VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Lijepo je vidit kada fond menažder argumentirano crni dionicu.
Još je ljepše kad samo neke stvari ističe, a druge prešučuje…, a najljepše je kad ga ti crnjaci ne smetaju na dionicama koje je skupo već platio…

opala!

I da, to šta tvrtka brani svoju cijenu kupnjom jeftinih i podcjenjenih dionica ( a u svom posjedu ima tek 2 posto od ukupnog broja izdanih ) to po vama nije u redu, a uredu je da OBAVEZNI MIROVINSKI FOND rasprodaje perspektivne dionice PO TRI PUTA MANJOJ CIJENI OD ONE PO KOJOJ JE KUPOVAO, a samo da bi ŠPEKULIRAO ??!!!

Pa nije ni čudo da nam je burza ovakva kakva je. Na kraju će, ako se ovako nastavi, sve perspektivne firme s burze htjeli mi to il ne završit u rukama Mađara, Austrijanaca, Njemaca i drugih pravih ulagača, a mi ćemo gledat kako oni "sebi" zarađuju kroz isplate dividendi, dok budemo uživali u mizeriji od mirovina.

Imamo Hrvatsku! Najjace mi je kad netko kaze, HT ove godine isplacuje samo 22,76 kn po dionici, a ne kazu da je to vise nego TK Podravke. Ht ce u periodu 2007-2011 isplatiti a vecinu je vec isplatio, oko 11,8 milijardi kuna, a od toga je blizu 6 milijardi kn otislo u blagajnu Deutsche telekoma. Viro ce dobro raditi, a kad sto zaskripi, ima zainteresiranih to je posve sigurno. Inace, da vas tj sve nas pohvalim. Jucer je JK nazvala emisiju Misija na HRT i rekla da ce Vlada RH dati 1 mil kn za Onkoloski odjel djecje bolnice u Rijeci, bravo svi mi. JK je odvojila svojih 20 lipa, kao i ostalih 5 mil gradjana RH.

ipak je bio rast. slab promet ali rast.

"ne vrijedi se raspravljati sa budalom, jer te spusti na svoj nivo, i onda te pobjedi na iskustvo" Mreich

Još jednom za one koji nevjeruju,divideta če biti koliko odredi uprava na sjednici i niko nije rekao da je 22kn moguče da bude i izvanredna.Sad dali čekat potvrdu dividente ili polako skupljat po ovim cijenama mislim da možete zaboravit 350kn,prošla baba sa kolačima.Stvarno nikog ne želim nagovarat ja vjerujem da se sve nesuglasice mogu riješit rješeno je 90% od strane firme ostalo je na vama,ja sam in i kad vi budete prodavali opet ču dokupit. [kiss]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

No nije na nama malim investitorima da brinemo šta glavni špekulant ove dionice radi, bitno je da dionice polako i sigurno prelaze gdje im je mjesto, u čvrste ruke, a to je vlastito dvorište, pa šta ima bolje od toga. I još se dijeli dividenda. Školski primjer i znak da dionica vrijedi.

To nije školski primjer da dionica vrijedi. To je školski primjer krađe dioničara.

Novac u kasi trvtke nije novac uprave, nego novac Vas dioničara. Znači tvrtka po nalogu uprave sa vašim novcem zatvara pakete Obveznog mirovinskog fonda po precjenjenim valuacijama i omogućuje mu izlaz.

Znate li što se zatim događa sa tim dionicama koje tvrtka otkupi? Jako se dobro zna:
Te se dionice onda kroz program nagrađivanja dijele članovima uprave i višem managmentu kako bi ovi na osnovu tih dobivenih dionica povukli što više novca kroz dividendu i koje će u konačnici (kao i 2007.) opet prodati na burzi Vama malim investitorima i na taj način izbjeći plaćanje poreza. Umjesto da taj novac trvtka ulaže u poslovanje. I to se sve događa sa vašim novcem. I vi se tome veselite?? To je za plakati,a ne veseliti se..
[bye]
[/quote]

to moze biti…ali ovdje nije slučaj…slozio bih se da zaista ima boljih načina upravljanjem dobiti, organizacijom npr fonda za kontolu nad dionicama unutar tvrtke(ono sto su radili zadnjih par mj)… zadrzavanje dobiti u slučaju elementarnih nepogoda itd…tako i tako ta dobit ostaje dioničarima, a mogu je podijeliti bilo kada, i u većoj količini kada se nakupi dovoljno…kupljene dionice od strane ttrezora pripadaju svima, ne njima…ako dode do prodaje kupljenih dionica npr nekom fondu…oni s tim novcem raspolažu kao i sa dobiti…

mislim da su trebali bar 10mil kn ostaviti za daljnju kupnju dionica, jer novac od dividende, nece, po mom misljenju u toj količini, biti ulozen na burzu…

korist od dividende jedino imaju mirovinci, i zadro, koji na taj naćin izvlaći dobit, koju ulaže vjerovatno u kupnju nove tvornice, i pozicionira se visoko u vlasničkoj strukturi…međutim, to mu ne treba zamjeriti…vec cestitati na odličnom radu

OBAMA................SPASITELJ

jednostavno netreba gledat sve kao da je crnjak…kupljene dionice od trezora…recimo da jednog dana cijena vira naraste 3 puta u odnosu na danas…i viro kupljene dionice proda fondu…za 30-40 mil kn…napravili su nam uslugu..od 10 mil dobiti stvorili su 40…ono sto mi radimo…neki svakodnevno…

pogledajte nekonsolidirani FI viro-a. postoji stavka od 3 mil kn koja glasi na "novac rezerviran za kupnju vlastitih dionica". svemu sudeci, jos ce oni kupovati.

pogledajte nekonsolidirani FI viro-a. postoji stavka od 3 mil kn koja glasi na "novac rezerviran za kupnju vlastitih dionica". svemu sudeci, jos ce oni kupovati.

to je dobro…tako osiguravaju vlasnicku strukturu…ocito je i njima dozlogrlilo da se trguje na ovim razinama…njima najvise steti..kao firmi…jer na osnovu cijene dionice na trzistu, koje je ogledalo rada i kvalitete firme, takodjer se izdaju krediti…a nisu krivi za ono sto se dogodilo…uprava i top 5 nisu prodavali dionice od prvog dana kupnje…

http://www.poslovni.hr/vijesti/prodajom-dionica-vira-robic-i-zadro-financiraju-pivovaru-u-bih-47077.aspx

Hm…ako ste mislili na robića i zadru,…ipak su dio prodali.

Inace, stavka za vlastite dionice je u Bilanci pod retkom 73. Meni se cini da imaju za jos nekih 6000 komada na ovim razinama.

to su prodali nekom fondu ako se dobro sjecam…za potrebe ulaganja u pivovaru…sada to rade malo drugacije…izvlace dividendu i kupuju…ista stvar se dogodila i prije preuzimanja sladorane…podjela dividende…sad su uzeli 21mil

danas sam shvatio sto je tocno znacilo da su troskovi radnika veci u zupanji. Pretpostavljam da se radi o netto plaći i da su na razini obje tvrtke, plaće za iste poslove jednake, ali u zupanji je prirez 12% dok je u virovitici 7%….hm…a i broj radnika je u sladorani veci. Nekako mi se cini da ce tek ova godina pokazati pravo lice, kad krene veca kolicina alkohola, octo, slavonija nova, sladoliq (županja) i šećer u kocki za njemacko trziste (viro). Steta ako su ovi nemiri poremetili dobavu jeftinijeg sirovog secera iz Afrike, jer je viro prilagodio pogone da mogu obradjivati i tu sirovinu. Mislim da dijele dividendu u pravom trenutku, jer ocito znaju da je najgore proslo.

hoće, Viro +560 [thumbsup]

New Report

Close