Evo bil je na 500,firma ulaže u nove pogone prerađeni rezanci su izvrsna stočna hrana,kad se dovrši kanal
Dunav Sava moče tu i atlanska uplovit a da nepričam na regionalnoj saradnji ,neznam kako nije u interesu fondova zaključit da je na svjetskom tržištu cijena skočila ili če se oni uključit na 1000kn
(umjesto šećera koristio se prije med ) a po svemu sudeči ovdje če teči
ŠEĆER I MLJEKO [cool]
Najbolje je to sta ljudi slusaju Vas koji ih zenite,i to gledam vec skoro dva mjeseca,ali svaka cast,imate jako puno lijepih slicica uz avatar,pa vas naivci slijepo slusaju.Ko vas poslusa bjezi van,a ko mene samo malo poslusa zaradi lovu.Ja radim oko 200 kn po dionici i ni ne razmisljam o prodaji.
Kol.niste u pravu Pas cucek iliti čuko je znak vjernosti,a drugo no coment,red je i za ocijenu….1 [lol]
Ne znam kolega milusic jel to ide mene ali moj post je upucen svima koji bluju po nama jos od 300 kuna.Pa gle koliko ih se javilo za koje nikad cuo,a ti i jos desetak kolega skupa samnom smo u manjini vec mjesec i pol.Nazalost ljudi koje su uspjeli nagovoriti na prodaju,a na njhovu radost.
Ali dosli smo do 500 sa konkretnim razlozima,pa cemo i puno vise,samo da se ovi friski utovare.Pozdrav prijatelju milusic i sretno.E da se barem ubaci neki fond………..jer ovima pase niska cijena jer ako ode gore morat ce na dakovstinu i pounje.
Razvojni plan za 2011
Proizvodno financijskim planom poslovanja predviđeno je ugovaranje proizvodnje šećerne repe na 11.000 hektara, što znači da će se preraditi preko 600.000 tona šećerne repe iz čega će se proizvesti više od 80.000 tona konzumnog šećera, 20.000 tona melase i 23.000 tone suhog peletiranog rezanca.
Plan ugovaranja sjetvenih površina već je u potpunosti ostvaren te se mogu očekivati vrlo dobri proizvodno-financijski rezultati poslovanja u 2011. godini, ukoliko se sjetva izvrši u optimalnim agro-klimatskim uvjetima.
Planirana proizvodnja šećera za 2011. godinu veća je za 10 posto u odnosu na prošlogodišnju. Proizvodnja 30.000 tona šećera dobivenog rafiniranjem sirovog tršćanog šećera namijenjena je isključivo za domaće tržište, dok je veći dio od 80.000 tona šećera proizvedenog iz šećerne repe namijenjen izvozu na tržište Europske unije.
Sve 5 postovani kolega ,ali nasi decki tzv investitori vise vjeruju u cudo na baustelcima,uzlet brodara,koju kunu na Ini,i igranje na HT-u.Nazalost moju a i vasu ono sta vrijedi i zaraduje nije dobro i tu nije pozeljno ulagati.Sad da idem prodavati sta kupiti ,a da ne spusim za 5 minuta.Ja sam zadrti Virovac i cekam,a do kada………..pa makar do godisnjeg izvijesca na godinu.Malo sam razocaran,i evo odjavljujem se sve dok ne pocnu opet pljuvati po VIRI gadno.Ne dajte se kolege Virovci,ja sam siguran da ce uskoro biti para ko blata.SRETNO.
ma bitno je da smo mi 500 preskočili , trebalo bi još malo učvrstiti tu poziciju da ne propada ispod 485 al ovako bar spretni upiju malo i zatrjedati. Trejdo bi i ja al nema se para …
U 2010. godini ukupni prihodi su zabilježili rast od 16,05% u odnosu na 2009. godinu, dok su ukupni rashodi zabilježili rast od 13,23%. U 2010. godini ostvarena je dobit prije oporezivanja u iznosu od 30.841.198 kn, te nakon poreza 28.271.548 kn. Obveze prema kreditnim institucijama za dospjele anuitete podmirene su u roku. Nije bilo dodatnih zaduživanja te su ukupne obveze za kredite i zajmove društva smanjene za 160 mil. kuna.
"Neto dobit od 42,16 milijuna kuna višestruko je veća i rezultat je povećane realizacije proizvodnje šećera i značajnog smanjenja financijskih rashoda. Dobit po dionici iznosila je 30,41 kunu. Manje troškove omogućilo je smanjenje potrošnje plina zbog modernizacije proizvodnje. U 2009. izvoz šećera u EU porastao je 85%. "
Pa ako je ovo vijest za pad dionice od 2,57% ja sam najveći magarac ikad viđen na ovim prostorima.
Kad će se prepoznat vrijednost Vire- kad bude milijardu u plusu neto.Nisam se ovako razočarao još od velikog potopa,ali ne u VIRU nego u investitore.Ali i mački progledaju pa ćete valjda i Vi.
A ja ga ne prodajem makar do mirovine i čvrsto vjerujem u njega.SRETNO.
Kolega peyo, ne morate se ljutit. Netko je našao shodnim da sad kapitalizira dobit. Uostalom, za zdravi rast cijene su često potrebne manje korekcije. Vidite da su se več ulagači uplašili da je cijena "jako narasla", ne je8e njih šta piše u izviješču i prikazuje li dobit ovoliku il onoliku kad je cijena "jako narasla". Ti vam neće kupovat sad sigurno. Pustimo malo nek se cijena paca na ovim razinama, doći će i neki novi ulagači, a kao šta se raslo sa 300 na 500, tako će se nastavit rast i s 500 na xxx. Vrijeme će iznjedrit realnu cijenu, samo treba bit strpljiv.
Izvješće konsolidirano na ZSE.
Loše.
Sladorana napravila gubitak.
Prihodi 1,1 mlrd.kn!
Konsolidirana dobit 27 mil.kn.
Osnovni fundamentalni pokazatelji
P/S 0,58 4/10
P/E 22,89 4/10
P/B 1,31 4/10
BVPS 359,00 4/10
EPS 20,54 4/1
Kolega nino malo si posložite brojke p/b je oko 1,02, a bvps oko 459 kuna.
Vidim da koristite stare brojke, kapital i rezerve po konsolidiranom iznose 622,9 a ne 487,6 milijuna kuna.
E sad se vratite koju stranu unatrag pa ćete vidjet europski prosjek p/b za sektor koji iznosi 1,4.
Da se dionica mjeri po ovim vrijednostima za prosjek sektora fer vrijednost bi joj bila na oko 680 kuna.
p/s na razini 0,58 je izrazito nizak za sektor i očito govori o podcjenjenosti cijene dionice.
Konsolidirani prihodi daleko veći od nekonsolidiranih, a i u odnosu na ove preračunate iz izviješća za 2009 veći za 18 posto.
Dobit isto povećana 18 puta u odnosu na konsolidirano iz 2009.
Molim sad elaborat koji je dio izviješća točno loš jer ga ja očito ne vidim.