VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska VIRO (VIRO tvornica šećera d.d.)

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Da li je to bilo i u izviješću za prva tri kvartala,i kako misliš da ćtvornice etanola i Slavonija Nova,ugovor sa Agrokorom, ,osnivanje fonda sa Alliansom i na kraju kupovanje skoro 2 % dionica sa tržišta .Ja osobno u tome vidim debeli rast,pa pošto nism ni ja e uticati 140 hektara zemlje,najava ekomomski potkovan,ako možeš pojasni.Pozdrav kolega drago mi je da su se počeli javljati i ozbiljniji ljudi.

peyo

U hebote htio sam napisati nešta normalno ali onaj tulum jučer me dotukao,napravio sam zbrčku od posta ,šteta šta sam sebi ne mogu zbiberiti topa.Sory kolege ,sretno sutra svima,moram na ćorku.

peyo

pričamo o konsolidiranom izvješću koje se treba pojaviti. do sad ga nije bilo. dakle: drastično veći prihodi (ali i rashodi) zbog sladorane, a book se ne bi trebao bitnije mijenjati.
za ostalo ti nemam što za reći. pustiš mašti na volju. 🙂

Never pay the slightest attention to what a company president ever says about his stock. Bernard Baruch

VIRO +
Povećana sjetva kompenzira vremenske neprilike

Ana Franin iz Raiffeisena smatra da bi Viro mogao ostvariti znatan rast prihoda od 32 posto u odnosu na 2009. godinu. Ta se prognoza temelji na rezultatima za prvih devet mjeseci 2010., ali i na povećanju ugovorene sjetvene površine koja bi nadoknadila smanjeni urod zbog vremenskih neprilika.

„S obzirom na to da očekujemo objavu konsolidiranih rezultata, za 2010. godinu uključili smo proporcionalni dio rezultata Sladorane pa bi se konsolidirani prihod od prodaje trebao gotovo udvostručiti (1,03 milijarde kuna). Očekujemo znatno nižu konsolidiranu operativnu maržu u odnosu na prošlu godinu zbog niže profitabilnosti Sladorane, a razlog su viši troškovi zaposlenika u odnosu na Viro. Također, za 2010. godinu očekujemo niži gubitak iz financijskog poslovanja te neto maržu nešto višu od 3 posto“, poručuje Franin. [wink] [smiley] [smiley]

Haha, Ana Franck je bila obavjestajka u drugom svjetskom ratu [cool]

A Ana Franin je otkrila Ameriku.

Pa svi znamo iscitati izvjeseca na ZSE , zbrojiti dva i dva, oduzet jedan i pol, i dobiti brojku od 51,4 miliona kuna dobiti za 2010.

Eto,
A koliko ce ta brojka napaliti ekipu ovdje i pogurati VIRO-a u ovoj fazi tesko je reci.
Jer ipak nije VIRO jedina uzdanica na zse.. U posljednje vrijeme vise ne znas gdje bi se okrenuo, a da ne raste neka prekrasna neubrana ruža ovdje, i to tako vidljivo medju gomilom korova Djakovstine, Validusa i sl…

Da nema smisla cekati vise. Svako neka sutra ujutro odabere sebi jednu ruzu – i pocinje novo natjecanje!

14.2. – Valentinovo na ZSE [cool] [kiss]

Ne zaboravite pogledati kako je danas proslo s malim Japancima.. Jer kad kod njih kisi cesto ni kod nas ne sija neko sunce !

Kressho

Plejboj, 14.02.2011. u 02:41
Tako više kod vira neće pisat vrijednost prihoda od 600 il 700 milja kuna, nit će pisat vrijednost imovine ( aktive ) od 1000 milja kuna, kao šta je pisalo u dosadašnjim izviješćima. Nadodat će se ovima brojke iz Sladorane, koja odokativnom procjenom ima također godišnje oko 600 milja prihoda, te konzervativno procjenjenu realnu vrijednost imovine od barem 450 milja kuna. Ko ne vjeruje u ove brojeve nek pričeka iduće izviješće, al mislim da sam prilično blizu.

to je bvps od oko 460 kuna, i p/b od oko 1,05

evo prihode sam približno dobro ustanovio 600 milja od sladorane puta 60 posto udjela daje viru oko 360 milja prihoda na njegovih 600-700. To je između 960 i 1060 milja prihoda, a reiffeisenovci drže da je bliže gornjoj granici.

Još me zanima stavka o imovini, al držim da ni tu ne može bit većih odstupanja te bi po sadašnjim cijenama p/b pao na 1,05.

Neto dobit ove godine vjerojatno neće premašit 100 milja ( možda je bliže nekoj brojci od oko 80 ) al iduće bi morala. No i ovo bi bio rast dobiti u odnosu na prošlu godinu..ček malo..digitron…pa nekih tričavih 2200 posto. Solidno za kriznu godinu. Zato je prošle godine cijena dionice bila 300-400 kuna, a ove će bit duplo veća. Za razliku od bezbroj dionica, ova stvarno ima razloga za rast.

S druge strane razumijem kolege koji su uplašenih europskih kvota, al moraju znati da viri promjena po tom pitanju može donijet samo bolje, a ne lošije. Pa nastranu i kvote, neto dobit ne raste radi promjene kvota već ušteda u poslovanju, pa u šta je viro ulagao zadnjih godina nego u povećanu učinkovitost, kompetitivnost. Zato ni nije mogao ostvarivat veću dobit proteklih godina, ko je pratio situaciju. Treća stvar je ta da se viro ipak diverzificira u poslovanju, nije to više u pitanju samo šećer već i drugi proizvodi, o čemu govori najnovija akvizicija slavonija nove. Ne treba zaboravi ni suradnju s coca-colom koja uvijek dobro posluje. A da stvar bude bolja…biogorivo…priča za sebe. I baš zbog neslućenih mogućnosti u segmentu biogoriva, viro u hrvatskoj po tom pitanju nema premca, a to je budućnost…

Zato, iako kolega plejboj misli drugačije, kratkoročno je za viru dobra budućnost, a dugoročno još bolja.
[/quote]

Kolega Plejboj se slaze (imena ti se pisu velikim slovima inace 😉 … ali sta , džabe priznati kada ovdje odmah idu jedinice kada spomenes da VIRO IMA TEMELJA ZA 900 Kn
Onda radjem kazem 600 do kraja mjeseca, dobijem 50 % umjesto 1 % koje mi ocito kače kupci VIRO-a, i palim dalje na drugu temu da si dignem malo rejting 😉

A ako želite istinu – DA, VIRO IDE NATRAG PREMA 1000 KN BEZ STAJANJA.

ETO – SAD SVI ZNAMO OVDJE, A OVAJ STO KACI JEDINICE NEKA IH OKAČI MAČKU O REP.

ILI O VIRINU REPU, JOS BOLJE, JER FRAJERU – NITKO TI OVDJE VISE NECE PRODAVATI VIRO-R-A ISPOD 500

PLATI POSTENO PA NOSI

Kressho

Ja sam mislio da su mali svi izasli,jos cemo se naoruzati,nazalost ruse prosjek,jedino ako su pri kraju i padne stoper………….to poslije 12

peyo

Bok drustvo,
sam da ubacim jednu informaciju koju sam cuo i koju vi vjerojatno znate ali posto ju ja nisam znao vjerujem da ima jos takvih zgubidana ko sto sam ja…..pffff..
Neko prica kaze slijedece: Brazil kao najveci proizvodjac secerne trstike u svijetu, prati cijenu nafte, kada ta cijena predje neku razinu kojoj ja nemam pojma brojku onda proizvodjaci trstike daju svoj urod u proizvodnju etanola, a ne u secer. Daklen….rastom cijene nafte raste i cijena secera 😉

E sad jer neko ima saznanja kolika je ta razina cijene barela koja je okidac!!!??

Pozz

Ajmo iz pocetka!!!

Okidac ceka da opali -to sta si napisao je istina,ali jos samo malo pa se krece -mozda jos neko krene u istovar,ali mislim da je kraj pada.Ali pricekajmo jos malo ,ko prvi udari odosmo danas jako visoko.

peyo

Evo,kolege dioničari,ja danas dokupio nešto..nadam se da ste u pravu,da će nam izviješće pomoći da preskočimo blokadu na 500kn.. možda i najava kakve dividendice..[pray]

Nikad više 2007-08 na ZSE:(

Moj peyo danas ti prodaju oni sa Margi kreditima evo DJ se budi,,,,samo polako [wink]

Pustite priče,memojte da vas prevedu žedne preko vode

Moj peyo danas ti prodaju oni sa Margi kreditima evo DJ se budi,,,,samo polako [wink]

Margi krediti, ha?

Istovar zavrsio- utovar krece?

peyo

New Report

Close