VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Malo je do 500 -jako malo,danas ili sutra,,,,,,,,,,,,ma danas.

peyo

evo nekonsolidiranog

Dobit vira 42 milje kuna, u odnosu na prošlogodišnju od 3,5…pa lijep rast. Nije loše za "najgoru" godinu.

Veseli to da im se prihodi značajno povećavaju, s prošlogodišnjih 550 na ovogodišnjih 720 milja. Samo 30 posto porasli. I to u "najgoroj" godini za proizvođače šećera.

Čekamo konsolidirano, ma može bit samo bolje. Definitivno prihodi sa sladoranom idu debelo preko milijarde. A šta će tek bit za godinu dana…

never surrender

Izašao je izvještaj na ZSE. Po meni jako dobar. Dobit 42 milijuna kuna što je 30 kn po dionici.
Još uvijek je nekonsolidiran tj. fale podaci od Sladorane.

http://www.zse.hr/UserDocsImages/financ/VIRO-fin2010-4Q-NotREV-N-HR.xls

Jako jako dobro izvješće o to nekonsolidirano!

nije bitno dal dobis pare na racun, glavno da prikazes dobit, kuš ne!

Izviješće je kvalitetom definitivno na pola puta između onih iz 2007. i 2008. s tendencijom prema poboljšanju, a tome će doprinjet i akvizicija sladorane.

U zenitu dobiti je krajem 2007. dionica vrijedila 1700 kuna, u najnižoj svojoj vrijednosti je početkom 2009. ( nakon objave rezultata za 2008. ) dionica vrijedila 210 kuna.

Ako ćemo tako gledat stvari na osnovu ovih rezultata bi je dosljedni investitori vrednovali na oko 900 kuna. A s te točke je faktički gledano cijena i krenula klizat kad se kriza razbuktavala. Upravo na toj točki na 900 kuna je prelomljen uzlazni trend koji se stvarao u 2006. i 2007. Koji je razlog da je dionica trenutno gotovo 50 posto jeftinija od te cifre nemam pojma, očito se ulagači više ne pale na isto.

Ma mislim, treba samo bacit oko na ostala izviješća, svi se vesele ko mala djeca u nekoj firmi i pokazuju to pozitivno ako je ove godine npr smanjen gubitak il ostvarena bilo kakva dobit, mnogima su prihodi dosta pali. A pogle ovo izviješće. I još Zadro kuka da nije bila laka godina. Ma nemam riječi.

never surrender

gledam one iz petrokemije i vesele se jer im je gubitak 100 mil kuna, a ovo nase 42 milje dobiti a jos sladorana

dobro je i sto se dug smanjio, dug/kapital = 96%, rashodi na kamate i tecajne razlike sa 35 mil kn na 21 mil kn, novcani izdaci za otplatu glavnice kredita i obveznica sa 243 na 214 mil kn. vidjecemo jos kako izgleda konsolidirano kad izadje!

Ma ima peyo pravo u vezi cijene. Malo gledam strane dionice ( i indekse ), uzet ćemo otprilike neke firme koje imaju slična kretnja kao viro i bave se sličnim stvarima, tako da mogu reći da je viro sad izlistan na nekoj stranoj burzi vrijedio bi trenutno bar 800 kuna ako ne i više…još bi nešta rekao da je viro suočen s "opasnostima" u poslovanju, al oni su svoj dio oko širenja, modernizacije i racionalizacije poslovanja do sada i više nego dobro napravili…eh šta nam učiniše od ove naše birtije zvane zse/hrvatska…

never surrender

Najbolji mi je ovaj novinar sa seebiza koji govori o višestruko povećanoj dobiti…ne može čovjek ni izračunat da je dobit povećana 12 puta tj 1200 posto. I to bez sladorane.

never surrender

gledam one iz petrokemije i vesele se jer im je gubitak 100 mil kuna, a ovo nase 42 milje dobiti a jos sladorana

Šuti ne spominji, vidiš da se neki petrokemičar sletio ovdje i svima podjelio kolčeve, sav ljubomoran na dobro izviješće. Vidiš, to ti se zove zavist. A kod nas se još zove hrvatski jal.

Al ne znam šta njih tolko pati viro, pa ako je kupovao petrokemiju i po 200 kunića prije par godina nije puno izgubio za razliku od viraša koji su kupovali po 1000 i više, a ako je kupovao bilo kad prošle godine osim u desetom mjesecu još je debelo zaradio. Bez obzira na poslovanje. I onda još djeli ovdje kečeve, ccc.

never surrender

Alo kolege moje dočekali mi još dio i to je to.Sutra blokada ali na koliko.Da se ovi dečkići nisu splašili i rušali već bi bila lijepa cijena.Nisam stigao pročitati izviješće pa danas je Valentinovo,odveo ženu na ručak,pa……….pa sutra BLOKADA.
Vidim da Vam modni mačić dijeli jedinice sve u 16,ali on igra za ocjene a mi za lovu.Pozdrav frcko uvijek ti srdačno zabiberim topa a da i ne čitam šta pišeš,a sutra se oprobaj u igri NAJBRŽI PRST……….ha,ha,ha,ha

peyo

He, he, pazi ovaj komentar sa seebiza, pa da se čovjek upiša:

peromadjar, 14.02.2011. u 18:32
Među dobitnicima dana našla se zaslugom solidnih rezultata i Petrokemija (ZSE:PTKM-R-A) koja je skočila 2,2 posto, na 166,60 kuna, uz 320 tisuća kuna prometa.

Solidni rezultati, smanjenje godišnjeg gubitka, više nije minus 260, sad je samo minus 135 milijuna kuna [smiley]

Mora se Zadro malo razmislit kakve će brojke slat u izviješćima, bolje bi mu bilo da malo slaže pa da kaže da je godina bila vrlo teška al da su se uspjeli snaći nekako i zaradit 100 tisuća kuna, ovako mu nitko ne vjeruje da mu firma zarađuje 40 milja godišnje, najmanje ulagači. Al da je rekao pošteno da je firma na gubitku 2 miljona, e onda bi ga ulagači nagradili jer je imao hrabrosti to reći, a ipak je i kriza bila, pa bi nabrzaka zbrstili ovaj nalog na 500 kuna.

never surrender

New Report

Close