Kol .možda šečerna oluja iliti poslje 15 35 h ,nas može samo potres srušiti,,,,,, [wink]
Pa nema me para sati ,a vi odma u trejding,jeste skinuli nevjerne Tome,a bilo ih je masala.A sad tarapana predite 500 danas pa da krenemo gdje je i mjesto.Uh dok se vratim ode ja sa 105 kila na 90,ovdje je pakao,A vi dignite Viru na makar 800.Sretno i pozdrav sprema se nekakva pjescana oluja.
SKORO SU i 400 PRESLI, A KAMOLI 500 [lol] [lol]
Peyo sta sam ti govorio nekidan, ?
Uzmes 500 kad ti se nudi pa opet kupis ako naginje padu…
A ti cekao 1700…
O Bože ..
I kakvo im je ono izvješće uopće, gdje je nestalo 20 000 000 kuna dobiti [proud] [undecid]
JEL ZNA ITKO ?
ehh umisto na 500 prodat i kupit na 450 ,sad ostaje jos pola godine cekanja…………nikad naucit lekciju…..
I ja sam takav..al ovdje je zaista nastupilo-zbogom pameti..pa jedno od najboljih izvješća na ZSE,rezultira gotovo najvećim padom???
[/quote]
Varaš se prijatelju, ima i mnogo boljih izvješća…
Ovdje se jednostavno nisu ispunila sva očekivanja. Dobit je svega 23, 24 kn po dionici ako i toliko , dakle ako pomnozimo to i sa 20 sto je TOP u ovakva vremena za postenu kalkulaciju – 20 year return on asset period pred III. svjetski rat i jos vaznije – ulazak u EU i stanjenje kvote za izvoz VIRO-a – mislim da je 500 kn itekako dobra cijena, realna, ocekivana.
Ljudi, nemojte poslije plakati ako neke dionice odu dva do tri puta gore dok čekanjem VIRO-a na 1000 i preko o kojima maštate – osjedite [wink]
AL VIRO IS WINNER EVEN THOUGH IT LOST A GAME
Pa nema me para sati ,a vi odma u trejding,jeste skinuli nevjerne Tome,a bilo ih je masala.A sad tarapana predite 500 danas pa da krenemo gdje je i mjesto.Uh dok se vratim ode ja sa 105 kila na 90,ovdje je pakao,A vi dignite Viru na makar 800.Sretno i pozdrav sprema se nekakva pjescana oluja.
SKORO SU i 400 PRESLI, A KAMOLI 500 [lol] [lol]
Peyo sta sam ti govorio nekidan, ?
Uzmes 500 kad ti se nudi pa opet kupis ako naginje padu…
A ti cekao 1700…
O Bože ..
I kakvo im je ono izvješće uopće, gdje je nestalo 20 000 000 kuna dobiti [proud] [undecid]
JEL ZNA ITKO ?
[/quote]
Znam ja, investirano u sladoranu. Tako da nagodinu ukupna dobit bude još veća.
vidim pojavili su se, kao i uvijek kada dionica pada, veliki analiticari poput oni za inu, sta pricaju da realno vrijedi 3100 kn, kada je na 3700, a kada je bila 1400 o tome nisu govoroli niti rijeci….međutim da ne duljim, ovo je pre smijesno, govorite o gubitku sladorane od od cca 14 mil kn u odnosu na proslu godinu…kakav gubitak????to je smanjenje dobiti proizaslo novim ulaganjima, kao sto je i viro imao u nekim izvjescima slicnu situaciju…kad ulazes nemozes ocekivati krajnju dobit….
nije mi jasno kako ljudi ne vide iz ovog izvjesca… http://secerana.hr/default.aspx?id=278 … sto slijedi vec u 2011 godini, odnosno u izvjescu za prvi kvartal 2011, ukljucujuci i poskupljenje secera, te povecanu proizvodnju gotovog secera za 10 % u odnosu na 2010…
u svakom slucaju…nasa burza, postala je krajnje smijesna, zajedno sa njenim velikim analiticarima, spomenutih uz inu, i zaista neznam, sto osim preutzimanja jedne tvrtke, moze podici vrijednost dionice, tamo gdje ona i pripada…
ddario, da naši ulagači znaju kako promatrati kretanje cash flowa znali bi šta mogu očekivat od investicija, pa da ga znaju stavit u omjer s cijenom znali bi kakva je stvarna vrijednost/isplativost posjedovanja dionice, pa prema tome i gdje trebaju ulagat svoje novce da bi ostvarili dobit.
No domaći ulagači nemaju pojma o ničemu, a kamoli šta znaći povišena cijena šećera, oni su na burzi ko guske u magli koje su odlučile trgovat dionicama na temelju ko zna čega i njima je najbitnije jel nešta "više" il je nešta "manje" u odnosu na prethodno. Ovdje ubrajam i neke fond menađere koji su prodavali viro i po daleko nižim cijenama, prepoznat će se sami.
To je njihova bruka i sramota, ja samo želim upravi ove firme puno sreće da dovrše šta su planirali, nek sami kupuju svoje dionice kad ih drugi ne cijene dovoljno ( hvala Bogu keša i prostora za dokup imaju ) i da u pravom trenutku se izlistaju na nekoj normalnoj burzi koja će vrednovat njihov rad, šta drugo na sve ovo reći…
[lol]
gosn plejboj, vi i vaša "poštena kalkulacija" s p/e…presmješno
[lol]
Eto nisam ni dovršio svoj gornji post i eto šta me dočeka..pa o tom sam maloprije govorio
[lol] [lol]
A o kakvim onda kvotama sad pričate? Šta niste pročitali da viro ima iz kvartala u kvartal rast prihoda? I kakve onda crne kvote imaju veze s dobiti? Bože amatera na burzi. Najradije bi vas stavio na ignore listu, al nema smisla da drugi čitaju vaše nebuloze, pa ću vas uredno ipak ispravljat.
Šta sam rekao malo minusa i odma dušebrižnici.Pa kome ne valja VIRO,neka ide na bilo šta drugo,jer ostali rezultati su fantastični-super samo smo 100 miliona u gubitku,90 miliona u gubitku,pa to su prave dionice.Šta imate tražiti na Viri koji posluje sa debelom dobiti,pa to su beZveznjakovići koji ne slijede trend, u kom je fora biti u minusu.Ja stvarno ne znam jesam ja lud ili……….Nemam se baš vremena javljati ali stalno sam na oprezu i ne dam na VIRU.
[lol]
gosn plejboj, vi i vaša "poštena kalkulacija" s p/e…presmješno
[lol]
Eto nisam ni dovršio svoj gornji post i eto šta me dočeka..pa o tom sam maloprije govorio
[lol] [lol]
A o kakvim onda kvotama sad pričate? Šta niste pročitali da viro ima iz kvartala u kvartal rast prihoda? I kakve onda crne kvote imaju veze s dobiti? Bože amatera na burzi. Najradije bi vas stavio na ignore listu, al nema smisla da drugi čitaju vaše nebuloze, pa ću vas uredno ipak ispravljat.
Čiju ignore listu, pa prijatelju ne sjecam se da sam te ista pitao
[wink]
Što se tiče VIRO-a napisao sam da je ok, ne znam šta vas muči ovdje, ali izvješće je POŠTENO PODBACILO, i do korekture je moralo doći … Šta će dalje biti nitko ne može znati jer da netko zna onda burza ne bi postojala zato što bi takvi vidovnjaci sve "Pojeli" u deset dana trgovanja..
VIRO može već sutra prema gore nazad, ali trenutna inklinacija je pad – Interes je smanjen, sadašnji dionicari ne dokupljuju, novi su se ohladili jer 20 000 000 MANJA DOBIT OD OCEKIVANE JEST HLADAN TUŠ – a mnogi ce htjeti kapitalizirati sada kojima je 300 bilo premalo, ili su čak bili toliki igrači da su na 300 kupovali…
Prema tome ja pričam na kratkoročno, o ovo sa slijedecom godinom, fantaziranom dividendom, zamišljenom dominacijom i nakon ulaska u EU sa jos vecim kvotama su pusti snovi ….
1000 kuna VIRO ?
Je, može. ALi kada ?
Sutra sigurno ne.
Prije i 400 nego 1000
A ni prekosutra
A ja sam Plejboj, živim dan za danom ako me razumiješ, a ne za neku sladoranu čija će se dobit prelijevati u izvješća u X godini 21. stoljeca, dok iz EU bude curio jeftini smedji šećer na sve strane …
Ja kažem – VIRO je stabilan, a SLDM ide duplo prije nego VIRO
A ti kažeš – VIRO ide gore punom parom
E pa živi bili pa vidjeli
[wink]
peromadjar…slazem se u potpunosti…rekao bih, uzeli ste mi rijeci iz usta…pa zamislite njihovu analizu poslovanja tvrtke…
predlazem upravi vira da u 2011 objave minus od 100 mil, pa da u 2012 objave dobit od 150 mil…zanima me dali ce tada ti isti reci da je u odnosu na proslu godinu izvjesce dobro…i dali ce tada vrijednost dionice porasti…jer kako oni kazu…u odnosu na PROSLU godinu… [lol]
ako ste me razumjeli, ovo je trik pitanje….odgovor je…ukupna dobit u 2ije godine je 50 mil…
nadam se da shvacate sad koliko su smijesni…
zivim za taj dan kada ce se zse prodat…krajnje je vrijeme da se tamo nesto promjeni…kakva drzava…takva burza…i obratno…hrpa magaraca
zivim za taj dan kada ce se zse prodat…krajnje je vrijeme da se tamo nesto promjeni…kakva drzava…takva burza…i obratno…hrpa magaraca
steta sta je maxsimalan ocjena poruke samo 100 % [thumbsup]
Ma to je samo potvrda da smo mi vrijedan narod ali smo nesposobni biti na vrhu.Šta veli kolega dario i sam se osjećam ko magarac,ali magarac koji vjeruje u Viru,i pri svojoj cijeni ostajem.Plejboj sijede već imam,ali moj sin nema,pa dok na nasoj burzi se neke stvari ne promijene neka ostane Viro meni za penziju,ili mom sinu.I ovo sve je živi dokaz da dok fondova nema caruju burek igrači.A dok su bili fondovi pljuvali ste po njima jer su vas sprečavali da radite ovakve sprdačine.Gle i dalje sam u debelom plusu ,ali ne dam niti jednu dionicu,a valjda su se sad burekđije iskrcale pa da se mi -sa ponosom mogu reći investitori-možemo nastaviti igrati.
POZDRAV SVIM MOJIM PRIJATELJIMA I KOLEGAMA.
p.s.teško mi se javljati jer me malo malo izbacuje,a da vam pravo kažem ni ne znam gdje sam,oko mene samo pijesak.Sori na pravopisu,da vidite sa kakve kante pišem…….