slazem se. tko zna kakve je dobit ddario-a, ipak su to jedne od najbolših žica za gitaru na svijetu?
[smiley]…neznam o tome nista
sve zamrlo na ovoj temi,a već 2-3dana pretovar na 450kn..
pretovar? misliš istovar…
[/quote]
mozda misli na utovar…
[/quote]
Pa očito da netko i konstantno kupuje sve što je na 450 ili malo ispod..ili mislite da nije tako? [huh]
Samo polako i bez straha mora doči do stabilizacije cijene i mogo sam 2 puta več zaradit na viri ali nije mi se dalo prodavat kud onda uči možda u dionicu sa dividandom kao ingr npr.U viru vjerujem bit če tu ljepa zarada [cool]
Upao mi pijesak u oči ili ja to dobro ne vidim.Pa šta se još burekđije nisu istresle,ali zato neko strpljivo kupuje.Bit će gulaša………………………..
Kol. iduči tjedan sam na specijalizaciji,moguče da ostanem do kraja mjeseca ,,,pazite mi na virane.Ja ako budem mobitelom mogo dati koji nalog bum pokušal.Pogotovo mi pazite na ove mlade i nove virane.Kolega za pijesak i sunce va najbolje odgovara bijela marama.Vama svako dobro. [cool]
Nova cijena šećera u našim trgovinama 7,30 kuna. Još je i jeftin u usporedbi s većinom zemalja EU.
To je skoro onoliko koliko se plaća u prvenstveno Austriji i Njemačkoj, jer ostali su skuplji, od 1,2 eura po kg na više…tako da Viro može na ove cijene komotno dići cijenu šećera još 1 kunu i neće bit skup.
Što više uspoređujem sve dionice iz ovog sektora dolazim do zaključka da će cijena vira prije il kasnije na osnovu budućih prihoda morat rast. Po praktički svim multiplama je trenutno u rangu najboljih dionica iz sektora u EU, a tek mu predstoji povećanje dobiti. Ovo se na razvijenim tržištima kapitala inače oslikava kroz prilično povišen p/e u odnosu na prosjek, tako sektorske dionice ( prehrambene ) VilmorinCie i Campofrio Fooda imaju p/e po 30 i 40 i očekuju povećanje dobiti, a sektor se u prosjeku trži na p/e 16. Kod vira je na 22.
Vidit ćemo hoće li to isto bit slučaj kod nas il će se ipak pričekat definitivna potvrda ( onda bi cijena praktički pred svako iduće izviješće krenula rast ).
Uglavnom, nakon prošlotjedne korekcije i konsolidacije cijene dionice, mislim da već u narednih par dana slijedi opet stabilan porast cijene. Jednostavno tako tržište diše. Prva stanica 480 kuna, a onda novi proboj preko 500.
Kolege moje a ja evo sutra doma,pa šta se strefilo dok me nije bilo,od bijelog zlatnog rudnika vi bacili Viru u gubitnika godine.E pa to ima samo u Hrvatskoj.Mislim da je dosta stagnacije ,idemo staviti Viru gdje mu je i mjesto,na vrh.Po meni ovaj tjedan preko 700,a dalje ćemo razmiškjati.Neko namjerno ne da pozitivnu ili negativnu blokadu jer bi tada uprava mogla reći puno lipih stvari na konto kojih bi Viro odletio u nebo.Pogledajte Belje ,tamo je sve jasno- dionica ode u nebo,a sad smo mi na redu.Hrabro ,bez straha i po asku do blokade pa da i mi sebi dignemo rejting,a fala bogu imamo zašto.SRETNO VIRO.
Nova cijena šećera u našim trgovinama 7,30 kuna. Još je i jeftin u usporedbi s većinom zemalja EU.
To je skoro onoliko koliko se plaća u prvenstveno Austriji i Njemačkoj, jer ostali su skuplji, od 1,2 eura po kg na više…tako da Viro može na ove cijene komotno dići cijenu šećera još 1 kunu i neće bit skup.
Što više uspoređujem sve dionice iz ovog sektora dolazim do zaključka da će cijena vira prije il kasnije na osnovu budućih prihoda morat rast. Po praktički svim multiplama je trenutno u rangu najboljih dionica iz sektora u EU, a tek mu predstoji povećanje dobiti. Ovo se na razvijenim tržištima kapitala inače oslikava kroz prilično povišen p/e u odnosu na prosjek, tako sektorske dionice ( prehrambene ) VilmorinCie i Campofrio Fooda imaju p/e po 30 i 40 i očekuju povećanje dobiti, a sektor se u prosjeku trži na p/e 16. Kod vira je na 22.
ja bih na ovo dodao jos jedan bitan podatak, kada se vec spomnje cijena secera u EU…
90 posto proizvodnje šećera iz šećerne repe Viro plasira na zahtjevno europsko tržište, najviše na tržišta Njemačke, Italije, Mađarske i Slovenije…u sloveniji ce i porasti…agrokor je preuzeo mercator…a to znaci više hrvatskih proizvoda na stranim policama…a znamo da viro surađuje jako dobro sa agrokorom…a u HR u buducnosti mozemo ocekivati porast cijena, naročito ulaskom HR u EU, radi stabilizacije tržišta, da nebi svi ovdije nahrlili po jeftiniji šećer…
http://www.jutarnji.hr/hrana–poskupljenje–secer-u-sedam-dana-poskupio-za-cak-16-posto-/926847/
pitanje..dal je stvarno realno da cijena VIRO-a pada??!!