burzi. Plahte drugorazrednih drukera samo pripomažu korekciji. Koprcanje u živom pijesku.

Kolega oklahoma, morat ćete pod hitno pojačat svoj druk, jer ovaj pad je praćen tolko slabim volumenom da nećete ništa pametno uspjet skupit. Retorika vam je vrlo prozirna, tako da ne spadate ni u drugorazredne drukere, a svojom pričom ne možete zainteresirat ni srednjoškolku koja ulaže na burzu.

Inače, na 400 vam je beton, a na vrlo 42x moguć odbijanac. Svaka čast ako ste prodali po 500 i kupovali po 430, al čisto sumnjam da ste takav igrač, od silnog drukanja ćete vjerojatno opet omanit kupit, kao šta niste to znali činit dok je dionica vrijedila 300 kuna, za razliku od nekih prisutnih.

never surrender

jučer kiša , danas snijeg
kada će to sunce

jučer kiša , danas snijeg
kada će to sunce

na ovoj dionici je sunce sjalo konstantno tamo negdje od 10.12.2010. do nedavno, sa 320 na 500. Ako si se dobro mazao moga si dobiti dobru boju, a sada neka još kiše.

svaka kuna minusa me dobro košta,
nadam se da je 420 odbjanac jer ovo vise…,
prije dvije godine kupovan je između 430-440,
dvije godine čekanja (ili da je lova bila u banci) danas bi trebalo biti preko 500 kn,
čovijek se ponada da je krizi kraj ali sada tek počinje,
kada je dosao na 500 to je bilo i ocekivano,
poceo je pad, kažu korekcija, o.k padne 10% valjda nece vise i kao da dvije godine cekanja nisu bile dosta krenem u dokup na 455, imam povjerenje ivjerujem slijedi oporavak ali nista izgleda da ce jos barem dvije godine cekanja jer sa onim starim i sad ovim novim za dvije godine ce valjda vrijedit 600 -620 kuna. za danas mi je dosta idem na kavu
pozdrav bok

ovakvo ponašanje cijene vira mi nikako al nikako nije jasno,

rezultati dobri + dividenda i od onda samo cijena dolje , ok kupovao sam je ja niže i super za one koji imaju casha da se jos malo ukrcaju al sve jedno nije mi jasno. [sad]

Da, i ja sam kupovao na 450 kn, mislio sam sam da je korekcija odradila svoje..izgleda da sam fulao. Mozda treba jos malo strpljenja.
Sretno svima.

“The only way to get smarter is by playing a smarter opponent.”

glavna skupstina održat ce se 12.04.2011 u 14 sati,
isplata divindende ide do 06.05 2011.
pripremite račune sijeda lova

Malo sam i ja poceo pratiti ovu dionicu.
Meni se cini kao da vecina investitora ceka vecu korekciju cijelog TK i jednostavno nitko ne zeli braniti cijene dionica,pa tako i ove.

''Only last week I murdered a rock, injured a stone, hospitalized a brick. I'm so mean I make medicine sick!”

ovakvo ponašanje cijene vira mi nikako al nikako nije jasno,

rezultati dobri + dividenda i od onda samo cijena dolje , ok kupovao sam je ja niže i super za one koji imaju casha da se jos malo ukrcaju al sve jedno nije mi jasno. [sad]

nije problem u viro-u…problem je zse…kao i uvijek…
nakon skupstine trezor ce kupovati dalje…tu je i dividenda…a do tada mislim da jace kupnje nec biti

OBAMA................SPASITELJ

Kolege za ulaganje treba imat strpljenja. Očito je nečiji ego na tolikoj razini da si daje za pravo da bez imalo savjesti kontrolira cijenu dionice na način da forsira prodaju. Nijedna normalna burza ni market maker ne vrednuju dionice na ovaj potcjenjivački i autokratski način kao kod nas da se od dionica radi sprdačina, bez obzira na financijske rezultate.

Trgovanje na viru spada u jednu veću sprdačinu, pogotovo uzimavši u obzir one "fenomenalne" poteze koje je vukao institucionalni ulagač omf rajfajzen. Samo da je odobren short selling mali ulagači bi imali daleko više sigurnosti da se ovakve isforsirane prodaje i korekcije od gotovo 20 posto na mizernom prometu ne bi događale.

No kako ništa od svega toga, preostaje nam samo čekat godinu dvije il pet da stvari krenu na bolje, il eventualno čekat izlistanje vira na stranoj burzi, gdje bi mu cijena by the way već bila 100 eura.

Sretno svima, pogotovo onima koji prate duže situaciju i vjeruju u ovu europsku firmu, a ostalim destruktivcima, malodušnicima i podmetačima klipova: pljuc, sramite se! Sve se vraća sve se plaća…

never surrender

New Report

Close